icon

Jsme spolu tři roky, ale on nechce dítě. Co mám dělat?

Dnes v 08:44

s přítelem budeme spolu tri roky. Nas problém je v tom, ze spolu spíme maximálně jednou za měsíc- někdy ani to ne. Jsem z toho nešťastna, mam pocit, ze ho nepřitahuju. Taky mam pocit, ze chodi za jinou. Kdyz padne téma s rodinou o dítěti, hned to zavrhne, ze dítě nechce.(Kdyz jsme spolu začínali, vybíral i jména pro děti, bavili jsme se kolik by jsme chtěli děti apd) Ale ja jednou chci byt mámou. Nechci čekat až mi bude více let a dítě nakonec mít nebudu, chci byt mladá máma. Ale zase si nedovedu představit ho opustit

lv
Dnes v 09:29

Podle nadpisu jsem myslela, že to bude dotaz na to, jak často je sex s malým miminkem/batoletem. Bezdětná se sexem 1x měsíčně - správně tušíš, že je něco špatně. Dříve jste to měli jinak?

anonym_fccfe3
Dnes v 09:30

Tak záleží kolik vám je, ale jednou si prostě budeš muset vybrat. A pokud spolu spíte tak málo je prostě špatně.

reeeza
Dnes v 09:48

Taky jsem byla v takové situaci. Snad dva roky jsem se trápila. Až mi došlo, že si budu muset vybrat. Partner mi to ulehčil: věděl že toužím po dětech a rodině, ale odmítal o tom diskutovat, z jeho strany bylo mimimum empatie, když na to téma přišlo. Prostě striktní ne.

Takhle se milující člověk nechová..alespoň podle mých představ ne. Milující partner by mi dal svobodu, abych mohla naplnit své štěstí jinde. S respektem a ve slušnosti.

Měj se ráda a dej si tu svobodu taky.

autor
Dnes v 09:56
@anonym_fccfe3

Tak záleží kolik vám je, ale jednou si prostě budeš muset vybrat. A pokud spolu spíte tak málo je prostě špatně.

@anonym_fccfe3 mi 21 a partnerovi je 29

autor
Dnes v 09:58
@reeeza

Taky jsem byla v takové situaci. Snad dva roky jsem se trápila. Až mi došlo, že si budu muset vybrat. Partner mi to ulehčil: věděl že toužím po dětech a rodině, ale odmítal o tom diskutovat, z jeho strany bylo mimimum empatie, když na to téma přišlo. Prostě striktní ne.

Takhle se milující člověk nechová..alespoň podle mých představ ne. Milující partner by mi dal svobodu, abych mohla naplnit své štěstí jinde. S respektem a ve slušnosti.

Měj se ráda a dej si tu svobodu taky.

@reeeza
@reeeza zase na druhou stranu, když dojede rodina s dvou ročním dítětem tak se k dítěti “ma”

nimomo
Dnes v 10:01
@anonym_autor

@anonym_autor nevim no, ale spát spolu tak málo v tomhle věku je fakt dost divné. A on každopádně už věk na dítě má.

anonym_fccfe3
Dnes v 10:10
@anonym_autor

@anonym_autor tady je něco špatně

lv
Dnes v 10:39
@anonym_autor

@reeeza
@reeeza zase na druhou stranu, když dojede rodina s dvou ročním dítětem tak se k dítěti “ma”

@anonym_autor že se má k cizímu dítěti nic nevypovídá o tom, jestli chce nebo nechce mít děti.

mrkvovydort
Dnes v 10:49

@anonym_autor mít nebo nemít děti, tam prostě nelze dělat kompromisy, a pokud se na téhle věci partneři neshodnou, nemá to budoucnost.

Udělej sama sobe laskavost a nečekej na někoho, kdo nemá stejnou představu o společném životě. O tom, že nesplňuje tvoje potřeby po stránce sexu ani nemluvě.

Zasloužíš si být ve vztahu, který ti dává ti, co potřebuješ.

reeeza
Dnes ve 13:30
@anonym_autor

@reeeza

@anonym_autor ok. Tak pokud ti tohle stačí, že se hezky chová k cizím dětem...Tak se smiř s tím, že ty své vlastní děti mít nebudeš 🤷‍♀️ a buď spokojená takhle. to je taky možnost.

levandule_k
Dnes ve 14:22

Sex jednou měsíčně je v pořádku, pouze pokud to vyhovuje oběma partnerům. Tobě to nevyhovuje a mně by to nevyhovovalo také.

On ti dává dost jasně najevo, že děti s tebou nechce, vůbec se nechce o tom tématu s tebou bavit. To, že se chová k jiným dětem hezky, tak neznamená, že je chce, třeba mu stačí jen role strejdy...

Pokud máš podezření, že má někoho jiného, je to možné, občas tu nevěru vycítíme.

To se stává, že někoho miluješ, ale ten druhý k tobě nemá stejné city. Je i pochopitelné, že si nedovedeš představit se s ním rozejít, ale na rovinu. Podle toho, co píšeš marníš s ním čas. Za mě, jakmile to neklape v posteli, tak je to špatně a on se i vyhýbá vážným tématům.

Přeji ti, abys našla odvahu odejít a nemarnila s ním svoje nejlepší roky a našla si někoho s kým budeš mít rodinu.

zmrzlinka
Dnes v 15:54

Ve tvem věku jsme měli s partnerem sex jednou denně a ne jednou měsíčně 🤦 Je Ti 21 najdi si někoho kdo tě bude mít rád, bude mít s tebou sex a bude chtít mít s tebou dítě.

anonym_aee96c
Dnes v 19:54

Je ti 21 let? Třeba mu příjdw, že jsi na mateřství ještě mladá. Chce to ale s ním o tom mluvit. Co jsou jeho důvofy proč dítě nechce? A proč tolik tlačíš na mateřství v 21 letech?

tereza0111
Dnes v 20:08

No.. .ja bych rekla, ze tvuj pocit bude spravny. Na zacatku dite chtel.. takze dite chce, ale behem doby co jste spolu uz mu doslo, ze ho nechce s tebou. To nevadi, sezenes lepsiho! Jeste nemas vek, ze bys musela "tlacit" do zakladani rodiny, ale tady si myslim, ze z toho nic nebude