Vpadlé kotníky, jaká zimní obuv?

bekyc
6. zář 2018

Ahoj, jdu si pro radu. Syn, 2 roky a 4 měsíce má vpadlé kotníky, což jsme začali pozorovat se začátkem léta, zhoršovalo se to, proto jsem se objednala k ortopedovi, který mi doporučil obuv s pevným vedením paty. To asi není to samé, jako pevný opatek, ne? Prý minimálně do 3 let se to jinak řešit nebude. Ale jsem ráda, že mě neodbyl a že to aspoň nějak řešit chce...
Syn vždy nosil kompromis, v létě nejradši chodil bos nebo v sandálech keen, minulou zimu měl Superfit, se kterými jsme byli moc spokojení a plánovala jsem je koupit znovu... Takže nikdy neměl ani uplně BF, ani extra pevnou obuv. A teď jsem fakt na vážkách, co za boty mu pořídit. Nechci nic zanedbat, ale prý je ještě "času dost." Má opravdu cenu kupovat ty boty s pevným vedením paty?

ester_davidova
6. zář 2018

Dobrý den, oba synové mají také vpadlé kotníky - starší asi od tří, nyní pět - předtím vše ukázkové, mladší od narození. Mám tedy srovnání. Starší od malička ecco botky, tedy pevný opatek a stejně má tyto problémy. Mladší - dva roky - naopak, má jen kompromisní boty a chodí hodně bos i venku a myslím, že to má lepší než starší. Takže z mého pohledu při lehké valgozitě nehraje pevná bota tolik roli, spíše teď po létě tvrdím, že naopak. Doporučila bych ještě fyzio než jen ortopeda, trochu bych také cvičila (také cvičíme, ale ne nějak moc intenzivně). Boty zimní vybrané ještě nemám, potřebuji široké ve špici a spíše pevnější patu - oříšek nad oříšky, A nyní jsem četla, že těmto "křivým, vpadlým" nožkám pomáhá i rybí tuk, hodlám teď vyzkoušet.

ester_davidova
6. zář 2018

A také si myslím, že máte ještě čas, to se vše může i vyběhat....a ještě (občas) tejpujeme, vše na radu fyzioterapeutky.

zmrzlinka
6. zář 2018

Obuv Protetika je doporučována na vpadle kotniky. Ale nejlepší je cvičit 👍

bekyc
autor
6. zář 2018

Děkuji, zkusím tedy ještě fyzioterapeuta, na nějaké cviky už jsem koukala, tak snad mi poradí něco i on. A ty boty, no, to je nekonečný boj ..