Záměna firmy. Stalo se vám něco podobného?
Ahoj. Stalo se vám někdy něco podobného/ na ten způsob? Před rokem a půl jsem si nechala do baráku přivést klavír. Krásný, starý s nádechem minulého století. Nechala jsem si udělat nezávaznou kalkulaci od stěhovací firmy, která se na to specializuje. Udělala jsem více poptávek a na jednu odpověděla. Firma byla kousek od nakládky a cena za stěhování taky super. Firma přijela s klavírem, složili mi ho do obýváku a šli spočítat cenu. Protože cena se odvíjela taky od toho, kolik metrů od auta do obýváku ho nesli. Měla jsem doma hotovost a najednou ejhle, cena dvojnásobná. Málem mě vezli. Udělalo se mi úplně špatně. Vše mi znovu rozpočítali, ukázali ceník na jejich stránkách, no stála jsem jak opařena. Tak jsem se omluvila a šup do bankomatu. Zaplatila jsem a šla to ještě rozdýchat. Večer jsem psala celá rozhořčená, jak to, že mi byla naúčtována taková suma a bylo mi odpovězeno, že jejich firma mi nic nestěhovala. A jak to? Firmy s nejvyšší a nejnižší nabídkou se jmenovaly hodně podobně. Já měla takový vztek na sebe! Našetřila jsem si na svůj vysněný klavír a pak dvojnásobný výdaj , se kterým jsem nepočítala. Jako bych ty peníze oknem vyhodila.
Každý se občas splete 🤷
Asi před 15 lety jsem hrabala v Hervisu v koši se zimníma čepicema za dvě stovky. Jedna se mi líbila, tak si to s ní šinu k pokladně a ejhle, vůbec tam nepatřila a stála 1500. Nechtělo se mi dělat rozruch, tak jsem si ji prostě koupila 🙂
Já se snažím na tyhle trapasy nemyslet, jinak bych už nikdy nevylezla ze skříně... vždycky si řeknu: Můžu to vrátit? Ne. Pomůže mi, že se tím budu deptat? Ne. Tak proč se tím vůbec zabývat... a raději jdu dělat něco užitečného. Máte vysněný klavír, soustřeďte se na něj a holt, že to stálo víc. No proto se říká, že některé zkušenosti přijdou draho.
Za blbost se platí. Pristě si ten klavír můžeš odtáhnout sama, vyjde tě to nejlevněji. Jejich problém to není. Navíc, bych se asi po roce s tímto "malým" problémem vyrovnala. Jsou horší věci, já se teď dohadují s ckp, kde částečnou chybu mám já a velkou chybu pojišťovna a není to nic příjemnéhopříjemného, nemám na to optimální ani psychicky stav, ani fyzicky.
Ja si myslim ze je uplne zbytecny ten útočný ton nekterych. 🤔 Ja to vůbec nepochopila jako frustrovanou stiznost nad neci neschopnosti ale spis jako prilezitost k jedne z mnoha "bezvyznamnych" diskuzi kterymi je mozne si zkratit dlouhy cas pri lockdownu 🤔 takze proc se hned nad tim rozcilovat a tlouct se v prsa ze me by se to nikdy nemohlo stat! 🙄
Jinak i me se stalo ze jsem poptavala firmu na plot. Poptavam poptavam...vsichni napsali normalni nabidku kde byla dole velkym konecna cena. Jedna nabidka prisla kde byla uprostred tucne cena...pak jeste doprava - "zdarma" a jeste nejaky odstavec o praci kdy a jak co jsem ja povinna zajistit a v jakem dosahu a rozsahu 🤭no ok...tak zvyraznena cena byla fajn tak jsem na to kyvla. Plot postavili. A kdyz prisla vysledna faktura tak jsem teda musela polknout...ptz pod tema recma o te praci byla jeste cena za tu praci...ale ta vubec nebyla tucne oznacena 🤭🤣🤣🤣🤣 ale tak kazda zkusenost je zkusenost. 🤣🤭
Jasně, zase urážky, jak jinak. Tak řešte všichni jen covid. Společnost už asi nic jiného nezná.
@sasui1 to jsem měla na mysli
Dobre, tak tedy.
Je mi moc lito, ze mas takove trapeni. Musi to pro tebe byt tezke, je to velka rana osudu, ale jsi fakt silna, tohle by polozilo leckteou z nas. Snad ti bude rodina podporou a pomuze ti prekonat tyto tezke casy. Mozna by nebylo od veci zajit i za odbornikem, protoze s takovy zazitek asi jen tezko sama zpracujes.
Drzim palce, at je ti lepe.
@sudylichozrout hele zkus si precist jeste jednou co jsem napsala 😉staci prvni odstavec...aby toho nebylo moc 😉
@sasui1 Precteno. Presto plati, co jsem psala.
@sudylichozrout jako uplne mi to za to nestoji takze se na to vykaslu ale vsadim se ze v te diskuzi ktera tu byla ted nekdy vytazena a bylo to neco ve smyslu pojdme se pobavit nad nejvtipnejsi historkou konika budes jiste hojne prispivat...ptz to je diskuze ve stylu pojdme se pobavit nad tim jak z nekoho udelame kravu...ale tady v diskuzi typu pojdme se pobavit nad tim jake my jsme trubky se budes povysovat jak jsou vsichni hloupi 😉 no..."mozna by nebylo od veci zajit i za odbornikem" to je tvoje citace 😉pekny vecer
@sasui1 Vykasli. Dobrou noc.
@sudylichozrout jo, tak to už je lepší. Urážka je horší, než ironická odpověď. Tady je to odpověď buď přesně taková, nebo: proč někdo zakládá novou diskuzi.

Jako jestli se mi stalo, ze jsem byla uplne pitoma, spletla si firmy, neoverila si jeste pred zacatkem akce cenu, vyhodila tak prachy oknem a po roce a pul o tom psala rozhorcenou zpravu na babske forum? Ne, tak to se mi vazne nestalo.