icon

Jaký jogurt pro 5,5měsíční dítě?

arwen_arina
20. bře 2017

Ahojky🙂 Moje malá princezna dostává příkrmy od 4.měsíce, pěkně baští zeleninku, zeleninu s masem, ovoce a kaše. Chtěla bych dávat k snídani jogurt s přesnídávkou, vím, že se dává bílý, ale nevim jaký. Nebo je lepší tvaroh? UM už jí moc nejede, tak jestli můžu nahradit jednu dávku právě jogurtem (nebo tvarohem). Je lepší kozí jogurt? A mohla by třeba Lipánka? Sní všechno, co dostane 🙂

Strana
z2
barumat
20. bře 2017

Jo, ještě doplním, že tvaroh by se opravdu měl až od roka kvůli množství bílkovin. Lipánka, pribiňáčka a podobně se snažím taky nedávat - jednak je v tom ten tvaroh, jednak je to nesmyslně přeslazené. Jenže matka míní a babičky mění... 🙄 Ale tak jednou za čas to kousnu, no 🙂

janawei
20. bře 2017

@arwen_arina Prý ne. Smetanové pro malé prcky nevadí, ale od 3. roku by je prý neměli. Uvidím, pokud "skousne" Hollandii, bude mít Hollandii, pokud ne, budu mu dávat nadále klidně ten smetanový. Pořád lepší, než "ovocné". Čokoládky, sušenky a limonády se u nás nekonzumují, takže mu jeden smetanový jogurt denně fakt obezitu nezpůsobí.

konidana
20. bře 2017

@janawei já si myslím, že to, že by starší děti neměly mít smetanové věci, je blbost. Je to zdravé výživné jídlo. Cukr je mnohem horší.

arwen_arina
autor
21. bře 2017

Proc se vlastne nemaji davat ovocne? Teda kdyz to nejsou samozrejme ty za 3,90, co ovoce neviděly z rychliku :D

jezz13
21. bře 2017

@arwen_arina Tipla bych, že kvůli cukru. Všechny jsou doslazované a obvykle taky uměle dobarvované.

lapackova
21. bře 2017

Ahoj memu synovi bylo 6m a uz jogurt dáváme jelikož už nechce UM to jen v noci vypije 200ml.activii bílou jen 2 lžičky do přesnídávky s banánem a strouhám mu tam od sunárku sušenky od.6+ a MOC MU TO CHUTNÁ????Moje švagrová to dávala také holce měla to radu od doktorky také nechtela UM.

maqggienka
21. bře 2017

Dávala bych klasický bílý holandský a do toho čerstvé ovoce. Máš jistotu, že tam bude ovoce a ne něco, co píšou, že je ovoce 🙂

lapackova
21. bře 2017

Activie má bifidus na strevni miklofloru a holandsky nemá a je blíž k UM

skyvik
21. bře 2017

Ja davala ze zacatku bilou Activii, je mala a na jednu svacinu idealni. Pozdeji uz byly potreba vetsi, takze obyc Holandie, Selsky.. Ve dvou letech kupuji pullitrovy v Lidlu, vetsinou 3,7 procentni, obcas i smetanovy 10 procentni. Ma ho 2x 🙂 Ale porad jen ciste bily, na sladkou chut se zvyka hodne rychle a neni to rozhodne potreba.

barumat
21. bře 2017

Klasický jogurt obsahuje úplně přirozené kultury mléčného kvašení, které se tam namnožily samy v množství, které je akorát aby z toho byl jogurt, a které jdou pro tělo dobře stravitelné a budují střevní flóru. Proti tomu mi activie přišla vždycky jako hodně vytuněná a nabušená umělá hmota... Svýmu miminku dávám teda radši něco, co zjogurtovalo samo od přírody 😉

heduska82
21. bře 2017

@arwen_arina no ja ji brala pro naseho alergika, protoze treba piskoty nemohl, tak jsem hledala...stoji zato se mrknout po dovozu z nemecka ve vasem okoli nebo tam zajet, vyber je tam mnohem vetsi.

dvork
21. bře 2017

@arwen_arina Mám nedonošená dvojčata, takže jsem se o zavádění potravin radila jak se svou dětskou tak přímo v nemocnici v poradně pro riziková miminka. Podle data narození jim je skoro 7 měíců (korigovaný věk), podle původního termínu porodu 9,5 měsíce (biologický věk), s jogurtem jsme začali, když jim bylo korigovaně 6 měsíců, protože mléku už taky moc nedají. V 8 měsících se s jogurtem začíná u kojených dětí, které se přikrmují zpravidla od toho půl roka. Takže si myslím, že až tak brzy není, klidně bych začala po dokončeném 6. měsíci. Jogurt by měl mít do 4 % tuku, ne méně než 3,5%. Dávám Hollandii a míchám s ovocem. Sama si bilé jogurt čisté nedávám, jsou nakyslé, takže ovoce to pěkně přiozeně osladí. Zkuste třeba kombinaci s troškou banánu.

arwen_arina
autor
21. bře 2017

Ok,dekuji moc vsem,zkusime 🙂

bekyc
21. bře 2017

Vyzkoušela bych víc kaší. Mám jich doma 5 a střídám, aby se mu nepřejedly. Já bych taky nechtěla jít každej večer to samý. A na ráno ti místo kaše můžu doporučit babymusli od Alnatury (je od 6. měsíce) Jen se to taky zaleje vodou, synovi to moc chutná.

Strana
z2