icon

Jídlo a jiné kratochvíle 🙂

monikagurthova
26. srp 2016

Abychom neblokovaly diskuzy 🙂

msimankova
17. zář 2016

@lenatu
@monikagurthova
@kaja2016 jak vam rostou miminka? My mame zitra pul roku, Lucinka ma 9,1 kg a 68 cm 😀

lenatu
17. zář 2016

@msimankova my byli minulý týden (tedy 5 měsíců a 8 dní), máme 65cm a 7,5kg. 😀

kaja2016
18. zář 2016

@msimankova pet mesicu🙂 Ja ji nemerim, nevazim, podle me ma tak cca 6kg, 65 cm, dle prohlidky ve ctvrtem, uvidime na pulrocni. Holky, co znamena v prukazce to VF hned po obvodem hlavicky? Nevite nahodou?

msimankova
18. zář 2016

@kaja2016 myslim, ze to je velikost fontanely.

monikagurthova
autor
18. zář 2016

@msimankova Eli 5,5 měsíce 72 cm a 6,5 kila 🙂

msimankova
18. zář 2016

No jako né že bych tu váhu mojí holčičce nepřála, ale pěkně se pronese 😀 Ve třech měs. měla 7 kg. Na prohlídce jsem Mudr. říkala, že už mi přijde, že vytahuje a tolik netloustne, ta se smála a říka: ne, to sis na ní jenom zvykla 😀 Ale prý si nemám dělat starosti, že je všechno ok...

kaja2016
18. zář 2016
kaja2016
18. zář 2016

@msimankova hele tlusta nevypada, bud v klidu. Ja naopak dite neustale monitoruju, jestli moc nehubne. Asi bude po manzelovi, ma hyperfci stitne zlazy. U chlapa nic moc, u zenske pozehnani😉

monikagurthova
autor
23. zář 2016

Holky pro srandu nase mala jak začala zvatlat tak se ji dvakrát povedlo dat ta ta do kupy a byl z toho tata 😀 no manžel normálně utrel slzu 😀 no nebudu mu říkat ze to bylo nechtěně 😀

kaja2016
23. zář 2016

@monikagurthova Tak to je super! Moje rika zatim jenom MEME, kdyz ji neco trapi...co to znamena netusim🙂

A co jidlo? Uz dlabete prikrmy zase? My jsme skoncili na alergy care kvuli exemu, takze kase odpadaji, snim je ja🙂 A z prikrmu ji jenom hami - kure nebo kruta se zeleninou a z ovoce hrusku nebo banan s merunkou. Vybirafka jedna🙂

monikagurthova
autor
23. zář 2016

@kaja2016 no zkusila jsem a zase akorát zvracela tak čekám na ten šestý měsíc. Tak uvidime.
Jinak mame destrukcni období všechno rozkopat, hračky lítají po celém baráku a utrhla mantinelu u postýlky.....

kaja2016
23. zář 2016

@monikagurthova no prosimte, a nema nakonec taky alergii?

haha, raubir🙂 u nas teda litaj jen dudliky zatim, zato se naucila prskat a je to desna sranda, jo a taky mlati hlavou do cela postylky, kdyz peruje, u nas teda spis SEBEdestrukcni obdobi 😉

monikagurthova
autor
23. zář 2016

@kaja2016 to by pak nemohla jist nic jiného nez mléko ne prý na to neni proste připravena tak uvidime no. Prý do 6,5 měsíce je to OK pak by se to muselo resit

kaja2016
23. zář 2016

@monikagurthova Njn, tak uvidis. Ja jsem nemyslela alergii na vsechno jidlo, ale na neco... Vis co, ja stejne nechapu, proc se doporucuje u nekojenych deti jist prikrmy od 4.mesice. Moje ani polykat neumi, ale netroufla jsem si vzbourit se, tak ji proste neco dam, nekdy sni tri lzicky, nekdy celou lahvicku, nekdy na to zapomenu, nebo jsme venku, takze ma mlicko....

lenatu
23. zář 2016

Holky my zas teď testujeme žloutek ale je to prej be ble ble ..Už máme dát i rybu, jinak jí activii sladkou bílou a to je mňamka..jinak u nás to není destrukce ale "uklízení" ať je v židli nebo v ohrádce či na zemi na dece tak hračky lítaj všude kolem 😀 až má jen prazdnej pultík u židle, pořádku nebo deku..prostě to chce bez hraček a pak podávat po jedné aby to mohl zase zahazovat 😀

lenatu
23. zář 2016

@kaja2016 já se na to ptala doktorky a ta říkala, že je to proto že přes mamku (mm) mají pestrou stravu a že už v tom ukončeným 4.m by na to měl být zaludecek připravenej..mne říkala Babička říkala že po šestinedělí dávali normálně mrkvovou stavu místo čaje a bylo to normální. 🙂 ale teď jsou zas různý studie atd.. 🙂
* Místo pořádku má být ohradku a omlouvám se za chyby píšu z tel.

monikagurthova
autor
23. zář 2016

@kaja2016 jako doporučuji to ale Eli to proste nesedí ať ji dam cokoliv zvraci to supem zpět. Doktor mi říkal ze některé děti ať sou na MM nebo UM jsou připravené od 4m některé ne. Je to individuální

kaja2016
23. zář 2016

@lenatu no potes, tak to nas asi taky ceka😀 A co, uz sedi sam? U nas zatim jen sikmej sed, leze,nebo spis se nejak neviditelne premistuje😀

kaja2016
23. zář 2016

@lenatu
@monikagurthova me to prsve nejde do hlavy, v mliku je kdejakej vitamin, pochybuju, ze takhle zdrave prumerna maminka dlabe. Ale co, studie je studie, ona za deset let bude zase nejaka jina🙂

msimankova
24. zář 2016

@monikagurthova taky bych rekla, ze ma proste jeste cas, kdyz ji vadi celkove prikrmovani.

Pritahuji se vam deti do sedu z lehu? Mala porad a uz z toho i blinka. Je stastna v autosedacce, chce videt, ale na sportak mi prijde opravdu brzo, porad doufam, ze hluboka korba vydrzi aspon 2 mesice 🙂

monikagurthova
autor
24. zář 2016

@msimankova taky nejradši by jen seděla ale začala byt nějaká lina nechce se otáčet a o plazeni nemůže byt ani řec

kaja2016
25. zář 2016

@msimankova me na sportak taky prijde u dcery brzo. Ted zacala sikmy sed, no a pokousi se lezt, zatim tak metr, tak za ni nemusim moc behat. Ale je ted zase docela neklidna, casto chce nosit.jinak ja vozim v korbicce na brisku a ma ksiry jinak by vyskocila, porad peruje. Lezet na zadech bez vyhledu uz nechce. Jak budete resit podlahu? My doma nekdy chodime i v botech, navstevy vzdycky, tak asi koupim ten parni vysavac
@msimankova jak to vlastne delaji v italii? Tam se taky chodi v botech...

kaja2016
25. zář 2016

@lenatu jinak jak jsi psala s tim strachem o syna, ja te chapu. Ono to driv vsecko bylo takovy vic v pohode. My jsme si jako deti od 7mi let normalne hraly venku sami po cely ctvrti a to byla Praha. Dneska bych dite venku samotny nenechala. Ale i za nas si pamatuju exhibicionisty, no z tech jsme meli akorat bzundu, ale pak se tam objevil jeden, co prepadaval holcicky v dome a to bylo blby. Dve holky odeme ze tridy maj tenhle zazitek.

msimankova
25. zář 2016

@kaja2016 svagrova ma ten parni vysavac 🙂 U nas netusim, taky nenutim zouvat, mame dva psy a domek hotovy tak napul. V kuchyni mam cestovni ohradku a v loznici vyrabim koutek s kobercem, ale moc netusim..

kaja2016
25. zář 2016

@msimankova hm, ja si to myslela, ze to v italii asi resi takhle. ten, co chci koupit, je taky italsky.... Ja jsem taky myslela, ze to vyresim nejakym koutkem, ale dite chce byt porad se mnou, a koutek v kazdem pokoji mit nemuzu 😀 Navic na ty podlaze se fakt lip pohybuje nez treba na puzzle...jdu do toho parniho...ale je to palka teda...

lenatu
25. zář 2016

@kaja2016 No je to mazec..ono celkově je ta doba taková divoká..já na chalupě na vesnici šla ráno v 8h ven přišla akorát na oběd a večer domů a v pohodě..nebo jsme chodili na hřiště..ale hřiště jsou teď sama stříkačka nebo flaška od alkoholu (aspoň tady v Pardubicích) teď už dělají oplocená hřiště..ale dají se samozřejmě normálně otevřít..tak nevím spíš to mít účinek moc nebude ☹

lenatu
25. zář 2016

Jinak holky, koupila jsem sporťák a super..mám v něm Alexka sice vleže, ale je po řvaní a konečně můžeme mezi lidi. 😀

lenatu
25. zář 2016

@kaja2016 a sedí, ale my máme polohovací židli od ped perego..no pálka hrozná ale dá se z toho i udělat houpačka a mám ho v tom lehce nadzvedleho..Mudr říkala že dokud pořádně nepéruje na 4 tak nenechat..tak ho ještě nenecháváme..ono mu to neuteče...a klube se nam 3. zub pro změnu nahore..Už ani nevím co je spánek 😀 🙂

kaja2016
25. zář 2016

@lenatu je to blby no. Si predstav, co je tady na sidlisti v piskovisti. Tuhle jsem si lahvicku polozila na lavicku a tam strikacka. Jsem tu lahev pak drhla a drhla...Ja chci se prestehovat nekam na venkov,nekam fakt zastrcene, k mori, nebo do hor, nebo oboji🙂 tohle pro deti fakt neni...
Nenechat sedet dokud neperuje? Jestli jsem dobre pochopila. Me totiz dr. nerekne nic. Nase peruje ale sedet ji nenechavam i tak, me to prijde brzy. Ty jo s tema zubama, to je drsny. U nas vubec nic🙂

lenatu
26. zář 2016

@kaja2016 jojo, říkala že dokud pořádně nepéruje na kolenou a nevydrží tak aspoň chvilku tak nenechat 🙂 a malej vydrží pár sekund a je prekulenej 🙂 tak ještě trénujeme.

Strana