icon

8měsíční dcera nechce dudlík ani lahvičku

misanaty
3. črc 2012

Mám 8 měsíční dcerku, už od narození ji zkouším dávat dudlík, vložím ji ho do pusy a ihned se ji zvedne žaludek, div se nepoblinká a to samé s lahvičkou...
Ale teď jsem vyzkoušela koupit lahvičku naučení od nuku s tím pítkem a světě div se začala z toho pít čajíky a vodu. Ale jakmile ji do toho udělám sunar, tak lahvičku zkoumá a nechce ji.. ☹ potvůrka

dlabinecka
3. črc 2012

TAk jí zřejmě Sunar nechutná. Pokud kojíte, není důvod to řešit. pokud jde o UM? tak zkusit holt jiné 😉

lucia912
3. črc 2012

Ahojky dudlik sme pouzili v nemocnici -porodnici a to je vse .. 🙂 ale teraz ma 6 mesiacov a pouziva dudlik ked ma zubky si to brusi,,, 😉 a z lahvicku nemame ziaden problem ale musi byt avent nebo mam...

petule12
3. črc 2012

@misanaty - Ajá se odstavila cca v 8 měsícíh od dudlíku sama. Ona teda od narození dudlík moc nechtěla.
Na lahvičku si teda zvykla a mléko a kaši jinak nechce - na tom budeme muset zapracovat.
Jestli ti pije z pítka, tak bych to už neřešila - nemá cenu jí zvykat na klasickou savičku.
Ohledně UM - Aje sunar taky nechutnal. Pak jsem používali Hami a to jí jelo. 😉

radun
3. črc 2012

Starší syn byl na dudlíku závislej, mladší ho zatim nechce. Lahvičku starší odmítal vždy, naučil se pít něco jiného než mateřské mléko, až když dorost k pítkům a hrníčkům (taky kolem 8M). Proč je problém, že to nechce?

timbouctou
3. črc 2012

@misanaty jo nuk je prima, ale sunar má velmi specifickou chut a některé děti to nechtějí, tak zkus třeba bebu nebo hami, ty jsou lepší.

betelgeuzz
3. črc 2012

@misanaty starší nepoužívala dudlík nikdy, mladší možná 3 měsíce. Proč jí to chceš učit, za pár měsíců bys ho musela zase odnaučovat.
A UM mi starší taky nikdy nevzala. Jak jsem ukončili kojení, tak jsem jí dávala kaše dělané z UM, ale pít ho nechtěla. Flašku vlastně nikdy neměla, rovnou začala pít z hrníčků s pítkem.

dana3262
4. črc 2012

Jestli kojis, tak je um zbytečný. Nas starsi dudlik taky nikdy nechtel. Do roka byl nonstop u prsa. Mel to místo širokou ve dne v noci. Začal dudlat az ted (27mesicu), nechávám Ho. Mladší ma dudlik od narození, ale nema Ho furt. Deti jsou různé.

misanaty
autor
4. črc 2012

Zkusila jsem bebu, nutrilon, hami, nutridefens a nic, ona když vidí jak se to líbí jak lahvičku odhodí..a nechce...
A dneska se asi v 11 hodin večer vzbudila měla jsem připravený dudlík, jak byla rozespalá tak jsem ji ho vrazila otevřela oči a dudlík letěl 🙂))) tak muselo přijít na řadu prso 🙂

clloi
6. črc 2012

@misanaty jestli kojíš, tak jí UM nedávej, je to zbytečné, naše malá ho taky nechce a dudlík si vzala až ve 2,5 měsících a má ho jen na spaní, jinaka ho plive. Flašku s dudlíkem nechtěla nikdy, tak sme rovnou najeli na učící hrníček. U nás nakokec vyhrál nuby z DM