Zkušenosti s jazykovými pobyty dětí v Velké Británii?
Ahoj, posilali jste nekdo nebo mate zkusenost s jazykovym pobytek / taborem idealne v UK pro deti (10let). S kym jste poslali a byla spokojenost? Nabidka je rozsahla a vyznat se v tom ... hledam ceho se chytit
Diky 🙂
@knuffel samozrejme. Je to uplne stejne jako kdyz ho posles na tabor
@zuzkasim Pamatuješ na pobyty u moře "Mořský koník"? bylo to přes nějakou pojišťovnu , zrovna jsme byli ubytovaní v Černé Hoře poblíž toho hotelu a viděla jsem ty praktiky.
Bylo to na pláží hned vedle útesů moře samé vlny, děti tam hlídali nezletilí černohorci, těm mohlo být tak patnáct let max, oni je teda nehlídali, nechali malé děti ať se s mořem popasují samy. Kolem hotelu tekly splašky, hotel vypadal na spadnutí,. Všude odpadky a špína, A pak se ten hotel dostal do televize, během pobytu se rozšířilo několik nemocí, což je ta lepší varianta, také se mohl někdo utopit.
Po této zkušenosti nevím, jestli bych dítě na takový tábor poslala, to bych musela mít recenze od někoho známého.
Já jsem takhle kdysi jela. Několikrát 🙂
@tereza0111 Dítě bych neposlala na tábor s cizími lidmi, které vidím poprvé v životě, tolik důvěry nemám, ale to není rýpavé, já to tak mám, to nemělo vyznít nijak hnusně.
@alianan Syn s Mořským koníkem byl, v Bulharsku, bylo mu 10. Krom toho, že tam proletěla střevní viróza (velmi častý jev u kolektivních pobytů) a pak vlna virózy typu rýma a bolení v krku a spadl a rozrazil si bradu, byl s pobytem spokojen. Mě trochu mrzelo, že do moře se nakonec dostal minimálně. Ale vždycky na to vzpomínal v dobrém, vrátil se v pořádku (až na tu zamašličkovanou bradu, ale spadnout na dlažbě může i před naším barákem).
@knuffel Mě přijde, že dítě obohatí každý nový zážitek. Nemyslím si, že by někdo na takových pobytech dětem ubližoval, naopak, tohle dělají obvykle nadšení lidé. Děti se setkají s jinou kulturou, jinými zvyky, nasají různé nové dovednosti. Já třeba dodnes vzpomínám na jízdu lůžkovým vlakem, to jsem už nikdy nezažila. A na všechny tábory jsem byla poslána do úplně neznámeho prostředí a mezi neznámé lidi. Sama mám děti šikovné, samostatné a přemýšlím, jestli to není trochu i tím, že jim dávám tu volnost, možnosti a nestojím jim stále za zadkem. Taky to nemyslím zle, jen mám jiný přístup, takový víc skautský. Zažila jsem toho v životě dost a snažím se to dopřát i svým dětem a nemusí to nutně znamenat, že musí mít všechny zážitky se mnou.
@tereza0111 dcera byla po deváté třídě se Student Agency na Maltě.Rok před tím už od nich měla zaplacený Brighton,ale rušilo se to na poslední chvíli kvůli Covidu.
Oba pobyty jsem srovnávala z EF,ale to bylo o dost dražší,i když místo 2 týdnu nabízeli 3.
Všechno proběhlo k nasi spokojenosti,ale neni to samozřejmost.Deti hlavne v rodinách resily různé situace a je to pak všechno o ochotě a zkušenostech delegáta.
@zuzkasim TO bylo toto.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/566296...
Nechápu, jak mohl hotel označit jako v pohodě. Byl strašný, všude okolo splašky, smrad, odpadky. Ten byl šílený i na Balkán.
A kolem hotelu a na pláži party bezprizorních českých dětí bez dozoru.
@alianan Tak je to Blesk... ale nepopírám, že se něco podobného nemohlo stát. Ona ta "úplavice" proběhne často v kolektivním pobytu, psala jsem, že to bylo i u nás. Ostatně i na skautském táboře to děti mívají jako jednodenní epizodu, odolají jen silnější jedinci🙂 Když občas slyším, co všechno dělají právě na skautském táboře, tak se taky někdy divím (a to si připadám docela otrlá) přesto tam děti jezdí velmi rády a starší syn už dokonce skauty vede. Já sama mám zážitků hromadu, všechny mě obohatily, něco naučily. Stále trvám na tom, že pokud se nikomu cíleně neubližuje, ale jde třeba jen o nějaké nepohodlí, drobnější nehody atd., tak to vše k životu patří. Balkán je dost specifický, už jsem měla též tu čest🙂 Děti učím plavat a postarat se o sebe, aby neustálý dozor nepotřebovaly. Neomlouvám nedbalé vedoucí, jen se snažím, aby děti dovedly fungovat i v případech, že dospělý z nějakého důvodu selže.
@berynka dekuji 🙂 Student agency mam jako nejpravdepodobnejsi
@knuffel chapu, podvedome se mi to vlastne taky nelibi, ale - me se nelibi ani ty tabory. A jsem v tom trochu za "divnou", ze nechci deti poslat na tabor. Je pro me naopak duveryhodnejsi, kdyz bydli ve studenstke rezidenci ve skole, byt v britanii, nez kdyz jsou nekde po cesku a vlastne vubec nevim. Pamatuju si, jak v 15 se pulka spoluzaku radovala, ze uz mohou jezdit na tabory jako praktikanti a mit to "na starosti", tak to se mi proste prici.
Ale zase deti nechci kvuli svoji paranoie pripravit o pekne zazitky, ktere se na taborech - kdekoli - tvori.. Sama jsem po 5. tride odficela do Kanady a mesic o me nikdo doma neslysel (ani chteli me pak prizabit, ze jsem neposlala ani pohled), ale byl to fantasticky zazitek a rada ho dopreju i svym detem. Jen agentura se kterou jsem vycesetovala ja uz asi neni, tak hledam..
@tereza0111 ještě se podívejte na intact. Tuším od Velkého Meziříčí
@voskovkyapastelky diky! 🙂 Ty mam presne - spolu se student agency - ve "finalnim" vybreru
@tereza0111 nemám zkušenost se SA, ale intact byl super. Už je to déle, ale majitel se s námi potkal v kavárně, vše vysvětlil. První cesta byla s českou učitelkou, zbytek už jen já. Nikdy nebyl problém, ptali se i behem pobytu, zda je všechno ok.
Jezdila jsem jako delegat pro SA a za me to bylo pro ty deti super. Byli jsem tam vzdy na 14 dni a deti bydlely v rodinach, takze se museli sami domluvit a komunikovat. Hodne z nich se zlepsilo a hlavne otrkalo a osamostatnilo, ale byly to deti 15+...
@voskovkyapastelky
@g_m diky, presne tyhle informace chci slyset 😅 protoze jasne, ze se bojim...
@tereza0111 synovec (16 let) byl o prazdninach na mesic v San Diegu v Kalifornii. Byl maximalne nadsenej, v anglictine se pry vyrazne zlepsil - prestal se bat mluvit, nasel si tam kamarady z ruznych koutu sveta. Bydleli tam taky nejak na nejaky jakoze koleji - meli uz normalne povoleny vychazky v urcity casy, jakoze vyrazili treba do mesta na pizzu, ale museli byt vcas zpet - jednou jim nejak ujel autobus ci co a dorazili o fous pozdeji a okamzite dostala svagrova sms, ze nedodrzeli podminky pobytu a dostali vystrahu, pokud by se to opakovalo, poslali by ho domu.
@tereza0111 osobní zkušenost nemám, ale bude hrozně záležet na dítku, některé je celkem samostatné už v těch 10 letech, někdo ani ve 20 ne 🙂 ale obecně bych v 10 letech neposlala, nechala bych to na prázdniny po 9. třídě
@rencinka87 a nevis kdo byl vysilaci agentura? 🙂
@tereza0111 podle me to bylo domluveny primo tam - proste prihlasis dite do skoly a v urceny datum ho tam dovezes/tam dojede (synovec letel sam, precejen uz je skoro dospelej). Ale netusim, jestli a jak by to slo s mensima detma. Muzu se zeptat, jestli chces 🙂
@rencinka87 kdyby na to prisla rec, tak jsem spis zvedava - ulozila bych si informaci na "o 3 roky pozdeji" 🙂
Známá posílala syna na pobyt v Hastings myslím. Je to oblast hned u La Manche. Byl moc spokojený a tu oblast znám, je tam krásně a bazpečno.
Já byla se student agency v kanadě a byla to naprostá paráda, ale konkrétně to toronto bylo pro větší děti (mně bylo 18), bydlela jsem na druhém konci města a jezdila do školy přes hodinu, o víkendu jsem si program dělala sama, takže k niagáře jsem jela s partou brazilců, co anglicky skoro neuměli a byli to kamarádi mého spolužáka. Ale dělali i nějaký trochu jin formát pro mladší (teda před 20 lety, toto letí)

@tereza0111 Fakt existují takové pobyty? Že pošlu dítě s někým, koho neznám, do zahraničí?