icon

Jakou péřovou zavinovačku doporučujete pro spinkání doma a v kočárku?

27. lis 2025

Jakou byste mi prosím doporučili péřovou zavinovačku? Sháním na normální spinkání doma, ale i třeba do kočárku.
1) Velikost 80x80 nebo 100x100??
Do jakého tak věku v ní chtěli vaše dítka být? Ty 100x100 jsou pro dítka 5-10kg, to pořád chtějí spinkat v zavinovačce? Ty 80x80 mi zase příjdou trochu krátké, ale třeba se mýlím.
2) Jaké zapínání? Jeden úvaz, dva úvazy nebo knoflík?
3) Máte nějakou oblíbenou značku?
Narazila jsem na Elizame, Tulimese, Jituli, Lily is sailing, Šitíčko pro miminka, Hnízdečka od Barunky, Baby Burrito..

Jakou péřovou zavinovačku doporučujete pro spinkání doma a v kočárku?Jakou péřovou zavinovačku doporučujete pro spinkání doma a v kočárku?Jakou péřovou zavinovačku doporučujete pro spinkání doma a v kočárku?Jakou péřovou zavinovačku doporučujete pro spinkání doma a v kočárku?
lenerka1
28. lis 2025

Je to dítě od dítěte, některé to nesnesou vůbec, jiné to mají rády. Já měla tu větší a úplně jiný typ zapínání. Syn miloval v ní být i zapnutý, od cca 4-5 měsíců si vždy "vykopnul" prostředek, ať má volné nohy, kolem 9. měsíců už jsme mu ji nezapínali. Dcerka se ráda zavrtávala do měkkého, ale ruce potřebovala volné, takže nám sloužila spíš jako měkoučká podložka. U obou cca do roka nezbytnost. No a nejmladší to bylo úplně buřt, usla si všude za jakýchkoliv podmínek s peřinkou či bez, takže pro ni bychom ji ani nepotřebovali.

hennrietta
28. lis 2025

U první jsem asi 2 měsíce používala rychlozavinovačku. U druhého už nic. Za mě je to zbytečný kousek a když se člověk víc zajímá, tak se ani moc nedoporučuje.

lis6
28. lis 2025
@hennrietta

U první jsem asi 2 měsíce používala rychlozavinovačku. U druhého už nic. Za mě je to zbytečný kousek a když se člověk víc zajímá, tak se ani moc nedoporučuje.

@hennrietta to si nemyslim, že by se to nedoporučovalo, ale není to "povinnost" a na zavinování jsou názory různé.
Některé děti jsou opravdu rády zavinuté, já to neznám, ani pro jedno jsem žádnou zavinovačku nepoužívala

hennrietta
29. lis 2025
@lis6

@hennrietta to si nemyslim, že by se to nedoporučovalo, ale není to "povinnost" a na zavinování jsou názory různé.
Některé děti jsou opravdu rády zavinuté, já to neznám, ani pro jedno jsem žádnou zavinovačku nepoužívala

@lis6 Jak říkám, stačí se o to víc zajímat a zjistit si informace. Každý na to má svůj názor a já bych už z principu do zavinovačky nedala a obzvášť ne do této péřové.🙂

lenerka1
29. lis 2025
@hennrietta

@lis6 Jak říkám, stačí se o to víc zajímat a zjistit si informace. Každý na to má svůj názor a já bych už z principu do zavinovačky nedala a obzvášť ne do této péřové.🙂

@hennrietta Určitě je dobré načíst si i negativa, aby se člověk mohl rozhodnout uváženě. Nenapadlo mě na to upozornit. Mít spavého málo pohyblivého novorozence, co si o mlíko skoro neřekne a hrozí riziko, že peřinkou ještě více prodloužím spánky či že mi do ní zaboří nosánek a už zpět hlavičku neotočí NEBO mít novorozeně mrštné jak z hadích ocasků, věčně hladové a o jídlo se hlásící je dost velký rozdíl.