Jak na to - prakticky?
Milé maminky,
chystám se na zavádění příkrmů. Mám několik otázek a budu velice ráda, pokud my, dobré duše, poradíte.
1) Když chci dávat jen zeleninu a ovoce z farmářských trhů, zjistila jsem, že ne vždy je samozřejmě dostupné vše. Tak jsem si řekla, že to doplním bio příkrmy kupovanými. Jenže ouha - vždyť to jsou samé ovocné verze. Toho na začátek moc není... Když zelenina, tak už lup tam obilninu nebo maso... Takže zpočátku vařit - ale co vařit, když to na trhu není? Nebo je jedno, že nějakou zeleninu ochutná až za půl roku, protože prostě není sezóna?
2) Příkrmy před mlékem nebo po mléku? Doktorka řekla před mlékem a cílem je dostat se během 2 měsíců na plnou kojeneckou stravu, kdy se dítě kojí už jen ráno a večer. Ale ouha - tady na koníkovi maminy radí MM, příkrmy co nejvíc pozvolna... já už to nechápu.
Děkuji za rady a porady
Jinak kupovaný příkrm jsem nedala ani jednou. Přijde mi to fakt strašná škoda vyhodit 60kč za něco v čem není ani pravá brambora ale je tam bramborový prášek.....Ale já třeba denně vařím i dvakrát takže jsem prostě odložila stranou jednu mrkev a nebylo mi to na obtíž 👍
@agnes_123 prikrm jsem davala vzdy pred mlekem, nejdriv obědy, pak ovoce na svacinu a pak uz jedl vse. Musim rict ze jsme zacali ve 4mesicoch a dobre pul roce mel mleko jako doplnek ale normalni jidlo jako hlavni stravu.
Jinak sklenicky jsme nekupovali, odpuzuji me natoz kdybych to cpala do ditete. Jedl co bylo, mrkev dyni,.. Aj vetsinou z normalniho obchodu, ale my tu mame zelinarstvi a do obchodu dovazi z jakési farmy. Takze toto jsem neresil.

U nás to bylo takto: dávala jsem klidně sezónní věci, s tím, že jsem se řídila postupným zařazováním. Nejdřív jeden druh, pak napříklady dva druhy. co bylo, to bylo a neřešila jsem, že zrovna tento týden by měl mít mrkev a druhý týden dýni. Příkrmy jsem dávala před mlékem až prostě nebyla potřeba dokojovat.... Tím samozřejmě jsem postupně zvyšovala i porce.