Instantní kaše Nutrilon. Syn jí papá moc

zoubek
12. led 2009

Ahojky všem. Papáme kaši Nutrilon od 6.měsíce obilno mléčnou - špaldovou. Malému chutná. Dávám mu ji každý večer. Jen mám takový problém, myslím si že ji papá mnoho. Jaké máte zkušenosti vy s touto značkou? Dělám mu 170ml vody a 65g. Držím se návodu na přípravu, jen jsem si propočítala větší množství. Na návodu je psáno pouze 130ml a 50g nic víc. Děkuji za diskuzi.

lendula
12. led 2009

Ahoj. Já kaše střídám. Dávám Sunarku i Nutrilon. Na krabicích od Sunarky je napsáno 120 ml vody a 4 lžíce kaše. Já to nijak neměřím prostě přidávám až to má optimální hustotu. Co se týká množství, dá si na noc 200ml kaše i víc 🙂

andyalukasek2008
12. led 2009

Ahojky, my taky pijeme i 200ml 🙂... Na těch nových baleních kaší je už tuším 6lžic kaše, takže to naředíme do optimální hustoty, ale někdy dáváme i jen 5...

zoubek
autor
12. led 2009

🙂 lendula: To by můj lumpík také spapall,ale já se právě bála kolik mu té kaše můžu vlastně udělat. Jak máš staré mimi?

zoubek
autor
12. led 2009

andy: to je fajn, že jste mě uklidnili. Chtěla jsem kvůli tomu volat Mudr.,ale připadalo mi to trapné, ptát se na takovou otázku. Také se bojím, že bude hodně přibírat,máte tento problém?

lendula
12. led 2009

zoubek: narodil se 21.6. takže skoro 7 měsíců. Kaši mu dávám od 5m, protože sem si myslela, že bude v noci víc spát 😒 Postupně sem přidávala množství a myslím, že na půl roku je 200 ml optimální množství.

andyalukasek2008
12. led 2009

My jsme narozeni 26.6. 🙂, máme sice téměř 9kg, ale 72cm a malý není dle pana doktora tlustý, my jsme oba vysocí a žádná chrastítka, takže bude mít pořádné kosti po nás 🙂... Taky jsem přibírání řešila, kdysi, ale teď vím, ža jsou daleko těžší děti, ale jednak mi spí v noci, tudíž mi to přijde lepší, než aby v noci vstával, neboť nutrilonu mlíčka vypije (jak je v návodu pro jeho věk) 233ml, tudíž mi to přijde méně kaloričtější, než třeba 2-3 mlíčka, nevím no...

lendula
12. led 2009

Mě pořád dr. při příchodu do ordinace říkala: jé ty šeš ale macek! Bála sem se, že bude moc přibírat, ale má taky cca 9kg a to mi přijde optimální. V noci spí líp, když se večer nacpe kaší, tak to už neřeším.

andyalukasek2008
12. led 2009

lendula - taky neřeším... Dle mě je dúležitější, jakými příkrmy jej teď budu krmit a jaké stravovací návyky v něm vypěstuji a postoj k jídlu jako takovému... Každé dítě je individuální, tabulky pryč... Malý měl porodní hmotnost 4000g, tudíž se mi to teď moc nezdá... Potřebuje živiny a minerály, pokud bude tak vážit z mlíčka, vyběhá to, pokud z tkustého masa a pečiva za dva roky, bude třeba náběh na problém... A jak říkám, malý rozhodně tlustý není! Pan doktor nám vysvětlil, že mylý bude ty tabulky překračovat, a že máme být rádi, že nemáme holčičku (jednou dvoumetrovou) 🙂... Někdy to doktoři řeší a pak na poradnu přijde mamka se čtyřměsíčním plně kojeným prckem a ten má 8kg a nikdo se nediví 🙂... Myslím, že to děláš správně!

lendula
12. led 2009

Mě se taky doktorka ptala, jestli fakt jenom kojím, protože malej přibíral přes kilo za měsíc (porodní váhu měl 3,6). Řekla jsem jí, že asi kojím pribináčky,protože nic jinýho neměl 🙂 Teď se začal docela pohybovat, takže mi přijde, že spíš zhubnul. Přibírá už mnohem míň a to ho už skoro měsíc přikrmuju. Jídlo mu chutná docela dost, takže mu dávám dokud chce. Najednou mi přijde, že všechny děti kolem jsou mnohem větší vazouni. Všechny tabulky jsou k ničemu (stějně jako dobré rady příbuzných 😵 )

zoubek
autor
12. led 2009

Teda holky 🙂 🙂 🙂 To jsme se pěkně sešly. Ten můj je také narozen 21.6. Teď váží 9,5kg a 72cm Tak to jsem ráda. Dost jste mě uklidnily, že nebudeme muset držet odtučňovací kůru. 🙂 Máme ty naše dítka i typově stejné. Hned zítra mu udělám kašičky, kolik bude chtít 🙂 🙂

lendula
12. led 2009

Tak to je dobrá náhoda 🙂 🙂 Jen mu přidej, ať hezky roste 🙂 🙂