Matrace do dětské postýlky. Jakou byste poradili?

elis101
7. kvě 2021

Zdravím,

v tuhle chvíli lezu po stropě z výběru dětské matrace.

Malé je 15m a měli jsme latexovou, reklamujeme. Používaná chvíli, mám pocit, že už teď je hrbolatá a navíc byla do postele malá , menší než udávaný rozměr o cca 9cm na délku..což je fakt hodně...

Vzhledem ke zkušenosti s latexem koukám po této:
https://www.eandilek.cz/detska-matrace-danpol-p...

Četl jsem ale, že kokos pohanka.jsou náchylné k plísním, doma ovsem vlhko nemáme, tak dnad by to neměl být problém.

Je pravda, že líná/paměťová pěna je nevhodná? To jsem se taky dočetla...

Za zlušenosti a typy budu vděčná..

mamikry
7. kvě 2021

@elis101 Koukněte na matrace Träumeland. Mám ji pro prcka připravenou do postýlky a jsem z ní zatím nadšená. Doporučily mi ji tady maminky. Má dvě strany pro miminko a batole. Paměťová pěna by být neměla, nebo pokud ano, tak ale v tenké vrstvě, aby matrace byla dostatečně pevná.

elis101
autor
7. kvě 2021

Napadá mě vlastně ještě doplňující otázka....kdy se odstraňuje přední strana postýlky a nahrazuje se jen tou bočnicí? Nebo se napřed třeba jen vyndavají špricle? ( malá teda spí v postýlce zatím jen po obědě, večer je s námi v posteli 😅)

lenka421
7. kvě 2021

@elis101 Ahoj, taky mame traumeland pro obe holky a spokojenost. Pohanku/kokos jsme zkouseli ale reklamovali protoze se hned slehla na miste kudy mala lezla do postele, ale hlavne me vadilo ze kdyz tam trochu blbla tak se shrnovala ta pohankova vrstva ke strane, to abych porad rozepinala matraci a rovnala to. Znovu bych do toho nesla, nevim jak pro mimino ale pro 15m ja urcite ne.

S tim volnym pohybem je to individualni, starsi byla v ohradce do dvou let uplne v pohode, mladsi jsme museli umoznit pohyb z/do postylky uz v roce a pul.

elis101
autor
7. kvě 2021

@lenka421 děkuji 🙂