Žiju s alkoholikem a nevím co dělat
Ahoj holky mám otázku Žiji s přítelem který má problém s alkoholem šest dní v týdnu je pod vlivem alkoholu pracuje na částečný úvazek jako řidič taxislužby ale už se v práci s nim moc nepočítá peníze které zarobí tak propije má dluhy , které za něj platí jeho dospěli synové léčit se jít nechce prvních pět minut tvrdí že se léčit půjde že si zavolá sanitku za minutu už nikam nepůjde protože si myslí že se ho chceme zbavit a že chci mít byt sama pro sebe nevím co mám dělat když je opilý tak mi Neubližuje ale mně jako člověku který nepije jsi mi hnusí alkohol bývalá manželka ho kvůli alkoholu opustila pozbyl práci kvůli alkoholu Vyhrožuje mi sebevraždou a já už prostě nevím co mám dělat poradíte někdo je 2 roky po infarktu sedací řezaným hrudníkem invalidní důchod mu nepřiznali a to žádné práce ho nevezmou protože má omezení prosím poraďte co mám dělat Jsem v koncích
Ahoj, četla jsem i včerejší diskuzi, kde popisuješ svůj zdravotní stav a počáteční těhotenství a žádáš o radu, jak si se situací poradit. Máš tři malé děti a z toho, co jsem vyčetla, i špatné zdravotní vyhlídky do budoucna. Nejsi v situaci, kdy bys dle mě měla brát ohledy na kohokoliv jiného než na sebe a své děti. Tohle soužití ti rozhodně po zdravotní stránce nijak nemá potenciál ulevit, tak je na tvém zvážení, kde jsou ty priority. Tvá situace je nepředstavitelně těžká, proto: ulehči si prosím maximum věcí, abys tu mohla být v dobré kondici pro své děti. Eliminuj ze svého života zdravotní rizika a nefunkční vztahy, věnuj se v maximální míře svým dětem, obklop se lidmi, kteří jsou ochotní ti pomoci. Vybojuj to hlavně pro ty tři malý špunty, jo!?

Chcete radu? Tak tady je. Zabalte ho a vyhoďte ho. Nemá kam jít? Pouze jeho problém. Věřím, že děti jsou pro vás na prvním místě a vyhodit ho, je to nejlepší co pro ně můžete udělat. Zažila jsem to stejné a sama bych si nafackovala, že jsem to neudělala mnohem dříve. Zadlužený alkoholik je cesta do pekel, to mi věřte.