icon

Senioři jako lektoři na firemním teambuildingu. Co si o tom myslíte?

boruvkov
Dnes v 07:23

Ahoj, potřebuju k jednomu nápadu upřímný feedback.

Všimla jsem si, že spousta lidí z kanclů je vyhořelá z koukání do monitoru. Zároveň tu máme hromadu šikovných seniorů v důchodu (truhláři, švadleny, lidi přes mechaniku a kov), kteří sice mají zlaté ruce, ale už nemají komu své řemeslo předat.

Nápad: Teambuildingy, kde tým ajťáků nebo markeťáků na půl dne vypne mobily a jde do dílny. Tam je senior-mistr učí pracovat se dřevem, kůží nebo kovem. Pointa: Žádná charita. Senioři by fungovali jako vážení experti a dobře placení lektoři.

Zajímá mě:
1. Bavilo by vás to jako firemní akce víc než klasická únikovka, motokáry nebo hospoda?
2. Znáte ve svém okolí staršího řemeslníka (rodiče/prarodiče), který by do toho šel a bavilo by ho učit?
3. Kde je podle vás ten největší háček, na kterém to v ČR shoří (kromě BOZP)?

Díky moc za každý názor, pomůže mi to zjistit, jestli má cenu to dál řešit!

dashyyy
Dnes v 08:14

Jako klasickou kancelářskou myš mě to vlastně celkem zaujalo. Nicméně si myslím, že udělat workshop, aby to bavilo alespoň víc než půlku může být problém, protože každého zajímá něco jiného a zručnost ajťáků a markéťáků nebývá kdoví co (hovořím z vlastní zkušenosti). Takže kdybych měla jít třeba do truhlárny, bude to smrdět zraněním. Mně by třeba zajímalo šití nebo pletení i když jsem levá, ale to by zase třeba byl zoufalý kolega ajťák u kterýho se třeba nedovedu představit, co by ho manuálně vlastně bavilo.

1pomnenka
Dnes v 08:43

Jako firemní akce určitě ne. 1.) Za půl dne se nelze nic naučit, 2.) všechny v práci háčkujeme nebo pleteme nebo šijeme, jsme všechny manuelně zručné a tvořivé, chlapi též, všichni si postavili dům. Jedeme vodu, výlet na kolech nebo chodíme Šumavu.

janickaslepicka
Dnes v 08:48

@boruvkov 1. Bavilo by mě to víc než nějaký sportovní den nebo grilování 2. Nikoho takovýho neznám 3. Souhlasím s @dashyyy a další úskalí by bylo, že vedoucí pracovníci chtějí stmelit tým a tlachat o práci, kdežto tyto práce jsou zaměřeny na individuální tvoření, to ve firmách není tak žádoucí. U nás v práci (IS firma) bych to viděla na názor “ať si každý psycho očistu dělá po svém ve volném čase

jannym
Dnes v 11:12

Vlastne by me to bavilo ale ne jako firemni akce, ale jako vecerni ci vikendovy cyklus - kde bych na konci mela dovednosti a vyrobek - treba siti, prace s kuzi, se drevem - kde by se vysvetlilo na co jaky nastroj, mely bychom svuj projekt (strih, usiti sukne). U nas v ddm je krouzek prace s ovci babickou - nejdriv dopoledni pro seniory a uz je i odpoledni pro deti - kupodivu se naslo dost odrostlejsich deti ktere zahodi tablet a jdou se ucit plest a hackovat a jednoduche siti…takze jako potencial to urcite ma