Co dělat, když dítě bojkotuje jídlo?
Ahoj,
Mám na vás prosbu, prosím pište zkušenosti nebo názor. Já už par diskuzi přečetla, ale …
Prcek začal 10 měsíc. S prikrmy jsem začala od ukonceneho 4. Mesice. Kombinace kojení + umele mléko.
Do konce 8. Mesice paradne jedl. 9. Měsíc trochu peklo - začal bojkotovat jídlo formou kaši a tak jsem pomalu přecházela na blw stravu. Ta vydržela asi 14 dnu a pro změnu má bojkot pomalu už na všechno, jen co ho dam do židle.
Zuby nemá. Když vidím doporučení, co by měl všechno sníst, je mi z toho na nic. Zkusila jsem si zvážit jídlo podle doporučení 150-200g a teda to je silena porce k obědu, to bych rekla tak na skolkove dítě a navíc svacinky.
Do teď jedl takto:
Probudil se - nakojil se v posteli
Za 1,5 hodinu spinkat - 180 ml snídaně
Po probuzení do 30 min svacina - 1 toustovy chléb se zerve, kousek banánu, kousek melounu
Za 3,5 spinkat - kojení nebo 150 ml mléka
Pp probuzení do 30 minut oběd - většinou zblajznul cely prikrm a nebo blw stranu - 30g masa, brambor, zelenina
Za 3,5 hodiny spinkat - 150 ml mléka
Po spinkani cca do hodiny svacina - krupky/ ovoce/ jogurt
Kolem 18 hodiny 150 ml kaše
Kolem 19-20 hodiny 150 ml mléka
Přes den ještě tak vypil 50-80 ml vody nebo čaje
…
Mimo mléka a kaše, ktere teda pije dal, tak na svačinu sotva sni jeden čtvrtek toustaku nebo chleba, jednu krupku.
Oběd to je tak lzicka, dvě.
Odpoledne ke svacině kapsicky, to si sotva cucne jedné čtvrtiny a večer kaše.
V noci se pak pořad probouzí a chtěl by prso a prso a prso …
A ještě jedna věc. Nehubne. Má na začátku 10 mesice 9.900g
@prdipirko Myslím, že měl doteď jídla s mlékem až až, tolik toho nemá dcera ani v 1,5 roce. 😅 Každopádně ho můžou trápit zuby nebo cokoliv jiného, že nemá tolik chuť k jídlu. Případně bych zkoušela ubírat mléko, dcera ho v té době měla už jen na spaní večer a 1x v noci (což netvrdím, že je správně), mohlo by to pomoct, aby jedl více normálního jídla. Co se porcí týká, tak dcera nikdy jedlík nebyla a v té době byla maximální porce na jídlo nějakých 120g, nejvíc zvládla sníst třeba kaše k snídani nějakých 150g… Zkusila bych na něj netlačit, nabízet a nechat to na něm. Pokud je jinak spokojený a prospívá, tak bych ho chvíli nechala. Pokud by se to nějak zhoršovalo, tak bych to začala řešit více. Každopádně dokud má mléko a ještě k tomu kojíš, tak mu to možná teď stačí. Dcera třeba poslední dobou v těch teplech taky nejedla tolik (a to máme asi každý, že v teple chuť k jídlu klesá).
@nelly_strokova moc dekuju za dobry náhled a uvažování. 😊 možná to mléko, zkusím. A něco na tom bude, netlacit. Asi to má i svoje vysvětlení, dneska se probudil a huhňá a kycha .. tak je zřejmě nastydly. Uvidím až se teď probudí a následující další dny. Ten tlak kolik by toho měl sníst je obrovský. KdZ jsem si to dala pro představu na talířky a celY den, odpovídalo to tak školkoveho dítěte a ne 10 měsíčního miminka.
@nelly_strokova moc dekuju za dobry náhled a uvažování. 😊 možná to mléko, zkusím. A něco na tom bude, netlacit. Asi to má i svoje vysvětlení, dneska se probudil a huhňá a kycha .. tak je zřejmě nastydly. Uvidím až se teď probudí a následující další dny. Ten tlak kolik by toho měl sníst je obrovský. KdZ jsem si to dala pro představu na talířky a celY den, odpovídalo to tak školkoveho dítěte a ne 10 měsíčního miminka.
@prdipirko Máma mi vždycky říkala, že žádné dítě ještě dobrovolně na hlad neumřelo. 😂😂 Každopádně mně hrozně pomohlo přestat vážit porce a řešit, že má sníst 200g a snědla jen 120g, že bude mít určitě hlad a bla bla. Nechala jsem to na dceři a jsou dny, kdy tomu jídlu moc nedá a jsou dny, kdy by jedla od rána do večera (obrazně, protože toho i tak sní málo 😅). A je opravdu možné, že na něj něco leze, tak ta chuť k jídlu není tak velká, to je normální. 🙂

@prdipirko Myslím, že měl doteď jídla s mlékem až až, tolik toho nemá dcera ani v 1,5 roce. 😅 Každopádně ho můžou trápit zuby nebo cokoliv jiného, že nemá tolik chuť k jídlu. Případně bych zkoušela ubírat mléko, dcera ho v té době měla už jen na spaní večer a 1x v noci (což netvrdím, že je správně), mohlo by to pomoct, aby jedl více normálního jídla. Co se porcí týká, tak dcera nikdy jedlík nebyla a v té době byla maximální porce na jídlo nějakých 120g, nejvíc zvládla sníst třeba kaše k snídani nějakých 150g… Zkusila bych na něj netlačit, nabízet a nechat to na něm. Pokud je jinak spokojený a prospívá, tak bych ho chvíli nechala. Pokud by se to nějak zhoršovalo, tak bych to začala řešit více. Každopádně dokud má mléko a ještě k tomu kojíš, tak mu to možná teď stačí. Dcera třeba poslední dobou v těch teplech taky nejedla tolik (a to máme asi každý, že v teple chuť k jídlu klesá).