icon

Zimní boty pro roční dítě: Jaké doporučujete?

19. říj 2021

Dobrý den, prosím o radu, s jakými botami máte dobré zkušenosti pro roční dítě, které začíná chodit. Brzy začnou mrazy a bude třeba i sníh a plyskanice, ale obávám se, že malého na kočárku neudržím. Prošla jsem pár obchodů, ale spousty bot mi přijdou hrozně tuhé. Zároveň s barefood nemám zkušenosti, ale co jsem tak koukala, tak sice mi přijde, že mají krásně ohebnou podrážku, ale do mrazu, sněhu a pod, si je neumím představit.
Poprosím klidně o konkrétní boty. Předem moc děkuji za každou odpověď.

aspie83
•
19. říj 2021

Zimní botičky jsme kupovali Primigi. Jsou mekkoucke, teplé a patri mezi kompromisní obuv (mezi Barefoot a klasickou botou). Mimo zimních kupujeme většinou Keen, převážně Keen cnx, což je taky kompromisní obuv.

petrasipkova1
•
19. říj 2021

ohebná podrážka je až druhý plus, důležité je místo pro celou nohu, to je moje priorita, nehodlám mrzačit nohy dětí, že je budu mačkat do nesmyslné obuvi a vykloubovat jim prsty. Takže si změř délku nožičky dítěte a šířku třeba šuplerou a já ti pak můžu poradit. Obě děti od narození ( dcera má ted 6,5) nosí barefoot, proč by nebyly na zimu ? Jsou to skvělé boty, minulý rok měla dcera Babybare,letos Froddo, loni malý 2 letý syn taky Babybare. Můžeš kouknout třeba na www.barefoot-botky.cz nebo bosonozka.cz nebo littleshoes.cz

areh
•
19. říj 2021

Obě děti začínaly na DD step. Měkké botky. Ale nejlépe zajít do dětského obchodu (ne Baťa, Deichmann a pod.) a vyzkoušet více značek

autor
•
19. říj 2021

@petrasipkova1 tohle vím, že musím změřit šířku, délku, ale kouknout i na výšku nártu. Nevím jen tu podrážku.
No proč by neměly být do sněhu? Protože mi přijdou slabé podrážky. Ale jak píšu. Nemám zkušenosti a nevím tedy.
Zase právě v obchodech a teď tu nebudu nikoho vypisovat, tady na koni se hrozně chytá za slovo, tak mi ty podrážky přišly docela vysoké, ale zase hrozně moc tuhé, tvrdé, neohebne. Tak žádám o radu a zkušenosti.
Vy jste odborník na boty?

autor
•
19. říj 2021

@areh a v jakých obchodech? Ono na malém městě je to právě blbý. V dostupnosti tu msme deichman, batu, sportissimo, apod. Jenže tam se mi prostě nic nelíbí.

zuzangel
•
19. říj 2021

Urcite taky preferuji, aby dite nemelo nohu v uzkych tvrdych botech, mame za sebou tri zimy v barefoot protetika, beda a Fare a vzdy super.
Pro jistotou muzes do bot koupit vlozku s ovci vlny, ktera je zespod odizolovana hlinikovou folii.

petrasipkova1
•
19. říj 2021

ne nejsem odborník 🙂 jen už 6let obouvám jedno dítě a 3.rok druhé plus sebe, protože já už nohy taky do úzké boty nedám a protože nechodím do obchodu a všechno nakupuji v eshopech, tak dětem doma měřím nohy a vím jaké značky jsou na jaké nohy vhodné, děti mají ploutvičky, ale úzké kotníky, nárty normální.

autor
•
19. říj 2021

@petrasipkova1 ok, pořádně zítra zmerim a napíšu. Díky

hanyzka11
•
20. říj 2021

Ahoj. Zrovna jsem kupovala minulý týden synovi. Musela jsem si taky udělat výlet a myslím, že když si zadáš na netu obchod s dětskou obuví, tak ti najde nejbližší a tam ti nožku změří a vyzkoušíš. Podle mě taky hodně záleží kde bydlíte. Ono srovnávat zimu ve městě a někde, kde je v zimě sníh a mokro je taky blbý. Věřím, že ve městě se dá většina zimy odchodit v teniskách a v módních "kozačkách", ve kterých by ti jinde noha umrzla.
Ale k věci. Mě paní v obchodě vyloženě řekla, že by na zimu určitě dala boty. Že samozřejmě zapřísáhlé maminky kupují i Barefoot,ale že pak řeší mokré nožky a častější přezouvání (vlastní zkušenost nemám a tímto tvrzením se nechci nikoho dotknout) 😉. Takže malej má nakonec D.D.step. Jsou teplé a podrážka je pěkně ohebná i cenově jsou fajn.Takže čerstvá zkušenost a tip ode mě ☺️

autor
•
20. říj 2021

@hanyzka11 no, to je právě ono,že ve městě je to jiný. Teď koukám, že jsem to nenapsala. Tady právě sníh je vždycky a ne zrovna málo. Navíc jsme už vyšší poloha, nad 600m.n.m.
Mě se barefood líbí, ale nestojí zrovna málo a bojím se, sby to u nás nebyly jen boty do kočárku.
No, asi půjdu cestou, jak psala paní výše, že koupím nějaký zlatý střed.
V dětském obchodě jsem byla, změřit nohu nám nikdo nenabidl a jen suše mi paní řekla, tamhle je regál s dětskými botami a tím to skončilo. Jít jinam u nás nejde. Kromě těch velkých tady žádný další malý není. Je to složitý. Proto se tady ptám.

areh
•
20. říj 2021

Odkud jste? Nemáte poblíž nějaké větší město? Pro první botky se opravdu vyplatí dojet

hanyzka11
•
20. říj 2021

To je škoda s tou prodavačkou. Mě právě říkala, že ty D.D.step jsou fajn střed. Měkká podrážka a přitom bota.
A jinak díky za tuto diskusi. Ráda si přečtu tipy ostatních maminek.

felixfelicis
•
20. říj 2021

@hanyzka11 tohle bych sice jako první boty nevolila, ale jen pro představu, je to BF, překvapivě to taky vypadá jako bota 🙂 a jsou s membránou a už od velikosti 23.

Autorko, nejlepší je opravdu někam zajet, (jedno jestli do bf obchodu, nebo ne), třeba ti tu někdo doporučí kam.