icon

Jídelníček 4,5měsíčního mimča, jaký máte názor?

sanyka81
1. led 2015

Dobry den, muzu se zeptat na vas nazor na jidelnicek?
4.00 UM
8.00 MM (nebo prikrmim UM)
11.00 Obed (Zelenina) + UM
15.00 UM
17.00 Nutrilon prvni kase ryzovo kukuricna
19.00 MM +UM

Mimi spi asi od 19.30 do 4.00 v kuse.
Dotaz mam zda-li si myslite ze je v poradku davat mimika 2-krat za den kasi.
Dekuji.

Strana
z2
evulina77
8. led 2015

@micka1 no pribináček a tvaroh je pro děti kolem 2 let. Je to moc tučné a zatěžuje to játra. A pro 5-ti měsíční dítě mi příjde zbytečné dávat mu slazený jogurt. I když activia vlastně ani není moc jogurt.... Ale každý rodič se rozhoduje a zavádí příkrmy podle svého. Já si třeba myslím, že je potřeba začínat pomalu, není kam spěchat a není to závod...

micka1
8. led 2015

@evulina77 tak teda nevím, ale na doporučen dr. jsem dávala tvaroh a pribináčka u starší dcery v 7 měsicích. Podle dr byla podvyživená a to jedla docela dost. Ona byla a je hodně živá tak všechno co sní zase spálí. Je neustále v pohybu. 🙂

andelka
8. led 2015

Ve 4,5 měsících oba pouze kojení (první 6měsíců, druhý 5,5). Pak oběd zeleninka (časem s přílohou, masem), svačina další měsíc, večeře další měsíc, další svačina za 2 měsíce, poslední byla snídaně v 11měsících. Postupně, pomalu. I na postupné omezování kojení je to nejlepší. Ve 4,5měs by drtivou převahu mělo mít mléko. Dva příkrmy denně jsou dost. Určitě bych to takhle (když už to teda máte zavedené) nechala aspoň do 6měsíců.
Ano, už za mého druhého syna se doporučení ohledně zavádění alergenů změnily, nicméně to rozhodně neznamenalo začít přikrmovat od 4měsíce a vynechávat tím dávky mléka. Lepek jsem šoupla do obědového příkrmu (v 5-6měs), když jsem jedla jogurt, šoupla jsem mu sem tam lžičku na ochutnání a seznámení. Má se dávat ochutnávat, ne jim hned nahrazovat mlíko, protože se doporučuje testovat alergeny v tom citlivém okně mezi 4-7měsícem. V tomto věku pořád hraje hlavní roli mléko, aspoň 1 litr.

marmazel
15. led 2015

holky, sou nám 4,5 mqěs. dle dr sme začali zeleninkou. máme v noci kolem 3 UM, vstává kolem půl sedmí, hned jíst nechce, to prostě flešku plive, veje, takže až tak po hodině, takže máme cca :
7,30 Um
11 zeleninka
15 UM
18,30 UM
pak spát. Kam byste za čas přidali ovoce? dopol mezi mléko a zeleninu nebo odpol místo UM ? Problém je taky se spaním, spí cca 9-11 a pak 13-15 a pak 17-18. Takže jak tem nacpat jídlo.
Ráno pije 150 ml a v noci taky, jinak 180 ml. Ale mám pocit, že začíná mít hlad dřív, ale co zas s tím spánkem? A UM po 2 hodinách???? To asi ne, ne?

acacia
15. led 2015

Do půl roku příkrmy jsou dle mého zvrácenost.

obiwanova
15. led 2015

mám stejný názor jako acacia - příkrmy u tak malého miminka jsou fakt ale zvrácenost 😀 do půl roku kojit, kojit a kojit, příp. umělé mlíčko a pokud miminko krááásně přibývá, nedávejte mu příkrmy, užívejte si tohle období, na příkrmy má miminko dost času 😉

marmazel
15. led 2015

Asi bude lepší se zeptat dr. ta mi poradí. Kojila bych ráda, bohužel vinou doktorů to nešlo, malou sem kojila 10 měsíců. U malého to štěstí nemám, mléko už má 3. a aspoň něco vypije, když neprospívá, zkusíme příkrm. Studie se mění co půl roku. My sme taky vyrostli a určitě nám rodiče nedávali UM do půl roka na tož kojit, já byla kojená 14 dní, brácha celé 2 měsíce, tak to dříve bylo normální, příkrmy dřív jak ve 4 měs. a to ještě nejlépe ovocné šťávičky a kaše do flašky. A taky žijeme.

alboo
15. led 2015

@marmazel já sem řešila něco podbnýho, taky jsme na UM a narozdíl od jiných mi nepřijde zvrácenost začít s příkrmem ve 4.měsíci, pokud je na to dítě zralý a jí normálne lžičkou, pokud to nezvládne, tak prostě jen mlíko... máme to asi tak: vstává 7.30.- 8.00, nejpozději do 8,30 UM, pak si kolem 10-11 na 20min zdřímne, cca 11.30 UM, pak jdeme ven a tam spí cca 1-2hod, kolem 15 hod zelenina +UM, 17-18 zdřímne na cca 20min, kolem 18.30 UM a do 20 hod spí, bohužel kolem 22.- 22.30 budím an poslední UM, pak spí až do rána. zkoušeli jsme to bez toho buzení ve 22 (myslím, že děti, který prospívaj by se neměli najídlo budit), ale u ní to nějak nejde jinak, prootože pak je od 5 vzhuru,ale v 5 jíst nechce a je pak celej den protivná. Až bude v pohodě vzládat masozeleninový jídlo kolem tý 15 hod, zařadím za nějakou dobu ovoce jako 2.denní jidlo, což je u nás zatím kolem času oběda

lucik024
15. led 2015

Mě taky pediatrička říkala ,že už v pohodě můžem začít s příkrmama (4 ,5 měsíce) ,je to stará škola a taky říkala to samý že ona,taky krmila 4. Měsíci dceru masíčkem zeleninkou atd .a vyrostla ve zdraví a do krásy ,tak jsem se trochu smála ,ale je to tak 🙂. Já jsem začala s příkrmem od hipp krutí s mrkvičkou ale jen tak zlehka pár lžiček,mléčnou kaši měli dnes dvojčátka taky pár lžiček .

marmazel
15. led 2015

@alboo Malej jí úžasně, po týdnu zbaští celou malou skleničku, pamatuji si u malý, která byla kojená, takže sme začali až po 6. měs, že to byl děs, max. 2 lžičky, trvalo jí to, nedovedla sem si představit, že sní malou skleničku natož velkou, malej to zvládá za 20 min.
Takže ti taky jí po 3,5 hod. Tak já asi dám to ovoce odpoledne kolem 15 hod. , když zeleninu má v 11.
A noční buzení na jídlo je individuální, malej jí kolm tý 3 v noci, a dám mu ráda, pač právě moc nepřibírá, dr. je v poho, sme hold ve spodních křivkách. Ale malá prospívala tabulkově a v noci se budila ještě v roce.

hnousetka
15. led 2015

My máme 5 měsíců a 2 týdny a náš jídelníček je:
8:30 UM
11:00 ovocný příkrm + UM
13:30 masozeleninovy prikrm
16:30 UM
19:00 kaše ( Hami na dobrou noc)

Dle doktorky v pořádku, na dnešní prohlídce 7,5 kg a krásně prospívá.

evka_praha
17. bře 2015

Hezký den maminky!

Studuji poslední ročník vysoké školy a v současnosti pracuji na diplomové práci týkající se dětské výživy. Můžete mi prosím pomoci vyplněním dotazníku? Velmi mi tím pomůžete!

http://nakup-detske-vyzivy.vyplnto.cz/

Dotazník se týká obecných nákupních zvyklostí při nákupu dětské výživy a je určen maminkám s dětmi do 3 let.

Moc Vám děkuji za ochotu a pomoc! Evča

houmles
6. bře 2021

dobry den,mam syna 5mesicu.jsme na Um,ktere pije 150ml po 4hodinach.v noci dyl.mam zacit zkouset prikrmy

Strana
z2