icon

Kam nakupovat padnoucí oblečení pro děti bez nadváhy?

10. srp 2024

Jdu si postěžovat a třeba mi i někdo poradí. Dneska jsme byli nakupovat oblečení na další školní rok. Nemám nijak zvlášť hubené děti, nebo jsem si to aspoň myslela, ale po dnešku nevím. Vše jim bylo obrovské, v pase by se doslova vešli 2x, opravdu jsou děti bez nadváhy, kterým současná móda sedne? Nakonec jsme vybrali nějaké kalhoty slim, ale i ty musí mít utažené, co to jde, v pase mají pytel. Současné široké kalhoty jsou naprosto nereálné. Když jsem to testovala, tak délka nohavic sedí 146, šíře kalhot 116/122.
Kam chodíte na oblečení, co padne? Tepláky neřeším, ty nám buď ušije babička, nebo holt mají pytle, ale u tepláků to je jedno, ale v tech kalhotech vypadají zvláštně. Trika jsou taky horší, ale beru menší velikost a jde to.
Byli jsme všude možně.

izz76
•
10. srp 2024

Kupuju dceři oblečení většinou v HM a sedí ji velikost akorát. Některé široké kalhoty mají v pase všitou gumu s knoflíky a dá se to utáhnout.

autor
•
10. srp 2024

@izz76 máme koupene slim z HM, utažené na minimum, mají z toho pytel kolem pasu a není to moc vzhledné.

terezie90
•
10. srp 2024

Ta dnešní móda co je, tak se ani nedivím, že nic nesedí. Já z toho mám už teď hrůzu. Velikosti over size, dnes to nosí snad všichni🙈Má dcera jde do první třídy a úplně se bojím jet do obchodu. Pokaždé tedy sedí věci ze synsai...tam jsem spokojená i dceři se oblečení líbí. A nestojí to majland.

holkadonepohody
•
10. srp 2024

Dnes je hodně obětních dětí. Máme v rodině holčinu 10 let a 72 kg

nat
•
10. srp 2024

Kupuji Next jedine protoze mame stejny problem jako vy a sedi luxusne,kdyz jsou vyprodeje a nakupuji z 90 % jedine ve vyprodejich Next a ceny jsou skvele 🙂

areh
•
10. srp 2024

Mám hubené děti a koupit kalhoty je fuška. Objednávám, vyzkouším, vrátím 🤦🏼‍♀️ čeká mě nakupování do první třídy,tak se "těším". Všechno stáhnu v pase na max a stejně je to velký...

gruyerre
•
10. srp 2024

Jo, hubený holky to mají ještě dobrý, můžou mít šaty a punčocháče, ale sehnat džíny na kluka s normální váhou je skoro nemožné. Vím, že se dají sehnat v Lindexu, ale uvítala bych tipy na nějaký levnější krám, protože syn zřejmě ve škole leze po kolenou, má to po pár týdnech prodřené 🙈

konidana
•
10. srp 2024

Ja zas nemohla na kluka sehnat kalhoty, protoze vsechno strasne uzke. Ma normalni vahu, odmalicka vysportovany a svalnaty, ale po tatinkovi ma siroka a svalnata stehna. Od jeho velikosti asi 154 jsem mu kupovala tmave kalhoty v damskem H&M vel.M , ty jediny obliknul pres stehna😅

autor
•
10. srp 2024

@konidana teď při současné modě nemůžeš sehnat kalhoty? Přišlo mi, že všechny kalhoty jsou široké, i ty slimky jsou široké. Chtěla jsem koupit stejné jako v předchozích letech a přijdou mi širší, prvně jsem je kupovala před 4 lety.

izz76
•
10. srp 2024

Dceři bude 10 a ty široký kalhoty miluje a sedí ji dobre,v pase víc uražené,ale vypadá to dobre. Většina oblečení z hm ji padne. Měří 135 a váží 30,není hubeňour, je akorát. Třeba kalhoty s kiku jsou ji taky velký,tam to mají hodně široký.

prejeta_zaba
•
10. srp 2024

Joo, stejný problém. Když se rozhlednu po s nově třídě, ani se těm velikostem nedivím. 😀 A naopak manžel nemůže sehnat kalhoty, protože je prostě devadesátikilový chlap a ne 35kilové tintítko na slimfit seprané džíny. 😀Oversized módu a crop-topíky chápu na věk 14-19; ale proč je všude, tomu nerozumím, to v tom mají chodit malé děti do školy a nedejbože dospělí do práce? 🙄😅

micha2105
•
10. srp 2024

@gruyerre já teď kupovala synovi džíny v Kik asi za 150 Kč. Máme stejný problém, všechno je mu v pase široké. Tyto mají všitou gumu, dají se utáhnout v pase, jsou příjemně měkké a staly asi 150 Kč..

konidana
•
10. srp 2024

Ted uz dobry, uz dorostl do panskych

autor
•
10. srp 2024

@micha2105 bez gumy v pase nikdy neberu.

goovana
•
10. srp 2024

Kupují buď H&M nebo sinsay a padne dobře

autor
•
10. srp 2024

@goovana když byli malí, tak taky H&M padlo. Dneska jsem vzala jedny slimky a ani ty nesedí. Sinsay nemám ráda, protože nevydrží, na začátku léta si tam vybral triko a dneska jsem ho vyhazovala, protože bylo už dost děsné, vybledlé, vytahane.

chemisterka
•
10. srp 2024

Dcera měří 134 cm a váží 26 kg, kupuju ji hlavně v HM (vše s regulací), ale přímo ty jednocisla, když bych koupila 134/140, tak by to měla v pase obří. Nebo mám ráda Reserved, ale taky kupuju jen ty jedno velikosti.

autor
•
10. srp 2024

@chemisterka v H&M a Reserved jsme právě dneska byli. V Reserved jsme nevybrali nic. Velikost 146 mu byla krátká a široká, 152 neskutečně široká. My máme kluky.

aspie83
•
10. srp 2024

Jj, naprosto chápu... Mám dva kluky a sehnat padnoucí kalhoty je opravdu umění 🙈 když je to na délku, v pase by se vešli oba 😆 Oba jsou hodně osvalení, takže zase ne úplně tyčky a hrůza... Teď v létě výhoda, že nosí kraťasy vlastně o pár velikostí menší 😆🙈

autor
•
10. srp 2024

@aspie83 kraťasy dělám z malých tepláků. Tepláky 116/122, strihnu pod kolenama a jsou top.

gruyerre
•
10. srp 2024

Jo, kraťasy jsou super, ty nosí osmiletej velikost pro maximálně čtyřletý dítě, už jsem léta nemusela kupovat nový 👍

autor
•
10. srp 2024

@gruyerre to u nás úplně nevychází, chtějí délku ke kolenům, takže stříhám ty staré tepláky.

radecka1
•
11. srp 2024

Zkusila bych Zara, Mayoral nebo nějaké jiné španělské nebo italské značky. Ty mi obecně přijdou užší.