icon

Chování otce při střídavce. Jak to zvládnout?

2. črc 2026

Holky, já to střídanou/spolecnou péči nějak nedávám 😢
Jsme rozvedeni od března, od května bydlím jinde (byt budeme teprve řešit). Mame deti v peci v režimu kratky/dlouhý týden a je to fakt peklo. Každé dva dny balit věci, kroužky, rovnátka atd porad dokola, porad hlídat.
Ted k veci - ex náš rozvod neunesl (žádost jsem podala já, manipulace atd) a resi to pres deti 😢
Ted jsou v neděle do neděle pryč s dcera (7) mi každy den volá a brečí, ze se ji stýká, ze ji otec trápí jídlem (denně problém u nás - pokud mi chceš udělat radost, tak to sníš a podobné praktiky). Ted my deti volaly, ze táta spí a maji ho vzbudit jen když bude pršet… jsou v kempu na Moravě… dcera říkala, že mě táta pomlouvá a že když brečí tak je to hlavně proto, že ji pořád rozmazluju atd atd. Fo telefonu ji říkám, ze ma dovolenou s tátou, koupou se, ze je to super a ze se uvidíme, ale skřípu šeredně zuby…
Ze všeho vini mne, vsechno je moje chyba, mela jsem se dokonce jit léčit, protoze podle nej jsem psychicky nemocna a jsem vyšinutý potížisty a naschválista… atd atd.
Nejsem dokonalá, skončila jsem u dvou psychologu, protoze jsem si myslela, ze nemocna jsem… vyvraceno.
Ted k veci - co mam dělat? Kamarádka říká, ze mam byt rada, ze je chce videt. Ale takhle? Oni se uz také nechtějí takhle stěhovat a kdyz jsou se mnou, tak říkali veci, ze mam o ne strach (sami v řece, kriminálky pred spaním…)
Podle právničky mam vydržet 6 měsíců a pak zkusit zažádat o úpravu pece…
Jak to zvládáte??? Co vám pomáhá?

autor
2. črc 2026

Minulý týden, ze napr narkl z toho, ze jsem mu ukradla náhradní zubní kartáčky, rezervní klice, nebo kostým dceri na vystoupeni. Každý den něco. Kdyz se ukázalo, ze jsem to nebyla já, ze to je tam co jsem xkrát říkala, tak jsme mu rekla, by se mi mohl omluvit nebo aspoň Jendou uznat svou chybu. V tu ránu se otočil na podpatku a odešel. Přeci jsem si to vymyslela!

koordinatorka_odboje
Včera v 07:20

Cele bych si to zapisovala vcetne reakci deti i s daty kdy se co stalo, co rikaly. At mam co predlozit za pul roku.
Drz se!

anonym_70af60
Včera v 09:03

Neuvádíš věk druhého dítěte. U starších dětí by měli přihlédnout k jejich přání, že se stěhovat nechtějí. Zkus kontaktovat OSPOD, že děti brečí a špatně to snáší. Ještě mě napadá střídání u dětí, že by ony necestovaly, ale vy s mužem byste se u nich střídali, pokud by to u vás šlo. Držte se.

autor
Včera v 21:41
@anonym_70af60

Neuvádíš věk druhého dítěte. U starších dětí by měli přihlédnout k jejich přání, že se stěhovat nechtějí. Zkus kontaktovat OSPOD, že děti brečí a špatně to snáší. Ještě mě napadá střídání u dětí, že by ony necestovaly, ale vy s mužem byste se u nich střídali, pokud by to u vás šlo. Držte se.

@anonym_70af60 bohužel střídání se nás rodičů otec kategoricky odmítal, i děti to chtěly, ale bohužel, on ne. Říkal, že se mi nemá jak jinak pomstít než takto… druhé dítě je kluk, 10….

anonym_70af60
Dnes v 07:45
@anonym_autor

@anonym_70af60 bohužel střídání se nás rodičů otec kategoricky odmítal, i děti to chtěly, ale bohužel, on ne. Říkal, že se mi nemá jak jinak pomstít než takto… druhé dítě je kluk, 10….

@anonym_autor nemstí se tobě, ale dětem. To asi nepochopil, blb. Asi to nemáš nahrané, nebo jako důkaz v sms zprávách, co? Každopádně 10leté dítě by už měl OSPOD vyslechnout, že nechce střídavku. Záleží na jaké pracovnice narazíš.