Založení blogu, stránky na FB, nebo...?

aliishaa
25. lis 2021

Chtěla bych se poradit, co si myslí ostatní a jestli někdo třeba nemá zkušenost. Žijeme v cizině a když si píšu s kamarádkama, nebo když si voláme, setkáme se, přijde jim hrozně zajímavé, jak co u nás funguje, přijdou jim vtipné některé historky, plus některé hlášky dětí, které si občas zapisuju, protože mě fascinuje, co jsou schopné vymyslet a jaké souvislosti je napadají. To málo, co jsem si zapsala, jsem nedávno poslala manželovi, který je maximálně upřímný člověk - u něčeho se prý fakt nahlas zasmál, něco mu přišlo takové obyčejné, prostě věci, co s malými dětmi zažije asi každý, i když vtipné to prý s odstupem času je. Nějak tedy ve mně uzrává myšlenka jít s tím ven, ale nevím, v jaké formě. Přispívat na FB? Blog? Zkusit oslovit nějakou redakci (což je určitě hodně troufalé, ale taky jedna z možností). Jaké jsou výhody / nevýhody těchto různých možností? Radši nějak anonymně, když se jedná o děti? A co když mi někdo "ukradne" mé věci? Nemám žádnou zkušenost, ale psaní mě bavilo už od ZŠ, to jsem se tomu věnovala víc aktivně v rámci různých soutěží a článků do novin. Psaní byl tedy můj koníček, ale dlouhou dobu jsem se tomu nevěnovala a nijak nerozvíjela. Chtěla bych to ale zkusit. Díky za reakce 🙂.

felixfelicis
25. lis 2021

Záleží, jakou formou to chceš psát? Na blog by to chtělo něco delšího s jakou a parou, ale záleží, jestli si to najde čtenáře. Redakce bych nekontaktoval, píšící mamin je imo všude přehršel. Pokud ti nevadí zveřejňovat fotky a bude to strucny, je fajn Instagram. Tam si to přečte asi nejvíc lidi. Na Facebook davam i jiný věci, nechtěla bych tam být zaskatulkovana jen v kategorii "mama". Na Ig chodím víceméně jen kvůli sledování podobných příspěvků.

felixfelicis
25. lis 2021

*s hlavou a patou 😀

aliishaa
autor
25. lis 2021

@felixfelicis Pokud vezmu v potaz to, co už mám, jedná se o takový mix - něco je delší, něco je vážně jen hláška, někdy by k tomu byla i fotka. IG mě vlastně vůbec nenapadl, zatím jsem se mu úspěšně vyhýbala 😀 .

elesse
25. lis 2021

IG asi nejlepší volba

hojda
25. lis 2021

Blogy už moc nefrčí, teď všichni natáčí podcasty🙂.

barmil
25. lis 2021

@aliishaa ja nic takového nesleduji, i když mám dvě děti, v zahraničí jsem žila, a nedokážu si představit, co by někdo musel mít za obsah, aby mě donutil poslouchat / číst /koukat, jak vychovává a tráví čas se svými dětmi. M
yslím, že lidi na tom většinou přitáhne to, že jsou rádi, že se s tím mohou ztotožnit. Já teda chodím jen sem na MK a obecně se nikde s maminkama nestykam, nejsem klasický typ, kterého by náplňovalo jen mluvit o dětech a celý den neřešit nic jiného.
Ale každé zboží má svého kupce.

felixfelicis
25. lis 2021

@barmil tak třeba Marii Groth jsem tu sledovala moc ráda, dokud dělala ambasadorku.
Ale souhlasím, že poslouchat desetiminutovy podcast nebo číst nějaký elaborat bych o tom nechtěla. Proto navrhuji ten Ig, chytlave a stručně, tam je takových mamin spousta a jestli to bude dobre napsane a zajímavé, možná tím rovnou předcis půlku z nich😀

aliishaa
autor
25. lis 2021

@hojda Ježiš, podcast určitě ne, na mluvené slovo nejsem. Prý při telefonování zním jak dítě co telefonuje ze sudu 😀.
@barmil Tak to já se občas na něco podívám, ráda se zasměju, Dominik Landsman je pro mě top, jeden z mála, kterého sleduji delší dobu, nikdo jiný mi tak dlouho nevydržel 🙂. Jinak spíš takové jednorázovky, kdy se do něčeho začtu, ale pak se vyděsím, co jsem s tím strávila času a radši to sledovat nechci 😀.
@felixfelicis @elesse Ten IG asi zvážím. I když... jaké výhody má oproti FB?

felixfelicis
25. lis 2021

@aliishaa Je takový rychlejší a je hodně o těch fotkách, no. A jak píšu, já mám FB kvůli kamarádům, tematickym skupinám, bazarkum, jede tam politika, zprávy....kdežto IG, to je jen "Blesk" 😀, tam sleduju jen spolecenske cancy, tuhle roztomilá fotka dítěte v nejnovější kolekci z Lindexu, tamhle si někdo po 150. vyblejsknul po ránu ovesnou kaši...na tuhle tématiku je to vhodnější a najde to širší publikum.

hojda
26. lis 2021

@aliishaa No vida, tak už máš název pro svůj podcast - Dítě v sudu🙂.