Zasiahne nás finančná kríza? Znížite výdavky?
Ahojte, co hovorite na tu celosvetovu financnu krizu? Myslite, ze zasiahne vyznamne aj CR a SR? Budete nejak vyrazne obmedzovat vydavky?
tilly
ved prave 🙂
knuffel
ja velmi do toho nevidim, ale to co pises, je urcite jedna z teorii -skor by som to zaradila do kategorie balast na zalepenie oci pred skutocnou ekonomickou krizou, zitia na dlh, nesplacanie uverov- novinari za nu primarne asi nemozu
naopak - kriza je dosledkom mrhania, nie setrenia - citas americke zurnaly? zacituj este nieco
yvett: ty robis v banke? uz som zabudla...mm hovori, ze oni nemaju uz skoro ziadne projekty v bankach, ze banky nemaju peniaze...skor sa este ako-tak dari telekomunikac. teraz robi nieco pre T-mobile. ze vraj velmi dobre je na tom O2-pre nich robi kamoskin priatel
neviete nahodou ako je na tom ceska komercka?pocula som, ze maju problemy. my tam mame hypo, ale posiel. tam len akurat splatky, vyplaty mame inde...
v podstate suhlasim s knuffel - nenazvala by som to sice media, ale JPP - jedna pani povedala - a uz sa vezieme ... 😝
emjee, vezieme 🙄 .
A je jedno či novinári, amerika, pani na trhu... odkiaľ to je, ale obávam sa, že sa to začína dotýkať práce môjho muža, môjho zamestnania, ako aj mojich blízkych 🙄 😠 .
A ešte takto pred 2 týždňami som si vravela, čo tam po kríze.. A zrazu bum bác z každej strany, ako lavína.
susik fujjj banky nem rada takze urcite pre nich nerobim 😀 ja robim v outsourcingu, ale zatial sa nasej company dari OK nikoho nevyhadzujeme ani to nie je v plane 🙂 , ale uvazujem nad prechodom do O2, lebo chcela by som robit uz nieco ine 🙂 tak dufam, ze na mna ta kriza tak bum nepride akurat mojmu manzelovi nejako podozrivo zacali znizovat premie, ale tvrdia, ze to nie je financnou krizou 😲
ono ze by to bola len umele vytvorena bublina nejakymi novinarmi to je lahko povedat ale tazsie dokazat - mne tak v oktobri - novembri minuleho roku dosiel jeden super mailik - jeden ujo - inzinier sice nie ekonom ale dost rozhladeny clovek - urobil presentaciu powerpoint o tom ako vlastne vznikla tato kriza a podal to tak aby tomu ludia aj bez ekonomickeho vzdelania porozumeli - nazval to - la crisis ninja - kriza ninja - podla tych co boli vlastne uplne na zaciatku - ludia s vysokym rizikom toho ze nebudu moct vratit hypoteky a vobec pozicky ale ktorym banky aj tak poziciavali za vyssi urok ale poziciavali i ked za normalnych okolnosti by tito ludia nedostali ani kreditku na svoje meno - ninja = no income(stabilny), no job, no assets - a pekne tam opisuje ako napad nejakej banky v spojenych statoch zvysit si svoje prijmy ovplyvnilo aj nase uspory ktore mame pekne ulozene v nasej bezpecnej banke.
podla mna to nie je novinarmi ,aspon si myslim ze nenesu vacsinovu zodpovednost.Realita je ta ze ludia prichadzaju vo velkom o pracu a je logicke ze Ti co ju este maju tak nenakupuju hluposti lebo sa boja ci to nezasiahne aj ich a potom im naco budu nove pohare?Velke firmy ktore krachuju prve si nezakladaju svoju existenciu na mediach ale na faktoch a fakt je ten ze medzinarodny trh stagnuje a nakolko sme vsetci na seba napojeny pocitime to vsetky narody.Keby sme boli sebestacna krajina tak sa nas to netyka ale takto ano 😒
mm mi dnes povedal, ze firmy sa boja zadat zakazky, ze kto prvy zada, ten skrachuje, tak radsej vacsina pouziva svoje hotove produkty a radsej sa venuje viac propagacii a obchodu ako vyvoju...
tak toto mi dnes přišlo na mail. Zajímavé a k zamyšlení
https://www.youtube.com/watch?v=z0owiLPNv6Ykvuli finanční krizi jsem přišla o práci a manžel o zvýšení platu a prémie, kamarad s hypotékou o práci ☹
dnes mi mm volal, ze rozdali u nich dalsich 30 vypovedi-a to uz v novembri prepustili 20% firmy ☹
Tak nejdřív se krize začalo projevovat hlavně v automob. průmyslu, kde se začaloi propouštět a omezovat výroba.Ale teď se dotýká i ostatních odvětví. Nevím, jak jsou na tom ostatní kraje, ale u nás i ve stavebníctví to není takové, jak předtím. Lidé ruší zakázky jak ve stavebníctví,tak ve stol. firmách. Jediné plus je to, že šly dolů některé stav. materiály. Před 2 týdny jsme rozesílali žádosti o cen. kalkulace na plastová a dřevěná okna pro naši kamarádku přibližně 20 firmám. Dodneška nám zatím odpovědělo 12 firem a cena za okna je cca o Kč 35000,- méně, než za jakou jsme je dostali my asi tak před rokem a to jsme taky poptávali přibližně 20 firem . Poptávku jsme zasílali většinou stejným firmám, jako před rokem.
fuha po prečitani toho članku mi beha mraz po chrbte ☹ naozaj nas to všetko čaka?asi je najlepšie teraz odkladat každu korunu 🤐 normalne zvažujem či neodložit stavbu domu,ale čo ak sa to ešte zhorši?potom už asi nebude vobec vhodny čas ☹
Zajtra bude DeFacto special kvoli financnej krize... pocas Panelaku behali titulky.
ahojte, neviete mi poradit, ci daju banky hypotekarny uver 100 percent, a ktora kedze je financna kriza? dakujem za odpoved.
ahoj maji neviem ako to je na SR, ale tu v CR sice davaju 100 hypo, ale problem je v tom, ze uroky su strasne vysoke, cize na taku hypo malokto dosiahne - aspon pokial viem, kedze my uz hypo mame nastastie sme to stihli pred krizou.... 🙂 z toho vyplyva, ze ta 100 hypo je nevyhodna, cize lepsia je hypo do 85%
yvetta dik za info, tak ano 85 percent, to viem, len sa potom musi ta nehnutelnost ohodnotit o tolko vyssie, to sa neda?
No co sa tyka financnej krizy tak ju pocitila aj nasa domacnost a to poriadne moj muz pracuje ako taxikar ludia sa skoro uplne prestali vozit taxikmi a co je najhorsie pokazilo sa nam auto.Tak sme poziadali Prvu stavebnu mame tam hypoteku o odklad splatok Ako sme predpokladali zamietli nam to.Som uplne zufala vsade v spravach maju plnu hubu reci,ze ked sa clovek dostane do platobnej neschopnosti ma ihned kontaktovat banku a ze vzdy sa s vami dohodnu,my sme tak urobili aj pisomne aj osobne a bolo nam povedane,ze musi byt dlhodobo chory alebo na urade prace tak sme ziadali znizenie splatok tak to uz v ziadnom pripade.Teraz je moj muz aj ja na nervy,lebo do auta sme vrazili kopec penazi ved nas zivi a ksefty nejdu no je to hroza ja cakam druhe dieta ucty splatky sa kopia a ja som na pokraji zrutenia.Robota nikde v doprave nejde aj keby sa chcel zamestnat je to strasne co sa tu v republike a vo svete deje ☹ 😢
Dufam,ze sa z toho coskoro dostaneme,lebo je to na slucku,,,,
otrivinkajanka držím palce, aby si manžel našiel čoskoro dobrú prácu, ty sa skús obrniť voči stresom, pre bábenko.....

ani ja nesuhlasim. tu v cr zacali firmy prepustat uz v novembri-aby boli pripravene na tu krizu, hoci sa najviac prejavi az toto leto