Cestovní nočník pro BKM. Jaký používáte vy?

matusoni
10. bře 2023

Ahoj, jakou skládací misku s vodotěsným víkem používáte na cesty pro BKM?
Osvědčilo se někomu tohle?:
https://www.eliwood.cz/nocniky/skladaci-nocnik-..
Díky za tipy😉

matusoni
autor
10. bře 2023
matusoni
autor
10. bře 2023

@matusoni ty pro osy mně přijdou všechny nějak mělké a malé🤷‍♀️

konidana
10. bře 2023

@matusoni pro jak velký dítě? do půl roku jsem používala normální malou plastovou kuchyňskou misku se zahnutým okrajem. Objem něco mezi 0,5 a1L. Ten nočník v odkazu stejně nemá víko, jak píšeš že bys chtěla. Do auta se nám vždycky vešel normání nočník, neskládací jednoduchá klasika, a venku dítko čůralo na travičku.

matusoni
autor
10. bře 2023

@konidana miminko. A co třeba ve společnosti? Ať nemusíš lítat furt na zachod, cestou tě pokadí😄. Tam se to víko hodí, ať na ten dáreček všichni nekoukají😁.

exbordelar
10. bře 2023

Ty jo, ja jsem zadnou misku nikdy nepouzivala…🤔 bud jsme byli nekde, kde byla normalne koupelna a wc, nebo priroda 😀 a kdyz jsme nekde spali, tak v noci, kdyz na to prislo, jsem pouzivala normalni normalni nocnik (od starsiho sourozence). Premyslim, jestli jsme vubec zazili situace, kdy bych se toho “pokladu” nemohla ihned zbavit. K jake prilezitosti to potrebujes?

konidana
10. bře 2023

@exbordelar já používala misku, protože od prvního dítka jsem vypozorovala, že kadí zásadně při kojení. Takže svlíknout, podložit miskou a kojit. Dva v jednom😂

konidana
10. bře 2023

@matusoni asi jsem nikdy nebyla v takové společnosti, kde by někomu vadilo pokaděný mimino. Bezplenkovku jsem teda jela s plínama a většinou jen doma a jen kadění. Do půl roku. Pak začal zdrhat a neměla jsem šanci😅

exbordelar
10. bře 2023

Ja tez s plinama. Podle me to ani v nasich povetrnostnich podminkach neni mozne vychytat to na 100%. Bo nez to decko svliknes, tak uz je davno po akci 😀 Mne stacilo, ze jsme v 90% vychytavali stolici. Prat pocurane plinky mi nevadilo 😀 Pak az umelo dite sedet, presli jsme plynule z klubicka na nocnik.

matusoni
autor
10. bře 2023

@exbordelar ja u předchozích dětí také ne. Ale teď nějak zjišťuju vychytávky. Jasně, taky jsme na návštěvách chodili na záchod. Ale přece jen, musíš ho někde položit, vybalit a pak s rozbaleným jdeš přes celý byt...úplně praktický to není. Po cestě tě počurá, pokadí😀. A jak psala @konidana většinou čůrají i kadí během kojení.

evika_1105
11. bře 2023

@matusoni dcera teda nema zadne potize ani potravinove omezení ale mame ho a je to skvela vec. Ona uz je teda trocu vetsi ale odmita curat do travy tsk mas toto zachranuje

matusoni
autor
11. bře 2023

@evika_1105 myslíš ten nočník Buubla, že máte? Jen pro upřesnění, BKM není v timto případě alergie na bílkovinu kravského mléka, ale bezplenková komunikační metoda, kdy nechaváš vyprázdnit mimo plenku i malé miminka😀. Proto se ptám, jestli má někdo praktikující tuto metodu tento nočník, protože tam píší, že je to pro tuto metodu vhodné. Ale přijde mi dole široký. Asi by úplně nešel podržet na klíně.

jane46
11. bře 2023

Meli jsme tenhle zeleny. Byl fakt super. Venku bud rovnou na travu nebo jsme nocnik hned vycistili. Vzdy s sebou lahev s vodou.
Na navstevach s tim nikdy nikdo nemel problem, viko netreba. Samozrejme jsme sli stranou nebo rovnou do koupelny.

jane46
11. bře 2023

Jo a kdyz byly deti uz velke, tak na vylety bylo super mit v zaloze v batohu tenhle nocnik. Ono drzet kadici vetsi batole neni pohodlne ani pro jednoho 😅 Sice jsme jich za ty roky pouzili asi jen 7, ale treba v Zoo fakt nejde dite dat na travicku, ze jo...

matusoni
autor
11. bře 2023

@jane46 to je z kartonu? To jsem ještě neviděla🤭. A vydrží to něco?😀
V Zoo jsou přeci záchody, ne? Ale asi kvůli hygieně, že?🤔
A ten PoPoLini je vhodný i pro kluky? Do kdy ten nočník vydrží? Vejde se do přebalovací tašky?
Dík.

exbordelar
11. bře 2023

Kdyz uz byli vetsi a bylo nejhur (treba v te zoo napr. nebo ve meste), tak kadili venku bokem na papirovy tacek 🙈🙈 a pak sup do nejblizsiho kose 😅
@jane46 a co jste udelali pak s tim kartonovym nocnikem? Da se zase nejak splacatet a vyhodit? A kolik kg to udrzi?

jane46
11. bře 2023

@exbordelar Nosnost mel urcite vic jak 20 kg. Uvnitr je plenka, takze nasakne co ma a pak staci jen slozit a hodit do kose. Je to z kartonu.
@matusoni Zachody tam sice jsou, ale kdyz to dite rekne u nosorozce, drzi to uz buhvi jak dlouho, tak to opravdu k medvedovi na WC nevydrzi. A aby se drzelo verejneho WC... no nic moc. Vejde se do kabelky, slozeny ma velikost dlouhe penezenky cca. Je jednorazovy.
Zeleny plastovy je prave TOP pro kluky, ma ovalny tvar. Mame syna.

matusoni
autor
11. bře 2023

@jane46 a vejde se ten zelený do přebalovací tašky? Ten jste teda používali, než začal sám sedět, jo?

jane46
11. bře 2023

@matusoni Myslim ze se mi do te velke vesel. Ano, pak mel doma takovy ten cesky nocnik, ten je za nas top. Jo a ten zeleny ma i muj bracha pro obe deti. A je taky spokojeny. Dobre se drzi.

evika_1105
12. bře 2023

@matusoni aha🤣 to jsem vubec netusila😅 jj mame ten Buubla…. No tsk to asi nebudu radit bo tuhle metodu vubec neznam a priznam se ze na kline ho drzet me nikdy nenapadlo 😅