icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

lenatu
22. říj 2016

@monikagurthova taky to budu dnes testovat..tak snad to bude dobrý 😀 naše babča se s tím neprdí 🙂. A koukala jsem že prodávají i dětskou krupičku a to říkala že dělali tak, že ji nechali nabobtnat ve vodě (kdyby se vařila klasicky tak prej mimča bolí bříško) a pak že to míchala s UM a taky buď jen takhle nebo s ovocem..ale to se mi ještě testovat nechce..mám strach z toho bolení toho jsme si užili až až..:-/

monikagurthova
autor
22. říj 2016

@lenatu to chápu ja nakonec zjistila třeba ze mala nechce prikrm pokud v něm nejsou kousky jak jsem ti prepasirovala bylo zle.

lenatu
22. říj 2016

@monikagurthova taky už máme s kouskama..Malej to taky přepasírovany nechce 🙂. A rybu, tu taky pořád nechce..Jen polívečky 😀..

monikagurthova
autor
22. říj 2016

@lenatu rybu jsem nezkousela ale kuře, krůta, hovězí a králík u nas jedou porad dokola

lenatu
22. říj 2016

@monikagurthova u nás taky 🙂 a nejradši krutu a telecí

msimankova
22. říj 2016

Moje dr rika, ze rybu az od 1. roku? Normalne mne prekvapila svestka od Hippu, je v ni cukr, to bych za ty penize necekala. Normalne kupuju Hamanky bez cukru a bio ovoce v Rossmanu, super a v podstate za pulku...

lenatu
22. říj 2016

@msimankova taky teď jedeme jen hamanky 🙂. No mě dr právě úplně překvapila s tou rybou, tak nic špatného to není, ale nechutná tak mu to teď necpu a počkám až bude větší, třeba pak chutnat bude 🙂

kaja2016
23. říj 2016

@msimankova Hele ja jsem taky myslela, ale nedavno jsem koupila od hippu lososa s necim, kde jsou omega3 a bylo to od 6.mesice. Takze urcite je to OK. Asi jde o to jak casto a jak kvalitni ta ryba je.

kaja2016
23. říj 2016

@msimankova A desne ji to chutnalo 🙂

kaja2016
23. říj 2016

@lenatu Ahoj, to jsi hodna, ze sis vzpomnela. 😉 Taky jsem o tom premyslela, ze by se ta kase dala normalne vyrobit. On mi dr. vubec rikal, ze ta ryzova kase je proste ususena ryze. Ale urcite je to obohacene o vitaminy - ale tak to ma uz v mlicku. Ja ted chvilku pojedu krabice a pak na to prejdu. 😉 A dobra zprava, spi mi ted uz par dni celou noc 😎 Je to skvely 😉

monikagurthova
autor
28. říj 2016

Holky potřebuji radu. Mala sní talíř prikrmu (zelenina maso ryze) a za hodinu hlad a vypije 200 ml mléka nemáte nějaký typ na sytejsi prikrmy? Stačily ji jen asi 14 dni ☹ mam nějakého otesanka
@kaja2016
@lenatu
@msimankova

lenatu
28. říj 2016

@monikagurthova u nás teď to samé ☹ zkoušela jsem přidat víc zeleniny a nic, víc rýže a nic stejně za hodinku klasickou 120ml mlíka tak nevím no :-/ napadl mě růstovej spurt, ale dělá to jen po masozelenině/ovoci..po jogurtu se ozve až za ty 2,5-3h :-/

monikagurthova
autor
28. říj 2016

@lenatu me na ovoci (uz dávám, presnidavku a do ni nad rolím piškoty bez cukru) vydrzi 2-3 hodiny dam zeleninu s masem a sup do hodiny hlad

msimankova
28. říj 2016

@monikagurthova A kolik jí toho dáváš? Otesánka mám já 🙂 Rýži dávám někdy, protože večer má věčně rýžovou kaši, takže když nedám brambory, dávám trochu ovesných vloček, zkoušela jsi je?

msimankova
28. říj 2016

@kaja2016
@monikagurthova
@lenatu
A jak vám to jinak jde? U nás boduje jídlo do ruky, sušenky Hami, jablko a mrkev, ale jsem máma lenoch, takže pouze dopoledne v pyžamu a kvečeru, když vím, že jí za chvíli svleču, je to všude 😀 Tuhle měla kukuřičnou křupku připláclou na čele...

lenatu
29. říj 2016

@msimankova my máme taky kukuřičný křupky všude..dám mu jednu a půlku má v puse a zbytek na sobě, na židličce a něco se valí i na zemi 😀..taky nejlepší je jídlo do ruky a chtěl by jíst sám lžičkou..tak mu dám druhou lžičku do ruky a já krmim a prcek si hraje 🙂. Mrkev davam taky, ale jablíčko do ruky jsem ještě nezkoušela.

Nepřijde ti že jsou ty sušenky od Hami hrozně malý? Já mu koupila ty safari a přišlo mi to divný jak je to malinký, tak jsem mu to zkusila dát a když to v půlce ukousnul a zůstalo to v puse tak jsem měla malém infarkt (nerozpouštějí se) a lovila jsem mu to z pusy ven..takže my fakt kukuřičný křupky a mrkev 🙂

msimankova
29. říj 2016

@lenatu No ty mi prave vyhovujou, ze jsou maly 🙂 Koupila jsem i srdicka od Sunarky, a ty jsou vetsi a tvrdsi, takze duseni zaruceno 🙂

monikagurthova
autor
29. říj 2016

@msimankova Eli sní půlku presnidavky s piskotem a v pohodě pak dostane k obědu zeleninu maso plus ryzi sní cely talirek je to asi 6 polevkovych lžic pak uz nemůže za pije čajem a za hodinu hlad vypije mléko a dobrý pak ma k veceri zase zeleninu a maso a za hodinu se hlásí opět o mléko. Vychází to posledni mléko po koupání přiznám se ze dostat do ni před spaním neco jiného nejde je ospala chce se najíst a spát zkoušela jsem i kaši před koupanim ale bud se pozvracela a nebi stejne do hodiny chtěla mléko a vypila celou dávku 200 ml.

lenatu
29. říj 2016

@msimankova no já mu zas nedavam ty malý od Hami, strká to do pusy celé nebo půlku ukousne a to mám strach, takže my zatím jen ty kukuřičný křupky 🙂

monikagurthova
autor
29. říj 2016

@msimankova ja malé koupila sušenky Hami a dobrý ty uzuzla ale jídlo jako takové ji zajímá jen když ho jíme my. Jak ji dam kousek jablicka tak ho oslinta a zahodí nema to čím kousat a zuzlat ji to nebaví. Dneska zkusím dat brambor třeba uz blindit nebude....nevim mam pocit ze cely den jenom krmim hladové zvíře....jo a lady zase vyrostla během 3 týdnu 4 centimetry jestli je to zase spurt tak asi vedeme protože uz by ti byl asi 8 v radě. Malé bude 7m a je velká jako roční dítě. Ma ted 79 cm!!!!

msimankova
29. říj 2016

@monikagurthova ja mam ten pocit taky - hlavne nez bude Lucka sedet, tak furt jen premyslim, kdy kam muzu, abych ji nakrmila. Jinde nez doma je se lzickou zlo 🙂 Ja mam rocni dite na vahu, pres 10 kg ma, ale nejak mi to nebere hlava, neprijde mi, ze by jedla zas tak moc...

msimankova
29. říj 2016

@monikagurthova ja mam ten pocit taky - hlavne nez bude Lucka sedet, tak furt jen premyslim, kdy kam muzu, abych ji nakrmila. Jinde nez doma je se lzickou zlo 🙂 Ja mam rocni dite na vahu, pres 10 kg ma, ale nejak mi to nebere hlava, neprijde mi, ze by jedla zas tak moc...

msimankova
29. říj 2016

Pardon za stejny prispevek, se mi to nejak blbe aktalizovalo 🙂

kaja2016
29. říj 2016

@msimankova
@monikagurthova
@lenatu Cau zeny, ja teda s jidlem bojuju. Na susenky jsem zatim nepresla, ja ani nevim, kde ty informace, co v jakym mesici ma jist hledat, ale uz jsem to nekde zaregistrovala, ze by mela neco tvrdeho sama kousat. Chtela jsem koupit piskoty, ale cetla jsem, ze se to ted vyrabi v Polsku a je to sragora.

Jinak ja nejsem schopna ji krmit vic jak jednou dvakrat denne, sermuje rukama, kope nohama, desne ji to nudi, takze v jedny ruce chrastitko, zapnuta telka, pak samozrejme prevlikani, protoze je zaprasena. Nedelam nic jinyho, nez prevlikam dite a cistim fleky zlucovym mejdlem 😀 Jinak nas rozvrh aktualne je 6,30/7,30 mliko, 10.00 kase s presnidavkou (lahvi) nebo presnidavka (lzickou), prochazka-nakup, 12.30 usne, 13.30/14.00 obed (lzickou maso zelenina), 15.30 mliko, 18.00 kase s presnidavkou (lahvi), 21.00 kase (lahvi), 2.00/3.00 mliko. A ji dost malo, 120 / 150 ml mliko, 90 / 150 ml kase, 90ml presnidavka/prikm, zkousela jsem delat vetsi pauzy a to nejde. Asi ma malinky brisko jeste, ma ho vzdycky k prasknuti.

kaja2016
29. říj 2016

A davate ji jidlo od Vas? Ona nam porad hrabe do taliru, tak ji obcas dam kus chtela, nebo treba domaci marmeladu, kurku z domaci pizzy, kdyz ukusuju nejake ovoce, tak ji ho dam cucat nebo kdyz je to mekky (maliny), tak to zdlabne. Ale vubec nevim, jestli se to muze. Co myslite?
@msimankova Jinak krmim taky jenom doma, je desne opatlana, je to pro me fakt stres, natoz nekde venku, ale dost me to stve. Snazim se ji oblikat nejak slusne, moc se me to nelibi, kdyz vidim venku decka s flekatejma zapranejma trickama v opatlanym zadrobkovanym kocare. Kamoska (tento pripad) mi rikala, ze u druheho ditete rezignuju. No ja doufam ze ne, ale je to zahul....

msimankova
29. říj 2016

@kaja2016 ja jsem z toho taky na mrtvici. Ten rezim mam dost podobne, akorat s jidlem koncime kolem 19 mlekem s kasi, mame vetsi porce. Odpoledne davam jogurt, ale nez si sedne, tak jenom doma. Chodim odpoledne na dyl ven, tak to jisti mleko, susenku jeste rozdycham a setru vlhcenyma, ale na bitku s jogurtem nemam nervy. Kdyz jim ovoce, tak ho male taky dam ozuzlat, kurka od pizzy ok, to kdyz to neni mastne, korenene a tak, proc by neochutnali...

Televize je milacek, to bude neco, nechci ji davat mobil ani tablet na hrani, ale bude to orisek...

lenatu
29. říj 2016

@kaja2016 taky podobný režim a taky dáme od sebe neboj..sape se nám po všem..teď pije normálně z cupu a do toho z hrníčku plastového protože vidí že to děláme my..ale to ho musím držet jinak je celej zlitej 😀..Já taky furt převlíkám a mýdlo u nás jede ve velkém ...
Dneska ráno jsem dělala palačinky (ja dělám ty zdravé z banánů) a malej měl taky..hrozně se potom sápal, tak po kouskách snědl celou, mliko ma v jogurtu, banan jí a vajíčko taky a na ty špetce oleje to dávám do masozelenin taky 🙂

lenatu
29. říj 2016

@kaja2016 a já už 5x přála fusak...Přesně kvůli těm drobkum (kukuřičný křupky),ale radši vyprat něž aby řval 😀

lenatu
29. říj 2016

@lenatu *prala

kaja2016
29. říj 2016

@msimankova Jezis, no u nas pocitac a mobil je "zlaty gral". Asi proto, ze vidi, jak do nej porad hledime, jde po nich jak slepice po flusu😀
@lenatu Haha, no ja presla na nositko. Kocarek mam rozbitej, hlavne ze jsem do nej koupila Elodie Details fusak, aby to mela pekny😀 No stejne v kocarku nechtela bejt, tak uvidime, jak dal...

A jeste ted zvazuju primontovat nabytek ke zdi. Mame takovy ruzny police, pomerne lehky, tak aby to na sebe nestrhla. Resite to nektera?

Strana