icon

Může se manžel změnit po svatbě k horšímu?

1. čer 2026

Ahoj všem, chci se zeptat na názor a zkušenosti ostatních žen.
S manželem jsme spolu nějakou dobu chodili, byl hodný, občas vykolejený z něčeho ale ovládal se. Ke mě se choval hezky. Otěhotněla jsem a byl nadšený, přišla svatba na kterou on spěchal, ale po svatbě se jeho chování změnilo. Nikdy se mě nezastane před ostatními nebo rodinou, naopak mě s nimi ma tendenci kritizovat. Věty začíná slovem “hele”, nakloní se z okna paneláku a odplivne si, je sprostý přede mnou, mojí rodinou i synem, vyčítá mi, že s ním nespím (nemám chuť s tímhle jeho otřesným chováním), finančně je nespolehlivý, přestal se o sebe starat a tloustne, někdy mě v restauraci nenechá ani dojíst a ptá se “ty už nebudeš?” Přitom já ještě žvýkám.🫣 Jsem nešťastná, rozumná řeč s ním bohužel není, začne vše svádět na mě, že jsem náročná. Dá se takový chlap změnit? Dřív se choval kultivovaně, nevim co se s ním teď stalo.

krtcice
1. čer 2026

Nedá se změnit, ale vyměnit.

anonym_1738e1
1. čer 2026

Vrať ho zpět k mamince, je to koule u nohy. Nikdy, ale opravdu nikdy ho nepředěláš. Holt jsi šlápla vedle.

levandule_k
1. čer 2026

Můj muž nikdy nebyl můj projekt, abych z něho dělala nějakou lepší verzi.

Podle mě se přetvařoval ve stylu, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Najdi si psychologa, začni pracovat sama na sobě, zvyš si svoje sebevědomí, zjistit, proč jsi si vybrala tohoto partnera, jaké si neseš rodinné vzorce. Rozveď se a najdi si někoho lepšího.

zuzekk
1. čer 2026

Pokusila bych se o výchovu, rozvést se můžeš vždycky. Dat jasně najevo, co je za hranou, co ti vadí, žádné naznačování. Mít nějakou “páku” - aby byl motivován, proč se snažit. Evidentně popustil uzdu své přirozenosti , má tě jistou a nestojíš mu za jakoukoliv úctu, respekt, snahu.