icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

msimankova
31. srp 2016

@lenatu letely jsme, auto si neumim predstavit 🙂 Vsechno v pohode, pri startu jsem male dala mlicko, pak se chvilí na vsechny smala, usnula a probrala se az v Neapoli.

@kaja2016 Kde mate babi vy?

Jinak vlasy, taky mam stetinky novych mezi delsimi, nova ofina 🙂 🙂

monikagurthova
autor
31. srp 2016

@kaja2016 to ja jsem zástup za materskou a smlouva mi konci v červnu a nepočítám ze by si me tam nechali nadřízená nějak nemusí matky s dětmi

kaja2016
31. srp 2016

@msimankova v americe☹ trosku z ruky☹
@monikagurthova a kdo je muze?☹ Je to na pytel☹ doufam, ze casem bude lepsi situace pro maminy, to ale musi jit od vlady☹

lenatu
1. zář 2016

@kaja2016 Já teda nechci remcat, ale když vidím jak naše "vláda" vládne tak se mi chce brečet...Nevím jak vy, ale já rozhodně nepatřím mezi "sluníčkáře" a žádný migranty tu nechci. Už takhle se to tu hemží kde jakou existencí a ještě tohle... Na tohle prachy jsou, ale na naše děti (klokánek) a na nás maminky peníze nejsou, ale to EU nezajímá... Celé je to k smíchu. Hlavně, že kde jaký migrant je strašný chudák, utíká z hrozných podmínek a proto jde většinou o mladé kluky v adidaskách s Iphonem v ruce 😀

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@lenatu presne me proste vadi to ze dostaneš 220 tisíc a zblázni se přitom když si vezmu kolik jsem nasypala do socky (mela jsem celkem velky plat) tak se mi chce brecet. Někde spočítali ze mamky na RD dělají praci ohodnocenou dle trhu na 54000 čistého.

lenatu
1. zář 2016

@monikagurthova Jo no, taky jsem nebrala zrovna málo, ale 220 tisíc je výsměch, obdivuji maminky co jsou samoživitelky a zvládají to. Hlavně, že na nás se šetří přitom my bychom měli být jedním z předních zájmů (podle toho co EU slibuje), ale peníze se točí jen kolem. S tím ohodnocením souhlasím, na mateřský jsi matka, paní na úklid, kuchařka a ještě lítáš na nákupy atd. je to prostě masakr :-/

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@lenatu a vem si přesčasy uz vidím jak litam jen od pul 9 do pěti, víkendy svátky.....jojo je to výsměch ale porad si říkám ze třeba v USA nemají ani to. Kdyby aspoň byly jesle ne to musel Havel zrušit ze dítě ma byt s maminkou jo jasne tak ať můj manžel bere odpovídající plat s ja budu vesele doma

kaja2016
1. zář 2016

@monikagurthova
@lenatu tak to me musim rict vyse materske a rodicovske prijde stedra. Jen by mohli chranit pred zamestnavatelem take maminky, ktere potratili. Ale radeji bych takove pracovni prilezitosti, abych zadnou ani nepotrebovala. Jinak a tema emigrantama, pulka moji rodiny zije v emigraci, takze obecne proti emigrantum opravdu nic nemam.Problem je terorismus☹

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@kaja2016 tak mateřská se vypočítává z platu či jsi mela ale jako potom rodičovská 7100 to je opravdu hrozny ☹

kaja2016
1. zář 2016

@monikagurthova ja mela materskou skoro jako cisty plat, byla jsem fakt prekvapena, jeste jsem usetrila a rodicak mam okolo 11500, jeste me to neprislo, tak nevim presne. Jako je to malo penez, ale ja u toho delam. No dohromady jsme uplne na nule prijem vydej. Ale neda se nic delat, deti jsme desne chteli a az nakracej do skolky, tak zacneme zase sporit na duchod🙂 jako ja vas chapu, taky jsme se museli hodne uskrovnit a manzel jeste pred porosem prisel o praci, fakt masakr...

lenatu
1. zář 2016

@kaja2016 Já beru jako problém to, že mají odlišnou kulturu a nerespektují tu naši. Ale jsou i vyjímky, které se v davu bohužel ztrácí...A beru jako problém i to, že na sociální potřeby pro náš národ peníze nejsou a na tohle jo. Jinak rodičák je i pro mě moc málo. Manžel má naštěstí plat suprovej, ale taky se v práci pěkně nadře. A jakto že máš 11500? Já jsem na 22 měsíců a mám 10 000kč. S tím, že to mám jen teď protože doděláváme dům a pak budu prodlužovat do 3 let. Hlady netrpíme, ale taky musím šetřit... :-/

kaja2016
1. zář 2016

@lenatu prosimte mam to maximum, je to asi na rok a pul. Chceme uz ted dalsi mimco,, takze nam ta kratsi doba nevadi. Spis jsem doufala ze to navysej, abych to vubes stihla dobrat🙂 Akorat budu muset jit na par mesicu na hpp, abych splnila pozadavky na materskou, tak bude hlidat babicka, nastesti muzu delat z domova. Jinak k ty migraci ja sama nevim, jak bych to resila, je to hrozny, jak nektery lidi zijou, ja bych taky utikala. A o tom co bude se snazim nepremejslet, nejradsi bych se nekdy odstehovala nekam do horni dolni a nevzala sebou telku🙂 jenze se obavam, ze za par desitek let nebude bezpecno nikde. Asi se i ted vic bojim, jak se mem narodilo dite. Ale rikam si, ze valky byly vzdycky a ze si proste musim zvyknout.

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@kaja2016 no ja tim ze budu doma do Elišky 3 let tak budu mít jen 7100. Do školky mi ji ve 2 tady ne vezmou a abych vydelavala na soukromou no to muzu zůstat doma. Bohuzel jedna babička pracuje druha je 150 km daleko nemám hlídání na to abych šla pracovat aspoň na pul úvazku ☹ ale předně dítě jsme chtěli tak to nějak musíme udělat. Blba je hypotéka mame ji jeste celkem drahou z roku 2012 tak uvidime jestli se nam letos povede snížit úrok dost by to pomohlo. Materskou mam úžasnou přišla jsem jen o tisícovku

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@kaja2016 a druhe ted opravdu neplánuji to by me asi rovnou odvezli 🙂

monikagurthova
autor
1. zář 2016

@lenatu no manželovi ted měli přidat a přidali mu leda praci ☹ bude to zahul ☹

kaja2016
1. zář 2016

@monikagurthova aha, hypo☹
@lenatu nojo zeny, musime to nejak z zvladnout🙂

lenatu
2. zář 2016

@monikagurthova no tak manžel zvýšení na platu má, ale bere si samé piplačky zakázky..a za to kolik svému zaměstnavateli vydělá měsíčně si myslím, že by měl brát mnohem víc, ale to není na mě bohužel 😀 My předěláváme dům bez půjček a hypotéky a trvalo nám rok a půl než to vůbec bylo obyvatelný.. :-/
@kaja2016 To tě obdivuji, já se také do dalšího dítěte nehrnu...já měla po porodu docela dost zdravotní komplikace a dá se říct, že až teď jsem ok a malému je 5m...takže já se taky nepoženu.
A ještě k té válce, je to blbý, bylo to blbý a bude.. Ale jak se říká :,,Kdyby vládly ženy žádné války by nebyly, národy by spolu prostě nemluvily" 😀

kaja2016
2. zář 2016

@lenatu aha, tak to sis teda uzila☹to je jasny, tak at je cim dal tim lepe!🙂 ja bych to taky nehrotila byt mladsi🙂 vid, taky si myslim a tou zenskou vladou.-)

monikagurthova
autor
2. zář 2016

@lenatu no ja prave kvůli těžkému konci těhotenství a komplikacím po porodu zatím další nechci protože to nam jeste v živě paměti ☹ a Eli je takový ďábel ze mít takové dva tak me odvezou

lenatu
2. zář 2016

@kaja2016 Mě třeba moji prarodiče řekli (s rodiči kontakt nemám) ať se opovážím mít druhý dítě, že zas budu zdravotně hotová a že je důležitý že už jsem v pořádku, jenže u nás je normální mít třeba jen jedno dítě...Ale od manžela je to horší, jako manžel sám mě do ničeho netlačí, ten to chápe, ale u nich v rodině jsou minimálně dvě děti, všichni mi furt říkají a počkej co druhý a až budeš mít druhý tak tohle a támhleto...A tak za 2 roky už je čas abyste si ho pořídili, aby měli s malým k sobě blízko a bla bla bla...No a když jsem řekla, že doba je jiná než před 25 lety, že je vše drahý a bude ještě dražší a že nechci počítat každou korunu, ale chci s malým jezdit na dovolené atd., tak mi víceméně všichni řekli, že jsem sobec, že chudák bude sám atd...Já teda nevím, já byla do 18 let jedináček a nijak mě to nepoznamenalo...A já bych další chtěla když už tak za 5 let a to je zas moc dlouho pro ně a už si nebudou rozumět a bla bla bla...Jenže moje máma se svojí ségrou jsou spolu o 6 let a vycházeli spolu úplně v pohodě.. a v minulém čase to píšu jen proto, že když se naši rozvedli, tak si mamka našla jinýho a ten nás neměl rád, tak odřízla mě, svoje rodiče a tetu.. ale to je zas jiná písnička. Prostě i přes rozdíl 6 let si rozuměli v pohodě. Asi jsem opravdu sobec, ale já chci, aby malej jezdil k moři, v zimě na hory, na výlety po čechách...Teď si můžeme dovolit jet kam chceme a finančně vycházíme supr ikdyž šetříme, ale s dvouma dětma si to představit neumím ☹ Možná kdyby mě do toho pořád tak netlačili, tak bych byla víc v pohodě..ale teď mám pocit, že se musím pořád ospravedlňovat, protože mi přijde, že mi říkají :,, NEchceš druhé do 3 let, aby si s malým rozuměli?..Jsi sobec a malej bude chudák sám"..Víceméně se teď ospravedlňuju už jen tím, že to píšu a omlouvám se za takovej román, ale hrozně se mi ulevilo...

lenatu
2. zář 2016

@monikagurthova Mi povídej, 7h před porodem "zjistili", že mám zúžené porodní cesty a vysoko stydkou sponu (doteď nevím čemu ta spona vadí), po porodu transfuze, injekce na zavinutí dělohy (5), zánět prsu před říznutím, oslabený imunitní systém, chudokrevnost (i po transfuzi) a nakonec jako třešnička na dortu kyretáž dělohy a druhé šestinedělí... :-/ A malej je taky pěknej rošťák takže mě se taky jaksi nechce ☹

monikagurthova
autor
2. zář 2016

@lenatu ja mela rozestup stydké spony 2 měsíce před porodem bolesti jako prase nemohla jsem poradně chodit otočit se c posteli a zvednout se to byl horor. Pak akutní císař 3 týdny před termínem praskla mi voda a bez kontrakci, Eli 3x omotana snurou, ja na sále aritmii a krvácení, potom mi praskla zatka po spinalce utíkal mozkomisni moc takze bolesti hlavy jako prase a na 2 dny ležák, no a doma to byla taky parada komplikace po cevce necítila jsem ze potřebuji curat az dokud jsem neměla bolesti ze jsem se nemohla zvednout a tyden na to zánět dělohy.....takze jako děkuji pěkne ale nechci možná za 5-6 let a možná nikdy. Chci dat Eli co muzu a ne pocitat kazdou korunu a resit jestli muzu dětem dopřát lyzak tábor dovolenou a tak

lenatu
2. zář 2016

@monikagurthova Ježíš, to je hrozný.. ☹ no tak to se ti už vůbec nedivím... A jak říkáš já chci pro Alexe jen to nejlepší a dát mu vše a ne počítat peníze.. Jen to moc lidí nechápe no..

monikagurthova
autor
2. zář 2016

@lenatu presne si mysli ze chudáci děti budou sami no tak fajn tak ja půjdu pres limit a budou sice dva ale budou sedět doma na zadku a pak zase budu hnusna ze jim nic nedopreji. Ale vis co ja říkám všem okolo ze je to moje rozhodnuti můj život a pokud s tim mají problem mohou mi dvě děti dotovat a to bys viděla jak hnedka couvají 🙂 jedna paní mi říkala a nebude to smutné když bude sama tak ji říkám a vy mi to druhe budete živit? A byl pokoj. Jako clovek musí byt realista. A když si vzpomenu na ty peripetie s kojením jeste ted je mi z toho spatne....

lenatu
2. zář 2016

@monikagurthova No o kojení taky nemluvím ... Jo mě řekla tchýně ,,No jo, tak nebudete jezdit k moři každej rok, ale pojedete třeba jednou.." A proč bych to jako dělala?? Nevím no.. prostě ať jsem sobec.. tak radši sobec, ale můj syn bude mít dětství plné zážitků...

kaja2016
2. zář 2016

@lenatu Ale to je blbost, vykasli se na pribuzny, hlavni je, aby jste byli spokojeni vy dva, respektive vy tri🙂 Podle me je docela normalni, ze lidi maji jakoby dva jedinacky. Napred si poridi jedno (jakoby pro jistotu🙂 i v situaci, kdy jeste nejsou uplne financne zajisteni a pak po letech, az uz maji vsechno v pohode a jsou v klidu, druhe...podle me to je docela fajn strategie...
@monikagurthova Tak to jste si holky obe docela uzili ☹ Ja to take nemela zadarmo, ale to by bylo na dlouhe povidani, nastesti ale zadne zdravotni komplikace ani u me ani u dcery.

kaja2016
2. zář 2016

@monikagurthova
@lenatu My teda jsme ten pripad, ze chceme vic deti (aspon dve, ale radeji tri ) a klidne pujdeme i na hranici nasich prijmu a hodne se uskrovnime. Je to vicemene nas jediny a nejdulezitejsi sen. Myslim, ze zazitky se daji poridit i uplne zadarmo nebo za par kacek. Ja jsem treba mela detstvi fakt super a nic to nestalo 😉 Priroda, priroda, priroda 😉 Ale to je proste kazdeho vec a fakt si nenechejte do niceho kecat. Ja nechapu, proc druhy lidi si nehledi sveho a maji porad tendence nekoho poucovat, co je spravne a co je spatne atd. atd. 😉

lenatu
2. zář 2016

@kaja2016 Tak to já vím, že to jde, samozřejmě pokud se cítíš na to mít velikou rodinu tak ti přeji jen štěstí ať svého snu docílíš.. Ale já jsem trošku "pohodlnější"...že já na peníze teda koukám, chci aby jsme se měli co nejlépe to půjde.. Navíc, nás čeká ještě střecha fasáda, bazén (ten se bude muset udělat celej novej)..pergola, plot... + já mám doma ještě starou kuchyň a to taky něco stojí..a půjčku si brát nechcem..a do toho chcem někam jet a s 2 dětma by to už nešlo...

lenatu
2. zář 2016

@kaja2016
@monikagurthova
@msimankova Holky, jak to máte s postýlkou? Máte pořád nadzvednutou matraci na 30°- 45°? My teď rošt musíme dát níž, protože se malej chytá za šprusle a sedá si..tak nevím jestli furt mu to máme nechat nadzvednutý nebo už dát vodorovně? Ono by to pro něj bylo asi lepší vodorovně protože jak se v noci chrundí tak klouže dolů a pak je tam celej otočenej ..jak to máte vy? 🙂

monikagurthova
autor
2. zář 2016

@lenatu ja ji dala dolu uz před 2 měsíci mala se mi vzdycky sesunula dolu a spustil monitor. Ale s otočením to nepomůže mala je kazdy rano na storc a je jedno jestli spi ba břiše nebo zadech 🙂 vzdycky ji v tepostylce musim hledat 🙂

Strana