Co mám dávat čtyřměsíčnímu kojenci za příkrm?
V čem je železo děkuji za odpovedi?
ve 4m bych se asi poradila s pediatrem a dávala nějaké kapky. těžko budeš takto malé miminko ládovat játry, fazolemi apod.
maso? ale ve 4m nevím, to je brzo, poradit s doktorem..
Ahoj, já jsem dětem k zeleninovým příkrmům přidávala trošku ovesných vloček - kromě jiného, obsahují právě i železo. Ve 4. měsících, bych asi moc neexperimentovala a dávala maximálně mrkvičku, bílou petržel, právě s těma vločkama. Jo a místo masa, jsem dětem nejdříve dávala povařený žloutek, se zeleninou, ale až později. Pokud ale miminko není kojené, tak na příkrmy pomaloučku najeďte 🙂
Čtyřměsíčnímu kojenci netřeba dávat vůbec nic. Pokud někdo bude mít něčeho málo, budeš to v prvé řadě Ty. Nějak nechápu to otázku na železo? Proč ho cpát železem?
Ahoj, malá má taky nedostatek železa a bereme kapky maltofer (1x 6 kapek denně po jídle), ale máme to po konzultaci s doktorkou a z výsledků krve.
My začali minulý týden. Jedeme mrkev, brambory, červenou řepu, špenát (něco málo železa tam je). Maltofer bereme taky 🙂 - pediatr předepsal.
Příkrm je dobrý zapít douškem převařené kojenecké vody.
Maso budeme zkoušet až časem - králík, kuře.
Kaši nedávám není třeba. Malá po nutrilonu prospívá

Ahoj...
Mala kdž byla jako miminko,tak měla právě malo železa.Dostavala kapky ařídila jsem se podle tabulek (viz odkaz) Ale malá měla malo železa v 8mém měsici,tak to už bylo s příkrmama lepší...
http://www.maminkam.cz/zdroje-zeleza-v-potrave-...