Dvouletý syn nechce vzít do ruky jídlo
Máme 2.letého syna a odmítá vzít do ruky jídlo a dát ho do pusy,když je to na lžičce tak zbaští pomačkané a tak dlouho dokud ho budu krmit,ale jakmile mu chci dát rohlík ,chleba,sušenku bojí se jí a neveme to do ruky a ani pusu neotevře neveme ani hrníček s pitím jen svoji flašku .Přitom,když si hraje tak hračky do pusy dává ,mě veme triko a žužleho ,už nevym jak ho přesvědčit,aby otevřel pusu na jídlo,pozbyrá každy drobeček a přineseho ,ani nemluvy a neukazuje.
Už od malička vlastně vůbec nebrečel a ani jsme ho nesměli moc nechat křičet ,protože po narození se oběvyla srdeční vada ,která se během pár měsíců z horšovala a přišel v 4.tydnech první zápal plic a jipka .ve dvou měsících jsme jeli do Kariocentra a po roce nás naštěstí vyřadily,že vada není pro ně zajímavá stačí kardiolog u nás .během roku prodělal 6x zápal plic tak jsme lonské jaro strávily v nemocnici a tam nás poslali na genetické vyšetření pro psichomotorickou retardaci a do metabolické poradny kvůli zvyšenému laktátu v krvi z té nás na posledy taky vyřadily,že kdyby měl mendrichodriální onemocnění co si myslely,že by ani nechodil.Na jaře podctoupil ještě broschopii plic z vysledkem nezaokrouhlení trachea a bere léky na astma ted je v pohodě tak ho nezatěžuji,už je půl roku bez nich tak měl spousty antibiotik.Od 4.měsíců nosil helmičku pro sploštělou hlavičku měl ji 8.měsíců jednu stranu hlavičky měl uplně snad rovnou a čelo se mu posunulo na druhou stranu to helmička docela upravyla.Do čtyř měsíců neppásl koníčky a cvičit jsme nemohly k vůli srdíčku v tu dobu ještě dost promodrával.Pak jsme cvičily vojtovku asi 4.měsíce než začal hlavičkou pohybovat do stran .Ve dvou měsících v motole,když ho slyšlei plakat ptali se jesli tak pláče pořád a jestli nemá něco z hlasivkama skoro nešel slyšet.Chodit začal ve 14.měsících dohnal to opoždění ,ale nesnesl,když byl be z maminky,když ho převáželi po Bera vyšetření z kliniky na kliniku tak šíleně řval ,protože ho převáželi beze mě .Furt vyžaduje chováni a byt u někoho v náručí ,když byl maličkej tak nám ošahával pusu,ale to asi skrz to,že hůř slyšel.Hrál si jen z hračkama co vydávali zvuk nebo svítily jiné ho nezajímaly.Jazyček má taky pořád povyplázly venku a nikdo nevy proč .
Chodíme od 4.měsíců ted tam jdem ve čtvrtek . V roku a půl nám řekla,že je v pořádku a máme přít ve dvou letech .
@zyoma No ono se to fakt může ještě zlomit,jeden mi donedávna taky nechtěl jíst a pít sám,taky začal až v poslední době,druhý tohle uměl sám od roka,jen polívku teda nakydaj všude 😀 No nevím,napadá mě u druhýho i ten asperger,prý to může být spojené i s dysfázií,jenže on chodí po špičkách dost často,když mu byl tak rok a půl tak všechno roztáčel a točil se do kolečka,jediná hračka s kterou si hrál byly kelímky co se daly dávat do sebe,když jsme byli venku vůbec mi nechtěl jít to ještě i v těch dvou letech,to se taky změnilo až tak před půl rokem,prostě stál a čuměl,to samý když jel na odrážedle,on prostě nejel,jen na tom seděl a čuměl,mě to tak lezlo na nervy,protože druhej mi zase zdrhal 😀 no ale zase jsou věci který uměl dřív než brácha,třeba chodit na nočník,tak já nevim,já jsem měla pocit že to bylo takhle strašný když jim přišlo to období vzdoru,prostě nechtěli nic dělat,nic se učit,kvůli všemu byl řev,třeba že jsme přišli z venku domu tak hned válečka přede dveřma,teď už v pohodě,všechno mi pomůžou,všude po mě zavřou,myslim si že jsem udělala dobře že jsem s těma vyšetřeníma ještě počkala.
Už jsem o tom taky slyšela u starších dětí .Dnes na kardiologické kontrole hrozny divadlo to předtím nikdy nedělal .Nezvládli jsme ani ultrazvuk jak jsme vyšli z ordinace najednou klid a pohoda a jali jsme domů.

@zyoma Prosímtě můžu se na něco zeptat? Co malá a nočník? Jde jí to nebo se nemůžete zbavit plen?