icon

Může se manžel změnit po svatbě k horšímu?

1. čer 2026

Ahoj všem, chci se zeptat na názor a zkušenosti ostatních žen.
S manželem jsme spolu nějakou dobu chodili, byl hodný, občas vykolejený z něčeho ale ovládal se. Ke mě se choval hezky. Otěhotněla jsem a byl nadšený, přišla svatba na kterou on spěchal, ale po svatbě se jeho chování změnilo. Nikdy se mě nezastane před ostatními nebo rodinou, naopak mě s nimi ma tendenci kritizovat. Věty začíná slovem “hele”, nakloní se z okna paneláku a odplivne si, je sprostý přede mnou, mojí rodinou i synem, vyčítá mi, že s ním nespím (nemám chuť s tímhle jeho otřesným chováním), finančně je nespolehlivý, přestal se o sebe starat a tloustne, někdy mě v restauraci nenechá ani dojíst a ptá se “ty už nebudeš?” Přitom já ještě žvýkám.🫣 Jsem nešťastná, rozumná řeč s ním bohužel není, začne vše svádět na mě, že jsem náročná. Dá se takový chlap změnit? Dřív se choval kultivovaně, nevim co se s ním teď stalo.

krtcice
1. čer 2026

Nedá se změnit, ale vyměnit.

anonym_1738e1
1. čer 2026

Vrať ho zpět k mamince, je to koule u nohy. Nikdy, ale opravdu nikdy ho nepředěláš. Holt jsi šlápla vedle.

levandule_k
1. čer 2026

Můj muž nikdy nebyl můj projekt, abych z něho dělala nějakou lepší verzi.

Podle mě se přetvařoval ve stylu, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Najdi si psychologa, začni pracovat sama na sobě, zvyš si svoje sebevědomí, zjistit, proč jsi si vybrala tohoto partnera, jaké si neseš rodinné vzorce. Rozveď se a najdi si někoho lepšího.

zuzekk
1. čer 2026

Pokusila bych se o výchovu, rozvést se můžeš vždycky. Dat jasně najevo, co je za hranou, co ti vadí, žádné naznačování. Mít nějakou “páku” - aby byl motivován, proč se snažit. Evidentně popustil uzdu své přirozenosti , má tě jistou a nestojíš mu za jakoukoliv úctu, respekt, snahu.

lenivekotatko
6. čer 2026

Jasne se vymezit, tady jsou ne hranice,taky jste clovek na jeho urovni,ne neco pod jeho úroveň... chvili mozna vude koukat😙 co ee to deje...ale neexistuje,drzte si svy🥹❤️

odula
7. čer 2026
@zuzekk

Pokusila bych se o výchovu, rozvést se můžeš vždycky. Dat jasně najevo, co je za hranou, co ti vadí, žádné naznačování. Mít nějakou “páku” - aby byl motivován, proč se snažit. Evidentně popustil uzdu své přirozenosti , má tě jistou a nestojíš mu za jakoukoliv úctu, respekt, snahu.

@zuzekk dospelyho chlapa nemuzes "vychovat".

zuzekk
Včera v 01:35
@odula

@zuzekk dospelyho chlapa nemuzes "vychovat".

@odula myslím že jo. Do určité míry. Celý život se měníme, přizpůsobujeme okoli, okolnostem, učíme se. Také je (pravděpodobně) poprvé v roli manžela - není už vychováváný nedospělý syn, ale manžel, který musí zjistit, jaká je jeho role, adaptovat se muže své ženy. Jasne, ma vštípene vzory z domova, to he silné, ma nějaké vlastnosti a povahu, ale zrovna chování vůči partnerce je přiučeníhodné.

odula
Včera ve 02:55
@zuzekk

@odula myslím že jo. Do určité míry. Celý život se měníme, přizpůsobujeme okoli, okolnostem, učíme se. Také je (pravděpodobně) poprvé v roli manžela - není už vychováváný nedospělý syn, ale manžel, který musí zjistit, jaká je jeho role, adaptovat se muže své ženy. Jasne, ma vštípene vzory z domova, to he silné, ma nějaké vlastnosti a povahu, ale zrovna chování vůči partnerce je přiučeníhodné.

@zuzekk a po 18 letech manzelstvi - nemuzes chlapa vychovat. Muzes mu dat hranice, rict co od nej ocekavas, ale nemuzes ho vychovavat. Je to dospely chlap. Pokud bude chtit, zmeni se sam. Jestli to jde hluboko, bude potrebovat odbornou pomoc. Ale ten koncept, ze muzes druhyho ve vztahu "vychovat" je chybny. A myslim ze je to duvod proc některé zeny ve vztahy zustavaji, I kdyz by mely davno vypadnout - ze ocekavaji , ze muzou chlapa "vychovat", ze on "pochopi", nebo neco takovyho. Noup. Dospelej clovek muze jedine vychovat sam sebe a i to je pekns fuška. Pokus se k ní chová jako hulvat takovýmto způsobem už na začátku - tak to může trvat roky a roky než vůbec dojde k poznání ze se potřebuje změnit. Roky psychickyho teroru pro tu ženu. Takže- být tou paní, tak bych vypadla jak cukrář a neohlizela se zpět.

hadruska
Dnes v 20:47
@zuzekk

@zuzekk Me se libi to "je poprve manzel".Ja si tskhle myslela,ze se prirozene stava z kluka tata.Ze ho k tomu nemusim vodit za rucicku.Nekoho asi ne,ale nektery asi opravdu nevi,mozna nema ten spravny vzorec