icon

Může existovat čisté přátelství mezi ženou a mužem?

1sally1
10. bře 2026

Ahoj, zajímalo by mě, jak se díváte na přátelství mezi ženou a mužem.

V poslední době se setkávám s velkým nepochopením, tak bych ráda vysvětlila situaci. Mám rodinu, manžela, kterého miluji, a dvě úžasné holčičky. Zároveň mám ale i přátele – a mezi nimi je jeden muž, který má také svou manželku, kterou velmi miluje, a děti.

Naše rodiny se občas vídají – chodíme spolu na kávu, pořádáme grilování, zveme se na oslavy a podobně. Já a tento muž jsme si ale prostě jako přátelé hodně sedli. Vždycky si máme co říct, naše děti si skvěle rozumí, a tak spolu někdy vyrážíme s dětmi ven nebo podnikáme různé výlety.

Naši partneři bohužel nejsou na takové aktivity úplně „akční“, takže se občas stane, že jdeme s dětmi někam jen my dva – třeba na výlet, protože se nám nechce sedět doma. Nicméně právě kvůli tomu se teď začaly objevovat řeči, že spolu něco máme. A to není pravda.

Jsme opravdu jen přátelé. Nic mezi námi nikdy nebylo a ani není. Intimně se nepřitahujeme a máme to mezi sebou i s našimi partnery naprosto vyjasněné.

Upřímně mě mrzí, jaké předsudky kolem toho panují. Proto by mě zajímalo:
Myslíte si, že může existovat čisté přátelství mezi ženou a mužem?

anonym_0a4286
10. bře 2026

@1sally1 ahoj, za mě takové přátelství být může. Já sama radši vyhledávám může jako kamarády než ženy. Pokud je to na obou stranách nastaveno tak, že o nic nikdy nepůjde...může to fungovat 🙂

kristyneckaa27
10. bře 2026

@1sally1 ahoj,jasně. Než jsme se odstěhovali měli jsme společného kamaráda. Oba s mužem máme vášeň v kolech,ale taky v terénech. Takže s dětmi se nejde uplne vyřádit,a Než abych jezdila sama po lesech,tak jsem parkrat jela s kamarádem. Manžel s tím je uplne v pohode,a s kamarádem je to čistě přátelství. No po prvni vyjíždce už jsme spolu samozřejmě spali podle některých agentů. :D

anonym_6ce802
10. bře 2026

Proč by ne? Já měla mezi svými přáteli mužského pohlaví i svého ex než zemřel. Jako pár jsme to neustáli, ale přátelství nám fungovalo skvěle.

lis6
10. bře 2026

Ano, také mám kamaráda, i když teď jsme se dlouho neviděli a nemám na společného koníčka čas, takže ani nevím co by na to můj chlap, kdybychom spolu někde přespávali, ale musel by to zvladnout, ale co by na to řekli cizí lidi, bylo by mi naprosto šumák. Oni potřebují o něčem drbat, tak jsou rádi, že maj o čem

lenkamal1
10. bře 2026

Podle mě může. Já mám taky jednoho kamaráda se kterým si rozumím už roky, a nikdy mezi námi nic nebylo. Prostě si sedneme jako lidiMyslím že problém je spíš v tom, že si ostatní neumí představit vztah mezi mužem a ženou bez romantiky. Pokud to máte vy i vaši partneři mezi sebou vyjasněné tak bych řeči okolí asi moc neřešila

marketa1218
Včera v 19:46

Důležité je, jak to máte vy dva a na ostatní se vykašli, fungovat to určitě může. Já jsem zrovna dneska byla venku s dcerou její kamarádkou a tatínkem, protože si holky rozumí a kamarádky rodiče se rozvádí, maminka se stěhuje, tatínek zůstává. A já s ním budu chodit klidně s holkama ven, je to fajn chlap, také si dost povídáme. A už slyším taky ty drbny tady 😃. To mě ale nezajímá 😁.