Jaký mají jídelníček vaše 7měsíční děti?

molu18
29. led 2024

Ahojte, synovi bylo 7 měsíců. Zdá se mi hubenější proti jiným dětem, v noci se stále budí na mléko co 2 hodiny...Je na UM, příkrmy na doporučení doktora má od ukončeného 4 měsíce. Zatím má na snídani mléko, pak na svačinu přesnidávku kolem 90-100g, vačsinou vařené jablko, někdy s banánem, hruškou..na oběd maso se zeleninou,někdy jenom zeleninu, cca 100-120g, tenhle týden chci začít se žloutkem, pak odpoledne zase mléko, na večeři jsme začali dávat kaši, zatím rýžovou ze 100ml UM, pak zase před spaním mléko...Je to takhle správně, je všechno v pořádku? Proč se pořád tolik v noci budí? Pokaždé vypije cca 100-120ml UM. On více najednou nevypije..Čaj mu zatím nevařím, spíše po oběde a kaši dávam trochu vody. Vopred děkuji za jakékoliv rady a typy.

bbub
29. led 2024

Ahoj, kolik váží a měří? Jaká byla porodní váha? 🙂

martulka88
29. led 2024

@molu18 Nemůžeš srovnávat s ostatními. Každé dítko je jiné. Tak syn v 7 měsících, taky začal s ukončeným 4.měs. s příkrmy, pil čaj/vodu po celý den minimálně k jídlu vždy. Jinak on byl jedlík a jedl opravdu minimálně 150g. Takže, když dostal skleničku - úměrně věku, snědl ji celou. jinak jsem jela podle detskeprikrmy.cz

gruyerre
29. led 2024

@molu18 přesně tak, každé dítě jí úplně jinak, to se nedá srovnávat. Moje dcera do víc než roka byla téměř výhradně na UM, dala si maximálně lžičku příkrmu, lžičku jogurtu. A mlíka vypila taky málo. Dost jsem se divila, že vůbec roste.

cilkat
29. led 2024

Syn byl kojený, ale rozhodně toho v sedmi měsících zdaleka tolik nesnědl.... ani v devíti (tj po třech měsících příkrmů).
Je možné, že mu prostě vyhovují relativně malé porce - což je vlastně nutričně dobře. ... Ale po malých porcích musí prostě jíst častěji, tak jí i v noci, no.
Druhá možnost je, že že se v noci budí víc ze zvyku, než z hladu ... nebo třeba kvůli suchému vzduchu v místnosti... zkoušelas v noci místo mléka nabídnout vodu? (normálně pokojové teploty)