icon

Jaké dětské hodinky jsou nejlepší pro předškoláky a školáky?

helinkaaa
29. bře 2023

Ahojte maminky,
prosím, jaké máte dětské hodinky (pro dítě předškolního věku a později pro školáky prvního stupně), zaujaly mne Helmer a CARNEO GuardKid
Zajímá mě jaké máte, zda jste s tím u dětí spokojené 🙂

Děkuji

misadan11
29. bře 2023

@helinkaaa holka 2.trida..ma TCL...a spokojenost..na nase doporuceni je koupili i rodice od kamaradky🙂

drtatko4
18. lis 2024

Ahojte, chci se zeptat, jaké chytré hodinky mají vaše děti a zda jste s nimi spokojeni. My už máme předběžně vybrané, ale ráda bych si to ještě takhle ověřila 🙂

nel_ias
19. lis 2024

@drtatko4 A co máte vybráno? Já jsem se do toho vůbec nerozuměla a ani teď to není sláva. Ale syn řekl, jaké mají ostatní děti, manžel to podíval, jestli může být a koupili jsme 😀

drtatko4
21. lis 2024

@nel_ias A mohla by ses zeptat manžela, že podle čeho se rozhodoval, když vybíral?

vanessia7
22. lis 2024

@drtatko4 Určitě máte určena nějaká kritéria, která by měla mít hodiny. GPS, volání, videohovor, kolik kontaktů tam lze uložit. Ono tam bývají i nějaké hry třeba a další takté legrácky.

miryp
22. lis 2024

@drtatko4 Lamax WatchY2. To, co splňovat měly, splňují.

nel_ias
28. lis 2024

@drtatko4 Porovnával si několik věcí. On začal vyjmenovávat všechno možné, ale tak napíšu ti alespoň to, co jsem si zapamatovala. Výdrž baterie je samozřejmě důležitá a její kapacita, mají fotoaparát, můžeš volat videohovory, spoustu kontaktů se tam dá uložit, umíš si k nim přiřadit i fotky, a možná mě ještě něco napadne 😀

nel_ias
28. lis 2024

@drtatko4 Jaj a ještě i to, že mají ten systém v sobě android, čili jsou tam i aktualizace asi, že to prostě není uzavřeno.

vapi32
29. lis 2024

Co jsem koukala, tak tam jsou i nějaké hry? Nebo kalkulačka a takové „vymoženosti“? Dobře se to ovládá na tom displeji na hodinkách.

drtatko4
2. pro 2024

@nel_ias Mluvíš o nich velmi pěkně, ale o kterých konkrétně? 😀
@vapi32 Vidíš, to je dobrá otázka 🙂

vapi32
3. pro 2024

@drtatko4 Děkuji 😀 My jsme i takové věci brali v úvahu. Tak neříkám, že to bude využívat pravidelně a často, ale například cestou v autě, nebo někde v čekárně u doktora to padne vhod, že má něco takového u sebe, s čím se umí alespoň na pár minut zabavit.

vanessia7
5. pro 2024

@vapi32 Ale tak je to dobrá věc a praktická. Záleží i kde žiješ. Pokud někde na vesnici, kde chodí děti do školy přes dvě ulice, tak je to jiné než ve velkém městě, kde chodí spoji a musí přestupovat.

drtatko4
9. pro 2024

Tak holky, po všem tom vybírání a porovnávání máme vítěze 😀 Abych nezůstala nic dlužná, tak píšu a přikládám i foto.

nel_ias
11. pro 2024

@drtatko4 Za mě super výběr. Všichni budou spokojeni 🙂 Jen bych poradila, abyste hodinky zapnuli a propojili s aplikací již nyní. Aby se mohli po rozbalení pod stromečkem začít hned používat 😇

vapi32
13. pro 2024

@drtatko4 Ty jsou skvělé. My jsme je také kupovali, ledaže v modrém provedení. Co na ně říkáte vy?

drtatko4
16. pro 2024

@nel_ias No v to doufám. Já zatím jsem spokojená. Po večerech se s tím manžel bavkal, aby je zpojezdnil. Ale už by mělo všechno frčet. Zkoušeli jsme nějaké věci, i videohovor, to šlo naprosto super, jsem byla překvapená, jak je to dobře slyšet.

drtatko4
16. pro 2024

@vapi32 Zatím dobré. Více budu umět říct po Vánocích 😀 Vy je už máte déle, jestli jste také jen teď kupovali?

vapi32
19. pro 2024

@drtatko4 My jsme kupovali také letos pro synovce. Ale my jsme je koupili a nechali tak. Nezapínali jsme je ani, neboť ať si to pak nastaví a připojí na telefon už jak oni budou potřebovat. My jsme jen takový Ježíšek doručovatel 😀

drtatko4
9. led 2025

@vapi32 Tak ano, to už ať si rodiče vyřeší potom. My jsme to udělali hned všechna ta připojení a tak dále. Když jsi je rozbalil, tak už byli prostě jeho, nechtěla jsem to tak, že mu je budeme hned brát z ruky a budeme tam něco nastavovat.

vapi32
10. led 2025

@drtatko4 To je úplně jiný případ, než byl ten náš. Také bych to takhle udělala, kdybych je kupovala pro své dítě. A měl radost? Já bych měla 😀

ditkla
13. led 2025

@drtatko4 Tohle by mě jinak ani nenapadlo to takhle udělat rovnou. Kolik mu je let? Jestli neskoumal že už to bylo otevřený nebo něco takového 😀 Děti jsou v dnešní době celkem spekulanti 😀

diaxi
15. led 2025

@ditkla když hezky otevřeš krabici a pak hodinky vypneš a uložíš do ní, zabalíš do balicího papíru, tak není šance, aby si dítě ve vytržení z dárku všimlo, že se s nimi předtím něco dělo 😀

klar_tek
15. led 2025

@diaxi a jak staré máš dítě prosím tě když už ste mu pořizovali takovéto hodinky? jestli to byla už nevyhnutnost.

nel_ias
16. led 2025

@drtatko4 I jste už vyzkoušeli všechny ty funkce?

ditkla
16. led 2025

@diaxi sice máš pravdu, samotné rozbalování jakéhokoli dárku je takové povytržení 😀 hlavné je že se líbili. ale reálně ví jakože na co ty hodinky slouží? 😀

lovemusicsun
16. led 2025

My jsme koupili dceři také ty Carneo GuardKid Platinum a jsem z nich trochu zklamaná. Za prvé jsou dost velké, to bych možná ještě přešla. GPS funguje tak na +/- 50 metrů a někdy se neaktualizuje vůbec. Třeba ještě teď odpoledne mi klidně tvrdí, že je dcera doma, když je od rána ve škole. Aplikace funguje tak napůl, klidně se sem tam objeví nějaké slovo v maďarštině, což jsem nepochopila vůbec. Dcera mi třeba pošle zprávu přes aplikaci a ta mi dojde za dvě hodiny nebo nejlépe nepřijde upozornění vůbec. Telefonování dobré, smsky také dejme tomu, ale stále se odpojují od wifi (což je údajně výhoda, protože to šetří baterku), ale zas to trochu brání tomu používat Whatsapp a nespotřebovávat data. Dají se zamknout, aby si s nimi dítě nehrálo a nedalo se na ně dovolat třeba v době vyučování, ale nedají se na dálku odemknout, kdybych jí náhle potřebovala. Mají dobrou funkci odposlechu a vzdálené fotografie a nějaké další celkem dobré, ale méně využitelné funkce. Navíc se tam dají stáhnout hry a tím má dcera tendenci si s nimi pořád hrát.
Chtěla jsem to na to, abych mohla dceři kdykoli zavolat, věděla jsem kde se pohybuje a aby se mi mohla kdykoli ozvat. A to splňují pouze částečně. Jako na přechod mezi ničím a mobilem asi dobré, ale řekla bych, že u nás se dlouho neohřejí. Za ty peníze myslím mohli vymyslet něco lepšího. Když to srovnám se svými Samsung hodinkami, které jsou jen snad o 1000 Kč dražší, tak ty Carneo jsou v mých očích prostě šmejd. Nicméně dcera je miluje a byl to nejlepší dárek k Vánocům, tak aspoň že dobře vypadají 🙂

jan_hah
14. kvě 2025

Lepší volbou by asi byly Carneo GuardKid+ Platinum tiny. Ty jsou o něco menší a i ty funkce už mají lépe vychytané. Taky jsme původně vybrali ty, co píšeš, ale nakonec jsme našli tu tiny verzi, tak jsme vzali ty. Kamarádka kupovala ty, co ty, a když jsme je pak porovnávali, jak která funguje, tak z toho srovnání vyšly naše o něco lépe.