icon

Zakrslý králík a novorozenec. Máte zkušenost s alergií?

veru181
25. dub 2020

Ahoj holky, měl jste někdo problém s tím, že by se u novorozence projevila alergie na zakrslého králíka? Případně předcházely jste tomu nějak - např. že byste na šestinedělí daly králíka do jiné místnosti/na hlídání? Původně mě to ani nenapadlo řešit, ale kamarádka alergička říkala, že ji náš králík oproti jiným dráždí hodně výrazně a mohl by to být pro čerstvé miminko problém. Děkuji.

kamino
25. dub 2020

pokud by nebyly vyloženě problémy neřešila bych vůbec - naopak, získá imunitu.

emamaira
25. dub 2020

Měli jsme k novorozenci kočku a bylo to v pohodě. Počkej, jak budu miminko reagovat, zda mu bude králík vadit. Jen si můžeš dopředu promyslet, co bys dělala, kdyby bylo miminko taky alergické.

m.e.l
25. dub 2020

Nikam jsem králíka nestěhovala. . . .

elesse
26. dub 2020

Nenapadlo me to resit, ani u kralika ani u psa. Preventivne to podle me nema smysl, jednou se potkat budou muset

eithelwing
26. dub 2020

Měli jsme doma kočku, neřešila jsem to. Jen jsem dceři odmalička stříkala Sterimar. Spousta kytek a kočičí chlupy doma, tak aby si malá vyčistila nosík. Vse bylo ok. 🙂 A to kočka byla mimcu podstatně blíž, než asi bude králík.

darinka84
26. dub 2020

@veru181 máme dva psy a od narození jsou normálně spolu. Nenapadlo by me řešit něco takového preventivně. A naopak me to přijde super, že jsou spolu.