icon

Jak zvládnout rozchod, stěhování a starost o děti?

20. pro 2022

Máme za sebou rozchod, přestěhovala jsem se s dětmi do podnájmu. Abych nás uživila, zaplatila ten šílený nájem a ještě dětem dopřála alespoň trochu normální život, našla jsem si novou práci. Od října řeším jen jejich nemoci, bývalý hází klacky pod nohy na každém kroku, neustále mám homeoffice a doma ponorka. Teď jsme lehli všichni s horečkami, nemůžu si vzít ošetřovačku, nevyšla bych pak finančně a do toho Vánoce. Já vážně nevím, tohle se nedá zvládnout. Chtěla jsem být silná, dokázat, že to zvládnu a výsledek? Na děti řvu, jsem vyčerpaná a dnes, jen co si je ex odvezl, jsem se tu složila a dvě hodiny brečela. Já vážně nevím, jak si život uspořádat a být alespoň trochu šťastná. Černé myšlenky mě napadají čím dál častěji.

barumrallyebum
•
20. pro 2022

Nemuzou ti pomoct rodice? Co si najit spolubydlici?

levandule_k
•
20. pro 2022

Jak ti hází ex klacky pod nohy? Co mu kázat, že to máš na háku (ikdyž to bolí a máš o děti strach). Agresora většinou přestane bavit tě vysírat, když ví, že na tebe nemůže.

Úklid a cukroví nehroť, jak máš staré děti?

marketanovakova14
•
20. pro 2022

Nevím, jak poradit. Ale vím, že jako maminka zvládáš a zvládneš i nemožné. Držím palce, ať je to co nejdříve za tebou a můžeš se ohlédnout, jak silná jsi byla 🙏🏻🍀

lenka3p
•
20. pro 2022

Taky si to často říkám. Před 5 měsíci jsem ovdověla, děti 6,8,10 a jsem na vše sama. Už víc než měsíc se střídají doma s nemocemi. Ale mně nic jiného nezbývá než to vydržet, takže si občas zanadávám, občas pláknu a jedu dál. Jestli máš aspoň chvíli pro sebe, využij ji pro odpočinek.

autor
•
20. pro 2022

Dětem je 3 a 6. Měli jsme být na Štědrý den a svátky u mojí mámy, ta nakonec musí do práce, takže s dětmi budu sama. Nevím ani jak to udělat, aby neviděli dárky, stůl i stromek máme v obýváku.

Ex si jede jen podle sebe, děti mi vrací nemocné, když jsou po nemoci a prosím ho, ať dodržuje klidový režim, tahá je všude možně. Ale starat se když musím do práce to ne. Teď nás v klidu nechal ležet v horečkách a dostala jsem jen strohou zprávu, že si děti vezme dnes od 15:00 do zítra 8:00 a mám upřesnit, kde si je vyzvedne a kam je má odvézt. To že děti už do konce roku do školky nepůjdou je mi fuk, já ať se poseru.

Končí mi zkušebka a myslím, že mě nevyhodi jen ze solidarity. Prakticky jsem byla v práci max dva celé týdny, jinak neustále HO. Což je na pytel, v nové firmě kde nemám možnost se doma pořádně zaškolit.

Cukroví jsem vzdala, úklid taky. Stromek sehnala umělý (takový hnus). Zkrátka je to jen přežívání ze dne na den.

honzik101
•
23. pro 2022

člověk vydrží víc než tuší a všechno jednou končí, já jsem uvítala novou známost mého manžela a byl klid a manžel vám na děti platí?