icon

Co všechno dát dítku na začátku příkrmů?

konikova
12. srp 2014

Ahoj, pomalinku ale jiste si zacinam studovat, jake potraviny dat svemu ditku, jakmile zacneme prikrmovat. Co vsechno jste davaly vy a v jakych kombinacich?
Diky moc za rady a navrhy, napada me par potravin a myslim, ze je tady spousta maminek, co vyzkousely kde co 🙂

konikova
autor
12. srp 2014

jeste jedna otazka: jak jste uchovavaly jiz pripravene pokrmy? uvarit a hned podat, nebo zamrazit, nebo zavarit...dekuji

gosa22
12. srp 2014

@konikova nejprve jednodruhové (mrkev, brambor, cuketa, dýně...), ne nadýmající ...jakmile si zvykl, pak jsem kombinovala brambor, batáty, rýži, těstoviny(kuskus, písmenka..bezvaječné) s masem (krůta, králík, telecí) a s další zeleninkou (třeba i lilek, fenykl...) nebo červená čočka, fazolky, baby zelený hrášek...nehledala bych v tom vědu, stačí kombinovat 😉
já uchovávala a uchovávám zavařené ve sklenici 😉 ale to minimálně, denně jsem vařila, zabere to 15 min a malý to měl čerstvé...jediné, co mrazím, jsou kousky masa (co pytlík, to porce, jen vytáhnu a přidám do vřelé vody)
vše zakapávám oliváčem nebo přidám trochu normálního másla 😉

katyxq
12. srp 2014

https://www.modrykonik.cz/zavadeni-detskych-pri... 😉 ... a v blogu tu mám příkrmové album

lv
13. srp 2014

celkem dobré rady jsou na kojeni.net
po uvaření jsem v lednici nechala do druhého dne
dobré je zamrazit si pomixované pyré z jednotlivých druhů do tvořítek na led, pak dáš kostičku mrkve, masíčka a jiné zeleniny a máš oběd hotový, ve dny kdy vařit nestihneš..

konikova
autor
13. srp 2014

dekuji moc za rady 🙂

anetaji
6. zář 2014

@konikova
první jsem začala zeleninou,když začneš ovocem je velká možnost,že si dítko zvykne na sladké a nebude papat nic jiného.Začala jsem klasikou nejprve jednu chuť mrkev,brokolice,květák,atp a potom jsem dala třeba zeleninku i faz.lusky.Pak jsem přidala brambory a potom jsem začala s ovocem,dala jsem jako první banán,potom jakblko a přidala jí kaše a do kaše jsem přidala třeba ten banán i broskev nebo piškoty rozmixované.Moje malá miluje brambory s lososem.Pak jsem dávala třeba jednou týdně i uvařený žloutek se zeleninou místo masa.Rýži rozvařenou na kašičku třeba na sladko nebo i se zeleninou a teď máme i polévky bramboračku s majoránkou a kmínem třeba.