icon

Jakou dáváte vodu dětem?

mikulka
5. črc 2009

Holky, jakou dáváte mimískům vodu? A do kdy se musí převařovat?

Já dávám aquilu, ale malý po ní blinká. Nejdřív jsem nevěřila, že je to po ní, ale vysledovala jsem, že jo. přitom je kojenecká a převařuju ji normálně v rychlovarce. nebo se má převařovat na sporáku? 😕

Jakou vodu dáváte vy a jak převařujete?

Strana
z4
asitka
5. črc 2009

ja som malej dávala...aj doteraz ...preváram vodu z vodovodu...a nič nám nie je.... 😉 či na mliečko teplú....či studenú keď pila....

nikollette
5. črc 2009

Baby, a odkedy, ste už dojčenskú vodu neprevárali?????
Napríklad Lucku, ci nieco podobné? Na mliečko jasne že asi stále, ale mysôlím v teplách, ked to malo bábo piť ako vlažný čajík, alebo čistú dojčensku vodu prosti smadu? To ste dokedy prevárali???

shaula
5. črc 2009

Já dávám obvykle Dobrou vodu, je nejlíp k sehnání. Někdy Fromin. Nepřevařuju od 3 měsíců.

nikollette
5. črc 2009

Shaula,to normalne ked je malý smadný, mu dáš neprevarenú vodu pre dojčatá??? je to v pohode?
ja som mysela že to dlho treba prevárať... ale dík za odpoved 😉

zuzka1.
5. črc 2009

my neprevarame od 11 mesiacov, ale doki mi vravel uz od 4.mesiaca, ze lucku ruzovu nemusim

shaula
5. črc 2009

Ano, ale je fakt, že vodu dávám k přímému pití až od 8 měsíců a dokrm UM jsme dávali asi jen do 4 měsíců. Prostě jsem to zkusila nepřevařit a žádné problémy nebyly, tak už jsem nepřevařovala. Ale někdo třeba převařuje až do roka, to záleží na tom, jak se rozhodneš a jak to dítě snese.

samik2008
5. črc 2009

Já dávám Fromin a nepřevařuju od 6 měsíců,sama dr.mi to tak řekla.

zuzu13
5. črc 2009

klasika..."kohutkovica"...nikdy som neprevarala....ale e to aj o kvalite vody v danej oblasti...ale ked pride do skolky asi nebude dostavat lucku ani ine kupovane vody...

shaula
5. črc 2009

Mikulka - ale v rychlovarné konvici bych radši nepřevařovala, přece jenom ji určitě nemyješ po každém použití... Aspoň já teda ne 😉 Takže když už převařovat, tak v čistě umytém hrnci, jinak to podle mě ani nemá smysl...

katuska09
5. črc 2009

Ahoj nepřevařuju vodu od ukončenýho 6.měsíce, jinak ale stále používám kojeneckou-nějakej horskej pramen, kupuju jí v globusu-5l barel.

bihan
5. črc 2009

Neprevarenú filtrovanú z vodovodu.. od 7m, dovtedy som len dojčila.

brinzulka
5. črc 2009

Lucku..prevarali sme do roka..

momin
5. črc 2009

Holky mam dotaz? neprevarujete vodu z vodovodu nebo tu kojeneckou co kupujete? Ja celou dobu prevaruju v rychlovarne konvici a nic se nam nestalo..... 😅

nikollette
5. črc 2009

inak baby myslíte že neni dobre prevárať vodu v konvici????? 😕

brinzulka
5. črc 2009

mal svoj vlastny hrniec..

kubaka
5. črc 2009

do půl roku nepřevařenou kojeneckou - dokonce se nesmí převářet, protože se v ní krystalizují minerály, od půl roka převařenou z kohoutku a klidně ve varné konvici. Od roka už jen z kohoutku tak, jak ji natočím. Je to totiž ta nejkvalitnější voda. A určitě ne filtrovat !! Tam je riziko zpětného koncentrovaného vypouštění usazenin a navíc filtrací vodu zbavíce těch složek, které v ní mají přirozeně být. Po vysvětlení odborníka přes vodu jsme konvici -Britu zahodili 😝
Ono se to nemá přehánět - nedělat psí kusy, imunita se musí pěstovat 🙂

milliigoret
5. črc 2009

my sme davali vodu Ave,do roka a pol sme prevárali,teda dokial pila UM,odkedy davame KM tak nepreváram 🙂
a prevárala som v konvici a dávala do termosky,doki vravela ,že kludne možme.tak ,keď som išla urobiť mlieko len som naliala z termosky 😉
no a teraz normálne vodu z vodovodu 😉

shaula
5. črc 2009

Kubaka - aha, a já si vždycky říkala, proč mám na hrnci takový bělavý povlak... Říkala jsem si, že se tam něco z té vody vysráželo, takže jsem měla pravdu🙂 Už se taky pomalu chystám vyzkoušet normální vodovodní vodu, ale asi budu chvilku (tak měsíc) převařovat, jen aby ten přechod nebyl takový "násilný"🙂 Ale asi necháš tu vodu chvíli odtéct, že? Co pak děláš, když je na pití moc studená? Necháš odstát nebo ohříváš?

shaula
5. črc 2009

Holky, které převařujete v rychlovarné konvici - a vy ji opravdu myjete po každém použití? Protože pokud ne, tak to podle mě nemá ani smysl vodu převařovat... (můj osobní názor). 😉

milliigoret
5. črc 2009

zakaždým oplachujem,ináč by som ju mohla po 2 mesiacoch vyhodiť 😉

ejusaaa
5. črc 2009

Ja budem prevarat stale,v jeho hrnci,nie je to velka robota,nic tym nepokazim a aspon sa nemusim bat 🙂

bihan
5. črc 2009

Kubaka, neviem, či ľudské telo potrebuje ku svojmu fungovaniu pesticídy, chlór, dusičňany a iné ťažké kovy, ale brať ti ten názor nebudem 😉

Celý ten cirkus okolo prevárania vody pochádza ešte z čias, keď bola voda z vodovodu možným zdrojom nákazy, ale tie časy sú už veľmi dávno preč.

shaula
5. črc 2009

ejusaa - stále, takže až do osmnácti? 🙂 Mně tohle přijde zbytečné, uděláš si z něho skleníkové dítě...

ejusaaa
5. črc 2009

Nie do osemnasti 😲 ,sestra ma 4 a 5 rocne a este vzdy prevara 🙂

milliigoret
5. črc 2009

4 a 5 ročne a ešte prevára ? 😕

brinzulka
5. črc 2009

u nas v lete obcas tecie z vodovodu hrdzava voda...hneda...nie je oznam, ze nieco robili...robia..a taku nechcem pit ani ja...tak balenu kojenecku, caje...

marinka
5. črc 2009

My tu máme velice kvalitní vodu z vodovodu, takže jsem nikdy nepřevařovala a dávala jsem ji malé cca od půl roku..

ambret
5. črc 2009

Ahoj 🙂

Používám poze převařenou vodu z vodovodu. Nikdy jsem nekupovala belenou a všechny žabky jsem měla na UM. Převařovala jsem v konvici a všechno je v poho.

nikollette
5. črc 2009

5 ročnému prevárať??????????????? 😕 😕 😕

momin
5. črc 2009

shaula konev po kazdem pouziti fakt necistim.... 😀 malemu nic neni tak myslim ze to nevadi....
myslite ze by se mohlo neco stat kdybych malemu dala normalne neprevarenou vodu?

Strana
z4