Zimní boty nebo celoroční pro začínající chodce?
Holky poraďte prosím, malý začal před 14 dny chodit. A teď přemýšlím, jak s botama. Samozřejmě toho venku teď zatím moc nenachodí, ale doma se pohybuje výhradně po dvou a začíná mi v kočárku vyvádět, protože ho to asi při delším pobytu v něm, přestává bavit. Tak jsem si říkala, že bych ho občas i vytáhla, aby se "prošel". Mám se poohlížet po sněhulích nebo nějakých lepších teplejších celoročních -zvladly by celoroční tyhle nižší teploty? Sněhule mám nějak spojené s tím, že jsou mohutné a blbě se v nich chodí 🙈Která jste měla zimní začínající chodící dítko, poraďte 😊 Děkuji 😊
@lucinka_16 snehule jsou zbytecny staci nejaky zimni boty s koziskem☺️
To už je asi třetí dotaz, kdy někdo přemýšlí, jestli nevydrží prvochodec, který pořád víc pozoruje kameny u cesty, než chodí, v nezateplenych botech. Jaké boty nosis v zimě ty? S tím, že malé dítě se pohybuje méně.
Snehule jsou do hlubokého sněhu, na běžné chození stačí normální zimni boty. Moje děti nosí barefoot, ty jsou I ohebné a měkké.
@felixfelicis Proč se tedy jmenují boty celoroční když v nich nemůže chodit v zimě? Samozřejmě nemyslím ve sněhu nebo v -10. Omlouvám se, pokud vás pohoršila moje neznalost. První syn byl dubnový, takze jsem to řešila trochu posunutě. A kdyby v tom kočáře vydržel celou dobu a nemusela jsem ho vytahovat, byla bych samozřejmě radši. Jsme hodně venku a je dost nespavec, takže jsem mu ten pobyt chtěla taky trochu zpříjemnit...
@janule1940 mrknu 😊
@michaelarousova mrknu 😊
Pokud bude chodit, rozhodne zimni boty. Nejsou to jen snehule, ale vetsinou krasne teple kotnikacky s koziskem. Pravda, dcera asi mela radsi celorocky, ale v nich to fakt v zime nejde. Ale muzes predtim nejak vyzkouset, jestli ti bude opravdu chodit i venku, na botkach z druhe ruky, zateplenych capackach, cokoli mas a pujde v tom chvilku tapkat a zaroven to bude teple. Mala totiz doma behala uz asi 2 mesice (doslova behala) a venku nechtela ani krok. Takze jsme ji zacali rozchozovat az nekdy v breznu a to uz na ty celorocky bylo... Kdyby ale fakt začal chodit ted, supky nekam do kamenneho obchodu a nech si poradit s vyberem nejakych dobrych zimnich, plus teplejsi ponozku.
Taky tyto dotazy nechápu - celoroční boty nejsou určené do zimního počasí, dítěti v nich bude opravdu zima. A to letos ještě mrazy nebyly, ale přijdou.
Celoroční boty dáš dítěti, pokud ho donešeš u domu do auta a odvezeš do nákupního centra, kde bude ťapat.
Na pohyb venku v mrazu NE, dítě potřebuje být oblečeno tepleji než dospělý a dospělý se taky nepůjde v Converskách plácat v mrazu v přírodě.
@jana_zofie Dobrý nápad s tím vyzkoušením venku,to mě nenapadlo. Díky za vyčerpávající odpověď 😊
@lucinka_16 Celorocni boty nosi deti i v zime. Ale trochu starsi deti, tak od dvou let. Deti, ktere uz behaji i litaji. Dcery maji celorocky od dvou let, zijeme v Praze a poradnou zimu jsme nezazili uz nekolik let. Ty boty nosi do cca -5 a do suche zimy. Jakmile je snih vic nez 3cm, tak to chce zimni boty. Letos jsme zimni boty kupovali az ted v prosinci. Kupujeme zn. jako DD Step, Superfit atd. jsou to tluste kozene boty ale bez kozicku, obvykle s membranou a kdyz je nainpregnujes, vydrzi i lijak a louze. Nohy jim nemrznou, nikdy se nestezovaly, ze jim je zima. Ja na celorocky nedam dopustit, nosi je na podzim, v zime i na jare pokud z nich nevyrostou.
@antoinet Pokud jste četla předchozí příspěvek, tak jste se v něm dočetla,že to samozřejmě nechci do sněhu a mrazu. Jinak děkuji za odpověď
@jelenice_zavodnice Děkuju 😊
@lucinka_16 nevím, nejsem výrobce obuvi. Jaké boty nosis ty teď? Vydržíš deset minut stát a koukat na kachny a nebude ti zima? Podle toho se rozhoduju. Když píšeš, že v nich nebude na sněhu a v mrazu, a náhodou napadne, nepujdete na boby, protože nebude mít boty? Zimní počasí může být až do konce února. Omlouvám se, že jsi to schytala i za předchozí dotazovatelky, jenom to uvažování nechápu.
Mam ted docela aktualni zkusenost - mala chodi od leta, mela dosud celorocky, ale jak se ochladilo, tak venku vydrzela chodit chvilicku a chtela do kocaru, odmitala stat na snehu, ac mela teple ponozky. Takze celorocky lze vyuzit do tech +5, klidne nuly. Ale jal jsem ji poridila zimni botky, tak chce chodit venku porad a vydrzi i dlouho, je to 💯 botami, prtz ze dne na den by se takhle nerozchodila.
Možná tu budu za příznivce "opačného proudu" navíc mám chodce, co začal chodit v dubnu. ALE - první zimu byl sníh něco fakt hnusnýho, do čeho se moc neleze. Takže na sníh měl sněhule (párkrát na sobě) a zbytek času celoročky. Letos jsem koupila zimní s kožíškem, ale to proto, že se ukázalo, že loňskou značku sněhulí už neobuje ani na šířku a pořád uvažuji, zda je fakt unosí, protože tedy sníh je stále něco divnýho, ale už se teda dá jít stavět sněhulák. Nohy má v celoročkách teplý.
Takže na takové to sem-tam ven z kočárku stačí v podstatě i zateplené capáčky, pokud člověk nebydlí vyloženě v horách.
Jo, já za zimu mám zimní boty typicky párkrát, vloni tuším 4x. Jinak chodívám v kožených polobotkách. Samozřejmě že je rozdíl když se jede na hory, když je dítě druhé v rodině a musí se přizpůsobit, ale s jedním čerstvým chodcem jsme první zimu byli vesměs doma. I ten můj skoro tříleťák se mi posledně svlíkal a zouval, když jsem říkala cosi o bobech. Jakmile jsem začala o kočárku, tak nadšeně vyrazil. Do kočárku vlezl snad ještě v baráku a vylezl v domě na "druhé straně". Na cestu zpátky identicky. V mezičase z něj "nevystrčil čumák". Něco jako "vyjedeme na okraj Prahy a půjdeme bobovat" jsem tak vzdala s tím, že to asi nemá smysl.
@jadadee Ehm... můj mlaďoch se mi venku zul naposledy minulý týden, ale teda to běhání bosky mu vydrželo jenom asi 10 minut, než přišel, že jako je mu zima na nohy a chce boty. Venku kolem těch 5 nad nulou. Prostě do 10 nad nulou chodí bos. Nohy furt teplý. A na sníh se rád kouká z okna.
První zimu staršího syna, kdy syn sice chodil, ale žádné dlouhé procházky to nebyly, jsme zvládli v celorockach, koupila jsem akorát vložku z ovčí vlny na doporučení v obuvi a bez problémů 🙂 tuhle zimu ma mladší, druhý syn, 16 měsíců, ale začal chodit podstatně dříve než první a hlavně hodně za starším do sněhu a nechce být v kočárku, takže tam už jsem pořizovala zimní 🙂
@merope tak mala ma snih rada. Tepelný komfort maji ale holky trosku jinde. Ac doma chodi temer neustále bosa( svlika si ponozky), nohy mívá obcas studene, v tech celorockach ji byla zima. Priste je to dite od ditete, takze tu kazda muzeme napsat svou zkušenost, ale vyresit to musi zakladatelka dle sveho ditete.
@jadadee Ano, proto jsem napsala příklad "z druhé strany" - aby prostě nekoupila něco a pak nenadávala, že to nenosí. A zmínila jsem i ty sourozence - protože pokud jde starší bobovat, "mimino" jde taky a hotovo 😀. Jo a ještě záleží, kde rodina bydlí - pokud v horách, tak je to asi jiné než my v Praze u vody, kde si o sněhu můžeme tak leda snít.
Díky holky,mrknem na nějaké zimní s kožíškem 😊

@lucinka_16 ja bych koupila něco z barefootove rady hodně mekke,pro začínající chodce a zimni.tskze sni celoročky ani snehule,ale zimni vyteplene botky.