icon

Jak dát miminku kojeneckou vodu? Lahvičkou, lžičkou?

monyszek
18. lis 2015

V pondělí jsme byly na očkování, kde mi sestřička říkala, ať kojím cca 7x denně,.. z toho prý jednou před spaním a pak až nad ránem. Když malou krmím před spaním po koupání, to je tak mezi 19.-20 hod., tak mi vydrží cca do dvou do rána a pak se budí kolem 6. hod ranní. Kdyby prý chtěla víc, tak mám dát převařenou kojeneckou vodu. Vím, že způsob sání lahvičky je jiný než u prsa, tak jestli jí dát vodu z lahvičky nebo třeba přes lžičku, injekční stříkačku? 🙂

frantiska85
18. lis 2015

A k čemu by mělo být dobré kojit tak, jak řekla jedna "chytrá"? Dítě si snad řekne nejlépe, ne?

monyszek
autor
18. lis 2015

Jojo, to jo, kojím tak jak před kontrolou, 🙂 jen mě zajímalo s tou vodou na žízeň, jestli případně přes lahvičku nebo lžičku... 🙂

indigirka
18. lis 2015

@monyszek Tohle se psalo v knize Naše dítě z roku 1958, naše původní dětská doktorka podle toho zjevně jela a radila mi to taky (ještě v šestinedělí). A děsila se, že kojím bez hodinek a bez stopek. Ale je to blbost, plně kojenému dítěti stačí kojení a podle toho, jak roste, tak frekvence, jak si řekne. "Hustota" mléka se upravuje podle toho. Vodu k pití jsem začala dávat, až dítě začalo jíst i něco jiného (z hrnku s pítkem).