icon

Pleny, které neprotečou v noci: Tipy pro efektivní výběr

makky225
7. srp 2023

Ahoj holky prosím o tip na pleny pro 9kg prcka které v noci neprotečou. Malá se v noci 3x kojí + vypije celou flaštičku s vodou (cca 250ml). Využívám toho, že je vzhůru a přebaluju, protože plena je totálně plná. Jakmile přebalení vynechám tak prostě proteče 🙄 - Malá když se vzbudí tak si okamžitě ještě v polospánku sedne a tím plenu "vyždímá" 😀, když leží nebo se vrtí tak neteče v tom problém není. Jen jak si sedne. Už mě nebaví 3x v noci přebalovat tak budu ráda za každý tip.

alice180
7. srp 2023

@makky225 a jaký číslo plenek používáš. Vždycky když začala protékat, tak jsem dala vyšší číslo. Taky pomohlo dávat na noc pants, protože ta zapínací se více hýbala.

makky225
autor
7. srp 2023

@alice180 používám číslo 4 takže 8-16kg a neprotíkají že by se pohnuly jak se vrtí, ale sedne si při probouzení (takže ještě v polospánku a nezabráním tomu) a ta plná plena se zachová jako mokrá houba po zmáčknutí 😂. Chce to nějaké super savé

alice180
7. srp 2023

@makky225 jo takhle a co používáš ?

veru181
7. srp 2023

Nám nejlépe fungovaly na noc Pampers active nebo ty noční, ale nevím, jestli by řešily i tenhle problém.

makky225
autor
7. srp 2023

@alice180 vyzkoušeno mám pleny albert (ty jí přes den sedí nejlépe), pleny z tesca, dada a babylove. Pleny huggies, pampers a monperi nesnese a osype se.

makky225
autor
7. srp 2023

@veru181 po pampers bývá právě osypaná. To jsem zapomněla napsat

zelenaesmolda
7. srp 2023

@makky225
a zkousela jsi ji dat pantsy misto klasickych a prebalit ji ve spanku driv nez se plena naplni?Nebo latkovky?Tam se dava ta svrchni vrstva,nemela by protect.
Upravila bych ten pitny rezim,vypit v noci 250ml vody je strasne moc,se nedivim,ze nekolikrat za noc prebalujes.

makky225
autor
7. srp 2023

@zelenaesmolda zkoušela jsem pants, ale nevydržely. A přebaloval dřív jsem teda nezkoušela - chodí spát ve 21:30, přebaluju kolem půlnoci, kolem 2, 4 a v 7 vstává. To jsou časy kdy se zároveň i kojí - vstávat ještě jindy kvůli přebalování je už asi nad moje síly😔.Malá má 15 měsíců, tu vodu vyžaduje. Celkově vypije cca 800ml vody za den (+kojení) - podle doktorky je pitný režim v pořádku

zelenaesmolda
7. srp 2023

@makky225
Vyzaduje vodu protoze je na to zvykla ale nerikej mi,ze ma zizen v noci kdyz ji navic jeste 3x nakojis.Pri takovem mnozstvi tekutin bych se v noci pocurala taky.
Zkus ji davat vic pit pres den.Mala mi to taky dela,ze pres den nic moc a pak se chce vecer nalivat.

michaela666
7. srp 2023

Takové množství tekutiny ti nevydrží asi žádné plenky. Buď bych v noci kojila nebo dávala vodu, ale obě mi přijde hodně. Těžko jí to budeš odnaučovat v pozdějším věku.

mama_mila
7. srp 2023

Pije fakt hodně, to se bude procuravat v čemkoliv. Zkus odbourat tu vodu v noci, když xkrát kojíš a uvidíš.
Jinak i moje děti se občas v noci procuraji, ale plenku mají celou noc, nic v noci nepijí ani se nebudí (3 r a 8m).

kristyn86
7. srp 2023

Taky myslim,ze takove mnozstvi tekutiny nepobere zadna plenka. Urcite bych se snazila odbourat tu vodu. V noci v tomto veku by nemela potrebovat pit,to spis vyjimecne. A jeste kdyz kojis,tak tekutiny ma. Zamerila bych se na davani vice vody pres den..A i to kojeni v tinto veku neni o hladu a zizni. Je to spis zvyk...

me_druhe_ja
7. srp 2023

Taky se přikláním k odstranění vody v noci. 3x kojeni a ještě ctvrt litru vody je šíleně moc pro tak malé dítě. To už ani není dobré na ledviny, zbytečná zátěž

marselina
7. srp 2023

@makky225 za mě při takovém množství tekutin ať už cvrt litru vody plus 3x kojení nevydrží žádná plenka. Taky jsme s tím bojovali, používám zlate dada pants, na noc jsem koupila pampers vyloženě ty na noc a i tak byl durch.

goovana
7. srp 2023

@makky225 dle mého je voda ke kojení zbytečná
Dávala bych více pít přes den v noci to nepotřebuje
To je kvantum tekutin , to proteče každá plena