Jakou velikost bot pro dítě zvolit?
Ahoj maminky, malá má nohu 13,6 cm a vždy se boty berou větší co se týče barefoot, ale nevím jak je to s boty z H&M atd.. berete taky větší? Já ji vzala a mají 14,8 a měla jsem na ne i slevu a teď si vycitam ze jsem nevzala ty 14 cm.. 😔

@andelka Právě ji je chci vzít na Jaro tedka.. teď jsem ji měřila nohu 13,6 má no😔
A jak jsi tu nohu měřila? Ty menší rozhodně ne, ty větší by mohly být v pohodě, záleží, jak je zdatný chodec. Kdyžtak vyzkoušíte doma.
Myslím, že jste vzala dobrou velikost. Já kupuji s nadměrkem minimálně 1cm. S botičkami z H&M ale nemam zkušenost, syn má širokou nožku sedí mu jen bf botky, ktere zkoušíme na prodejně.
@olga_ Minuly týden jsme ji měřili přímo v barefoot obchodě, teď metrem krejcakem😅 chodí dobře, jestli to myslíš takto?
@radkazenklava My prave máme hodně úzkou nohu a jinak taky beru jen barefoot a nikdy jsem z h&m nic nebrala, ale tyhle se mi moc líbily a říkala jsem si za tu cenu jen na jaro ideál, ale no ta velikost mě děsí 😔
Tak to bych je nebrala. Na teď jsou prostě buď moc nebo málo. Jste v mezivelikosti (můj asi taky, fakt děs. Donošuje jedny, co už má tak akorát, a druhé mu ještě budou velké. Budu muset vyzkoušet jiné značky.)
Vzhledem k tomu, že mluvíš o BF, tak předpokládám, že máš nohu změřenou dobře. Ale úplně bych nevěřila tomu, jak měřili tu HM botičku. Vzhledem k tomu, že je kulatá.
Já beru botky o 1cm, ale prcek má nožku 16cm. Na 13,6 je 1,2 příliš no. Ale zkusíte až přijdou, třeba to dá. A nevypadají marně ani na léto ne? Kluk vloni chodil hodně i v celoročkách.
No hlavně není dobre střídat barefoot s obyc kulatou botou. Člověk si musí dobre rozmyslet kterým směrem se vydá 😉 protože tím ji opravdu ničis nohy možná ještě víc než když bude nosit jen konfekce, v barefoot je úplně jiny styl chůze (hlavně došlapu)…ale jinak se doporučuji 1-1,2cm nadměrek
Reaguju jen na poslední příspěvek, jsou i BF krásné sandálky, syn má teď plátěné tenisky BF, nemusí to být kožená uzavřená bota.🙂
@pipi_puncocha Krasne ji sedí froddo a bundgaard na úzký konticek, tak jsem projela vinted a na něco napsala, asi to opravdu bude lepší než ji ničit nohu H&Mkem..
Ale tak bf přece nejsou jen kožené celoročky. Najdeš různé sandálky, na léto by ale měla mít stejně spíš uzavřenější sandálky (i z praktického hlediska - písek, kamínky z hřiště apod.). A nadměrek u menších dětí 0,8-1 cm. Těch 1,2 cm je maximum. V každém případě si i myslím, že ty sandály z HM budou změřené blbě (tipovala bych to na délku stélky, která se ale liší od vnitřního prostoru v botě). Na úzký kotník můžeš mrknout i na Lurchi, Bobux, Filii.
@olga_ Děkuji moc🤩
Tomu moc nerozumím, proč by ji mělo být v BF vedro? Přece existují i BF baleriny, sandály, syn se taky hodně potí (i nohy) a má ve Rockspring “botasky”, jsou takové síťkovaná (vypadají fakt prodysne), na léto Nike sunray sandály a Froddo tenisky - má úzkou nozku, uzky kotnik i patu rakzemje někdy orisek sehnat sedící boty 🙈, navíc má 6 let takže už si i dost kecání do výběru 😂
záleží jakou má dcera nozku 🤷♀️ Ale určitě všechno bude lepší než konfekce HM (už jen proto, ze to není výrobce obuvi😏)
No celoročky užil v srpnu,bylo 15 stupňů. A jinak normálně sandálky, tenisky, ty mají i bf značky. A hodně měl rád boty do vody z Decathlonu.
Tak celorocky snad nedávám když je 30 stupňů né?snad bude mít i jiné boty
Kdyz bude 30 stupnu tak bude mit sandalky a ne boticky ne?

No nadměrek se bere pořád stejný. Jen třeba pokud tvar boty krásně přesně kopíruje prsty (což ty z HM nebudou, jsou normálně kulaté), tak stačí menší nadměrek. Tady to vypadá, že nadměrek je buď moc malý (0,4 není ani na pohyb nohy) nebo velký 1,2 je na tak malou nožku příliš. Hledala bych jiné boty. A pokud už tyhle máš, a nebude v nich chodit často, tak holt doroste.