• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Jak připravujete miminkům maso? A mrazíte uvařené?

10. ledna 2012 
Jak připravujete miminkům maso? Budu poprvé zavádět do příkrmů a ráda bych se poradila. Jak dlouho vaříte? A můžu uvařené maso zmrazit (případně na jak dlouho)?
Budu ráda za každou odpověď.
2. led 2012 v 09:14  • Odpověz  • To se mi líbí
já ho normálně uvařím ve vodě do změknutí, pak ho i s tou vodou rozmixuju do hladka a nandám do tvořítek na led, ty si přesypu do pytlíků a odebírám podle potřeby - mám takhle připravené kuřecí, krůtí, jehněčí a králíka a střídám to, když dojde navařím nové - většinou to nemívám dýl než měsíc, stačí to sníst
2. led 2012 v 09:39  • Odpověz  • To se mi líbí
Já si vždy připravila cca 30g kousky, a ty zamrazila. Potom jsem podle počtu porcí, které jsem chtěla uvařit, vyndala příslušný počet kousků masa, a teprve vařila.
2. led 2012 v 09:43  • Odpověz  • To se mi líbí (3)
Ahojky, já tu otázku trochu rozšířím (snad se na mě nebude zakladatelka zlobit): kde maso kupujete? Dáváte miminkům maso normálně ze supermarketu nebo kupujete biomaso? A kde se dá vlastně sehnat?
2. led 2012 v 10:10  • Odpověz  • To se mi líbí
uvařím ve vodě až změkne, první várku jsem i s vývarem rozmixovala a nandala do tvořítek na led, zmrazila a pak dala do pytlíků. Teď už ho jenom rozkrájím na hodně jemno a v tvořítkách vývarem zaleju. 1 kostička má u mě cca 10g, takže pak vezmu potřebné množství. Dávku mám tak na měsíc až dva. Králíka máme domácího, býčka z řeznictví a kuře a krůtu ze supermarketu ale z českých chovů.
2. led 2012 v 10:30  • Odpověz  • To se mi líbí
z počátku jsem vždy uvařila ve vodě, rozmixovala, do mikroteňáků udělala pidibalíčky a dala do mrazáku. večer jsem vyndala jeden balíček do ledničky, druhý den uvařila zeleninu (nikdy jsem nemixovala, jen mačkala), přidala maso a mohlo se krmit :wink: později, když jsem přestala maso mixovat, jsem nakrájela pidikousky, ze syrového udělala balíčky do mikroteňáků a vařila až v případě potřeby (nejdříve potřebnou dobu maso, do toho zeleninu, příp. těstoviny apod.).
3. led 2012 v 08:21  • Odpověz  • To se mi líbí
Já jsem do roka kupovala bio maso a buď jsem dala např. celé kuře do vody se zeleninou a udělala normální vývar, pak nakrájela a zmrazila i s trochou toho vývaru, nebo syrové maso nakrájela na kousky (poctivě zvážila g), zmrazila, a potom jen vyndala a dala vařit k zelenině, rozmixovala :slight_smile: Bio kuře stačilo na celý měsíc (stejně i ostatní druhy masa), takže cenově se to bio vyplatí a mám jistotu, že jedl zdravé a hormonama nevykrmené rychlo maso :sweat_smile: Ale po roce už jsem postupně přešla na normální, protože začal jíst s náma a to bych se nedoplatila :grinning:
3. led 2012 v 08:30  • Odpověz  • To se mi líbí
Snažím se kupovat bio maso, namrazím po menších kouscích a pak teprve rozmražené vařím, do měkka :slight_smile: Kuřecí chvíli, telecí a hovězí chce samozřejmě o něco delší dobu.
3. led 2012 v 09:15  • Odpověz  • To se mi líbí
Vařím všechno v papiňáku, jak zeleninu, tak maso, pak to všechno rozmixuju, navážím, nakrabičkuju a strčím do mrazáku
9. led 2012 ve 23:18  • Odpověz  • To se mi líbí
iv123-dobry tema :slight_smile: ,my taky zaciname,teda ted se zeleninkou ale od pristiho tydne i s masickem.Chtela jsem se zeptat kupujete nekdo mrazenou zeleninu(brokolici a tak)?Dekuji za odpoved :slight_smile: .
10. led 2012 v 11:50  •  1 dítě  • Odpověz  • To se mi líbí
Tvůj příspěvek