icon

Jakou kaši mám vařit na noc pro kojence bez příkrmů?

werry
7. čer 2011

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, malá se budí často v noci,i po 40 minutách, je to na palici, někdy pomůže houpání, ale většinou prso. Chtěla bych dneska zkusit první kaši, jen jestli to pomůže a bude spát déle, zatim jí tim nechci moc plácat, je jen kojená, mohli byste mi nějakou doporučit ? značku, mléčnou - nemléčnou...a ještě zda kaši dávat lžičkou, nebo do flašky? ( to mi doporučila babička, ale dcerka s flaškou moc neumí a přijde mi to divný)

margeta
7. čer 2011

Jestli je malá nespavec, co se chce tulit, tak asi ani kaše moc nepomůže ☹ Hrozí, že se bude budit i tak. My nejradši dáváme Hami, dobře se rozdělává. Nemléčnou asi jedině pokud by se ti chtělo odstříkat mateřské a dát do kaše. My teda kaši a všechny příkrmy dáváme lžičkou.

alisek
7. čer 2011

dávám nemléčnou (rýžová nebo jáhlová) kaši do UM ale když kojíš a máš dost mlíka a chce se ti odstřkat tak do MM, jnak dělají první kaše od ukonč. 4měs, přidáš jen vodu. V 5 měs. bych jí to dávála už na lžičku ale lahev je zas pohodlnější, je to na tobě

bbn
7. čer 2011

S dcerou jsem začínala stejně, po ukončeném 5. měsíci, dělala jsem jí nemléčnou rýžovou kaši do mého MM v době večeře, krmila jsem lžičkou, což se mi pak docela osvědčilo, protože se pěkně naučila jíst lžičkou kaši (u které fakt není problém s praním) a když jsem začala dávat zeleninové příkrmy, tak jídlo nebylo všude kolem, ale pěkně v ní 🙂 Takže za mě rýžovou nebo jáhlovou do MM, já dávala od Babylove nebo Hipp.

eriska
7. čer 2011

My začali krabičkama od nestlé, mlíčko s kaší, to mu jelo, pak jsme dali zeleninové příkrmy a pak kaši a to od hami první kaše, pak postupně s příchutěma..teď bych dala klidně i od nutrilonu, ta má výbornou chuť..a my dáváme z flašky, on si u toho krásně usne..jooo, byl kojen do roku a příkrmy baštil krásně i tak🙂

coxa
8. čer 2011

My jsme kaši začali dávat oběma na 6ti měsících, byli hladovci, měli kaši s UM - hami a sunarka jsou do dneška u nás nejoblíbenější, ale na noční buzení to vůbec nemělo vliv, jen po usnutí do prvního kojení se doba o něco protáhla. A rovnou na lžičku, stejně jako všechno ostatní jídlo.

andelka
9. čer 2011

Mi se malej v tomto věku taky dost budil, zkoušela jsem rýžovou a kukuřičnou kaši (krupička od Nestlé) nemléčnou, jen do vody, UM jsem mu dávat nechtěla, když byl jinak plně kojený a MM jsem neodstříkala dost. Zkoušela jsem to týden, ale efekt to stejně nemělo, spíš se mi zdálo, že právě naopak, že na příkrmy a kor kaši nebyl připravený. Tak jsme prostě večer kojila co nejvíc a pak vždycky když se vzbudil. Lepší když se napil a hned usnul, než když by měl hodinu v noci řvát. Kaši jsem pak zavedla už mléčnou až v 9měsících a už bylo vše v pohodě, i posléze začal lépe spát. Ale celou noc spí až od 1roku.
jo a příkrmy, i kaše jsem dávala rovnou lžičkou, flašku měl v puse si 3x a nechtěl ji. Až po 8měsíci se pomalu naučil pít z netekoucího hrnečku.
Kaši můžeš zkusit, ale radši si od toho mco neslibuj, nemívá to často efekt který člověk čeká.

ygreen
9. čer 2011

Začni nemléčnou rýžovou a dej tam svý MM, není ideální míchat druhy mlíčka. Pokud neodstříkáš dost MM, tak zkus mléčnou třeba Nutrilon a uvidíš, jestli nebude mít malá bolení, ono by ji to mohlo "ucpat". Každopádně myslím, že to má efekt u mála dětí, že je to fakt zasytí. Spíš tam budou hrát roli zoubky a tak.

musko
9. čer 2011

nemliečnou ryžovou, veľmi dobrá je od Nestle, alebo ako píše ygreen

8petule8
Odpověď byla odstraněná
miarosa
22. čer 2011

já sem to měla podobně a v t době sem nevěděla že jsou kaš míchatelné s Um nebo z vody, a tak sem zkusila rovnou nestlé z vody a bylo to v klidu asi pár týdnů a pak měl bolení bříška, zkusila sem sunarku a taky bolení bříška my sme od narození trpěli na prdíky, takže sem si musela dávat pozor, nakonec sem dávala hami taky do vody a od 7 a půl měsíců žádná kaše a na noc jen mlíko tedy už UM protože sem neměla a spal celou noc 😉

kutcher
23. čer 2011

@werry moc ti doporučuju kaše z Penny jsou moc dobré, levné a v bio kvalitě z dm taky nejsou špatný!

hojda
23. čer 2011

TAkle se u nás projevoval první zoubek, budil se i po hodině a usnul jen u prsa, hlad to nebyl, ale trápil ho ten zub. Zkus mrknout do pusinky, jestli se něco neklube a případně to namazat.

imzadi
23. čer 2011

tak i my zkouseli kase, od nestle a hami, ryzove a i mlicko s kasi, ale tak nas to ucpalo, malej mel z toho zacpu a tyden se nemohl vykadit a pak vytlacil beton...takze pozor na to, nejdriv bych vyzkousela a chvili pockala, jak to bude travit...

cicik14
30. říj 2014

Ahoj, dcerka má 4 mesíce a dávám na noc rýžovou kašičku do flašky od Hami, Nestlé (nemléčné)do mého MM a v noci super, spinká treba 8 hodin, máme doma i nutrilon a ta je už nemléčná, až mi dojde mlíčko, zkusím ji! jinak nejlepší kaše se mi zdá od Hami 🙂

pavlusa01
13. pro 2014

Já malé dávám jen mléčné kašičky sunarky a jen na lžičku..... 🙂