Zůstala jsem sama s miminkem a bývalý mi dělá problémy
Dobrý den,
nevím do jaké kategorie to zařadit ale mam problém s bývalým ( otec moji měsíční holčičky ). Ke konci 6 měsíce jsem zůstala sama protože mě bývalý podváděl a dělal mi strašný zle kvůli autu apod jen ne kvůli holcicce ta mu byla fuk. Kvůli němu jsem upadla na břicho a skončila v nemocnici a on jel bez problémů za ni a ani mi nepomohl pak do mě málem najel autem když já ela ve svém pruhu proste mu šlo jen o to auto. Ale teď u je malá na světě a kdykoli mu napíšu přijít za malou tak přijde na chvíli ale malý si nevšímá a hada se jen se mnou protože ho nechci vzít zpět proto ze vín ze nejsem první komu tohle udělal. Vždy když přijde tak se hada i když mu řeknu že přišel za malou a ne se se mnou hádat jednou mi řekl ze on si malou vysukal apod. Třikrát si měl pro malou přijít do kočárku a nepřišel a já už s malou stepovala před barakem a on nepřišel a ani mi nezvedal mobil...tak jsem se naštvala a udělala jsem rozpis kdy bude chodit za malou ale on opět nepřišel. A pak se se mnou hádal ze ji chce vidět až po jaky době se ozval. ..chce abych ho pouštěla do bytu na 4 hodiny ale nemyslkm si ze má právo a vím že tam chce být 4 hodiny jen kvůli tomu aby do mě hucel a hadal de ...je moje povinnost ho pouštět do bytu když on sám svoje bydlení nemá je prakticky bezdomovec? ? Už si nevím rady dělá mi jen zle a furt mě sleduje už jsem z toho vynervovana. ..chtěla jsem ho normálně poustet třeba má hodinu a ať si i bere na procházku ale on dam s ní na procházku nechce chce abych šla taky ale mě je zle z představy s nim chodit venku myslím si že to není moje povinnost. ..uz si nevím rady nevím na co má nárok a na co ne
@bella1015 delas dobre, drzim palce. Ustni dohody jsou na houby. Kdyby ti na holku neplatil vyzivne, ktere soud stanovi, po dobu 4 mesicu a dyl, podala bych na nej trestni oznameni. Zkus situaci a jeho chovani pripadne probrat na organu socialnepravni ochrany deti. Kdyby mu jednou otevrel dvere a pozval ho dvoumetrovej namakanej chlap, treba by byl zticha🙂
Milá paní, zkuste ospod, sociální pracovnice, která vám může dost pomocí sepsat žádost, určitě vás i tak bude kontaktovat, 4hodiny je neadekvátní, to neschválí žádný soud, další věc je , ze máte právo na výživné do dvou let dítěte, to se dává k civilnímu soudu. A hlavně vy potřebuje soudně svereni dítěte do vaší péče, jinak kdyz mu hrabne a ujede s kočárkem , tak vám nikdo nepomůže. Trochu mi nepříjemné život , jinak se ho nezbavite, mam z toho dojem, ze by se vám tam klidně usídlil a U soudu vám půjdou na ruku v zájmů dítěte.

Mate styk s ditetem a vysi vyzivneho vyreseny pisemnou dohodou a rozsudkem soudu? Je v rodnem liste ditete jako otec? To jsou prakticke veci, ktere by se mely vyresit. Jinak mne napadlo: co treba poprosit rodice/kamaradku/kolegu z prace/souseda, aby v dobe navstevy expritele byli s tebou v byte? At si expritel hraje s holkou v pokojicku a ty treba bud s dalsi osobou v kuchyni a budte fakt hodne zaneprazdneny😉. Jemu zacpes usta a budes mit i svedka, jak se chova k holce a zda ma o ni zajem (treba, kdyz uvidi, ze je tam nekdo dalsi, se zacne venovat fakt holce, nebo treba praskne dverma a zdrhne pryc). Ze by tam byla dalsi osoba proste jako bariera. Otazka je, zda je 4 hodiny adekvatni a zda ho poustet do bytu, kdyz nemusis. Ale zase, kdyz nema kam jit a venku je zima, muze jeho nezodpovednym jednanim holka jeste nastydnout (nevim, zda je schopen dite za hodinu dve hodiny dovezt zpet a jak zachazi s novorozencem). Asi bych ho ze zacatku za pritomnosti dalsi osoby v byte pustila za holkou. Nicmene, neznam podrobnosti, ani, zda mate zalezitosti ohledne ditete vyreseny uredne.