Kurzy první pomoci pro nastávající rodiče. Měli byste zájem?
Dobrý den, plánuji začít s kurzy první pomoci pro veřejnost a to i nastávající rodiče. Pracuji u záchranné služby jihomoravského kraje a chtěl bych si v této diskuzi udělat malý průzkum, zda by o tyto kurzy byl zájem. Kurz by si zaměřil na dušení, masivní krvácení, bezvědomí a resuscitaci dítěte ale i dospělých, jak postupovat do příjezdu záchranné služby. Průměrný čas dojezdu záchranky na místo je totiž v ČR 8 minut a do této doby je záchrana života jen na vás a u těchto závažných stavů může být již na záchranu po 8 minutách pozdě. Trvání samotného kurzu by bylo asi 2-3h součástí by byla teoretická výuka kombinovaná s praktickým nácvikem. Věnovali by se vám dva instruktoři z řad jednotek záchranné služby. Cena by byla zhruba 800 korun na osobu. V této diskuzi můžete vyjádřit svůj zájem o tyto kurzy.
Děkuji za odpovědi.
Mam za sebou kurz a nekolikrat pouzito v praxi a jsem rada, ze jsem byla. Urcite chci, aby i moje deti sly pokud mi povede neco najit pro jejich vekovou skupinu. Jeste jsem moc nekoukala.
Mam za sebou kurz a nekolikrat pouzito v praxi a jsem rada, ze jsem byla. Urcite chci, aby i moje deti sly pokud mi povede neco najit pro jejich vekovou skupinu. Jeste jsem moc nekoukala.
@kakba Dobrý den, rozhodně se vždycky hodí umět si poradit obzvláště v těch nejhorších případech. Ideální je si tento kurz opakovat co 2 roky, protože člověk rychle zapomíná, když naučené postupy neopakuje denně. Pro děti se kurzy moc nedělají, záleží jak jsou staré. U malých dětí to za mě nemá smysl. Nejdříve tak od 15 let a to by pro pak mne nebyl problém, pokud by měly zájem.
Za mě opakování není nikdy dost. 🙂
Nevím, jak je to v jiných krajích. U nás tyto kurzy zprostředkovávají pravidelně obce. Takže jen tip, třeba by tam byla možnost další realizace.

Kdybych tam bydlela (ale nebydlím), určitě bych zájem měla.
Na instagramu sleduju profil zaměřený na první pomoc převážně dětí, jenže si jsem jistá, i když teorii znám, v praxi a ve stresu bych nebyla schopna ničeho a strašně bych zmatkovala…. Takže takový kurz, kde si to můžu vyzkoušet a “osahat”, by byl určitě nápomocný. Cena mi taky přijde v pořádku.