Z čeho vyrobit zrcátko k našití na hračku?

katrin04
26. dub 2016

Ahoj!
Chci vyrobit hračku s našitým zrcátkem a nevím, z čeho se takové zrcátko vyrábí. Nemáte s tím někdo zkušenost? Z čeho jsou zrcátka na hračkách? Napadla mě zrcadlová fólie, ale je její povrch bezpečný k olizování dítětem? Nevíte, kde sehnat materiál, který používají výrobci hraček? V galanterkách nabízejí chrastítka, pískátka, ale nic na zrcátka ☹ Děkuji za tipy!

ivular
27. dub 2016

@katrin04 Vyrobit zrcátko? No to snad v domácím prostředí ani nejde, ne? Výrobci hraček je berou rovnou od sklářů - má to malé rozměry, tudíž může být vcelku tenké, ale pořád je to zkrátka sklo s tenkou vrstvou hliníku..
Ještě mě napadá použít místo zrcadla nějaký hodně naleštěný kovový plíšek - pokud by se Ti tedy podařilo nějaký takový sehnat..

katrin04
autor
28. dub 2016

Měla jsem v ruce tři hračky se zrcátkem určené pro nejmenší a ani na jedné nebylo našito pravé skleněné zrcátko. Jde mi o bezpečné ohebné falešné zrcátko, z jakého je materiálu...

veverka33
28. dub 2016
katrin04
autor
28. dub 2016

@veverka33 Děkuji za tip! Určitě využiju v pokoji. Bohužel není vhodné pro děti. Přesně takovýhle materiál, akorát vhodný na hračky, hledám. DĚKUJI!

veverka33
29. dub 2016

@katrin04 Není vůbec zač 🙂. Jinak já bych se to nebála použít i na tu hračku, jak hledáte. To, že tam píší, že to není hračka není proto, že by to bylo nějak závadné nebo nebezpečné, ono těch důvodů je hrozně moc, někdy stačí třeba to, že to lepí a potenciálně si tím dítě může třeba zalepit pusu a udusit se atd., jestli mi rozumíte. Jsou to někdy až tak hypotetické úvahy, že k tomu možná prakticky ani nikdy nedošlo...Stačí použít selský rozum. Tak jestli to využijete jinak, pořiď te to a pak sama uznejte, jestli to je či není vhodné na zrcátko na plyšáka 🙂. Pokud to nebude smrdět (to lepidlo na tom) a půjde to obšít (nebude to moc tlusté), tak bych na to vystřihla dvě stejně velké průhledné folie (na jednu bych to nalepila, druhou dala nahoru na to) a oboje pak všila do látky. Bude to tak vlastně schované pod tou folií a účel jako zrcátko by to mělo splnit 🙂.

katrin04
autor
29. dub 2016

@veverka33 Tak jsem pohledala v angličtině (že mě to nenapadlo dřív 😵 ach ten selský rozum) a prodávají A4 za 4,50 dolaru.
S těmi riziky vám rozumím. Mnohdy je to jen pojistka pro případné obžaloby, kdyby se náhodou něco stalo. Navíc mám za to, že za babysafe materiál mohou výrobci/prodejci označit jen takový materiál, na který je vydaný certifikát.