icon

Ztráta syna 😢😢😢. Jak se s tím vyrovnat?

nevimne
6. dub 2025

Je to cca půl roku o nám umřel syn od té doby je jen horší a horší bwmá prosím někdo nějakou radu 🧚‍♀️

patypresdevaty
7. dub 2025

Vyhledej psychologickou pomoc.

levandule_k
7. dub 2025

Mám pocit, že cokoliv napíšu bude znít jako šílené klišé, nebo naprosto nevyžádaná rada, protože jsem si danou situací nikdy neprošla. Viděla jsem jen kdysi dokument o rodičích, co přežili své děti a bylo to velmi silné.

Určitě vyhledej psychologickou pomoc, možná to bude chtít i psychiatra a antidepresiva, aby jsi zvládla proces truchlení. Zpracovat to musí být extrémně náročné.. Spoustu lidí neví, jak reagovat na člověka, co zažil takovou ztrátu a raději neříkají nic, aby neřekli něco nevhodného.

nevimne
autor
7. dub 2025

@levandule_k je to cca půl roku psychyatra mám léky beru ale přijde mě to čím dál tím horší 😢 měl by dva roky ❤️teď jsem byla na KET aby jsme měli trochu veselejší život a dostává mě to úplně do kolen to čekání a to vše kolem je to hrůza 😢

marketa1218
7. dub 2025

@nevimne Tvojí ztráty je mi moc líto, neumím si to vůbec představit. Myslím si, že v tomhle pomůže jedině čas. Bolest nezmizí nikdy, ale čas jí bude zmírňovat ❤️. Drž se!
Kolik dní jsi po KET? Jestli to aspoň trošku jde, zkus myslet pozitivně, že se KET povede🍀

levandule_k
7. dub 2025

@nevimne a máš k tomu i terapii, že si s někým o tom povídaš?

Možná to na tebe víc doléhá, jak se přiblížil čas jeho narozenin.

nevimne
autor
7. dub 2025

@marketa1218 dnes je to 11.den včerejší test byl čistý mě právě připadá že je to horší a horší 😢

nevimne
autor
7. dub 2025

@levandule_k já to asi špatně napsala stalo se to měsíc před jeho druhýma narozeninama 😢 loni v srpnu ale teď to na mě víc a víc padá právě a bude to určitě i tím že se snažíme ty hormony a všechno 🙄

levandule_k
7. dub 2025

V pořádku, já to možná blbě pochopila. To máš pravdu, že v tom budou hrát roli i hormony, jejich změna je náročná pro psychiku a dokáží, že něco prožíváme extrémně emotivně, přijde mi, že dokáží obnažit naše nezpracované pocity, traumata . Žena je v tom období, kdy podstupuje léčbu v CARu citlivější, normálně je to psychická zátěž a ty máš dost naloženo.

nevimne
autor
7. dub 2025

@levandule_k ano jak píšeš ještě máme jednoho eskymáčka tak snad to vyjde 😊 a bude záloha na sourozence a nebo aspoň to jedno 😊 děkuju 😊

malvina_anna
8. dub 2025

Upřímnou soustrast🫂, přeji hodně štěstí🍀🍀🩷

sticker
malvina_anna
8. dub 2025

@nevimne zemřela mi dcerka, je to už let... nejhorší byla pro mě ta samota - nemožnost s nikým se o tom bavit (nikdo blízký nechtěl)... Poradila bych Ti psychologa - terapii (1x týdně) a o všem mluvit.. Toto pomohlo mně. Čas. Je to ještě krátká doba. Přeji, ať je brzy lépe, ať se vám zadaří🍀🍀

nevimne
autor
8. dub 2025

@malvina_anna 😢😢😢to mě mrzí já si mám na štěstí s kým povídat ale já jsem člověk co problémy a trápení dusí v sobě zkoušela jsem mluvení na terapii ale ten člověk se tváří že má větší problém než já to pro mě nic není 🥴

levandule_k
8. dub 2025

@nevimne Zkus jiného terapeuta, někdy ten první, druhý nesedne a člověk musí hledat. Zkus se z toho třeba aspoň vypisovat.

malvina_anna
8. dub 2025

@nevimne špatný terapeut🙂. První terapeutka byla hrozná, tvrdila mi, že nejsem zvyklá na smrt, že dneska nikdo není zvyklý a teď jsem z toho v šoku, že mi někdo zemřel... hrůza.. (jako malé mi zemřel taťka a už jsem v té době neměla nikoho z prarodičů, zemřela mi neteř, nebylo to mé první setkaní se smrtí). Byla studená. Nebyla jsem schopná k ní chodit a uzavřela se. Po pár letech jsem musela terapeuta vyhledat. Ano, najít někoho, kdo Ti sedne. Dobrý terapeut umí pracovat s člověkem, který je uzavřený, věci v sobě dusí. Radím Ti to, protože terapie mi moc pomohla, asi nejvíc, nejenom s bolestí a přijmutím ztráty holčičky. První rok, dva je plný bolesti, šoku, otřesu... Hledat něco, co Ti udělá dobře (já jsem byla ráda, že mám její věci stále u sebe, nezbavila jsem se jich, psala jsem si deník, kam jsem si psala všechny krásné chvilky, které jsem s ní prožila, abych je měla na vždy uchované, chodila jsem do přírody a na místa (nová místa, kde jsem měla pocit, že na chvilku z toho uteču,..), knížka - odvedla mě od mých myšlenek). A seznámit se s fázemi smutku a truchlení - člověk pak ví, že to, co prožívá je normální. Ale každému může pomoci něco jiného. Myslím na Tebe ❤️

nevimne
autor
8. dub 2025

@malvina_anna děkuji za rady 😊 knížka je dobrý nápad 😊a jinak vše mám doma ničeho jsem se nezbavila 😊tím se podle mě bolest neztratí

nevimne
autor
8. dub 2025

@malvina_anna tatínek i neteř mě mrzí 😢

malvina_anna
8. dub 2025

@nevimne děkuji🫂, ať je brzy lépe🍀