Kaše před spaním - jaká je nejvhodnější?
Ahoj maminky, malá má 6,5 měsíce. Je stále kojena, s poledními zeleninovými příkrmy. Večer ji už asi nestačí moje mléko. V noci se mi budí snad co dvě hodiny. V moha diskuzích doporučují před spaním dát kasičku. Máte některá zkušenosti s kašičkami před spaním? Jaké je nejlepší? Koupila jsem dnes od Hami krupičnou vanilkovou kasičku. V lékárně mi pořádně neporadili, tak si nejsem jistá, zda jsem vybrala správně. Děkuji všem předem za rady.
@packaf jsi strasne chytlava a vztahovacna. Kdyz ti nekdo oponuje a to podotykam slusne uz je to spatne. A kdyz uz chces byt vztahovacna sama jsi z nas vlastne udelala spatne matky, protoze pro nas neni (dle tebe) priorita zdravi nasich deti. Kdyz ti ty komentare vadi co ti brani je ignorovat? To, ze s tebou nekdo nesouhlasi vidis hned jako problem. Nikdo se nechoval hrube ani urazlive. Jestli jsi stastna a spokojena super, tak se proste venuj sve rodine a nas se vykasli. To je rada, aby sis to zas spatne nevylozila). My si tu budem diskutovat o ochucenych kasich dal....
@kejt29 ja jsem dneska male udelala takovy milkshake-100ml nutrilonu,pul bananu a odmerka kase,jela jak fretka a bylo to moc dobre 🙂
@zelenaesmolda my jsme zavislaci na bananech 😁 A to vsichni 🤭 Ja ted koupila v akci mandarinky v Bille a teda ty jsou vyborne, decka ale maji radsi pomelo. Ty ale jeste nejsou dobre...
@kejt29 ja zase uplne miluju fiky a persimon,cesky je to tusim kaki?takove to oranzove ovoce co vypada jako rajce.
na zacatku tehotenstvi jsem se mohla uplne utlouct po mangu,tady ale nejsou moc dobre,takove pakistanske mango to je mnamka
@kejt29 kluci maji taky radi hodne banany. A ja jim je taky rada davam. Zasyti, muzu je dat klidne samotne na snidani a oni jsou spokojeni. Jen v kasi je radi nemaji. Udela se z toho takova rosolovita mnaga a to jim nechutna. Ja vlastne klasicke ovoce do tech kasi nedavam. Davam ty ochucene a do tech uz je zbytecne cokoliv pridavat.
@zelenaesmolda fiky taky milujem. Jen ta cena je silena. ☹ Persimon podle me neni kaki. Kaki vypada tvarove podobne jako mango. Takove sisate cosi, ale jako rajce to nevypada.
@zelenaesmolda a jo, mas pravdu, je to persimon...to kaki. 😀 Ted jsem si to vygooglila. Ale mne to kaki vzdycky prislo teda takove vetsi nez rajce.
@alcar no ja nevim,ja jsem to poprve koupila na trhu v UK a ten prodavac rekl,ze se to nejak jmenuje a pak v obchode jsem to videla pod nazvem persimon.dneska ale bylo tohle ovoce nekde v akci v letaku a bylo tam prave napsane kaki persimon...
ja nektere ovoce a zeleniny vubec nevim jak se cesky reknou protoze bud tady pred tim,nez jsem odjela nebyly nebo jsme to nekupovali...
@alcar tak zalezi jak mas velke rajce :D
takove ty beef tomatoes dokazou byt dost velke 🙂
@zelenaesmolda jj, to mas pravdu. Ja mam pres zimu rada treba i obycejne kiwi. Letos uz ho zkusim dat i klukum. Snad z toho nebudou mit ospice na jazyku. 😀
@alcar no ja mam kiwi rada ale pred ja nevim deseti lety jsem u babicky zpucovala asi tri a mela jsem pak podrazdeny jazyk,od te doby ho nejim skoro vubec a kdykoliv se rekne kiwi tak mam ten neprijemny pocit na jazyku zpatky.
to stejne mi ale dela i cerstvy ananas.konzervovany ale ne
@zelenaesmolda jj, i ananas to obcas dela. Ale kdyz je to kiwi zrale a mekke, tak je to v pohode.
No už budu, protože toto vážně nemá smysl 😀 už se jen bavím, protože toto je o ničem. Stejně napíšete něco jen proto, abyste měly poslední slovo 🙂 abyste byly ty lepší, bez problémů a měly pocit jak jste mi to natřely 😅 good luck
Mě teda ty kaše s příchutí taky přijdou jako blbost, zvlášť pro malý mimina, co ještě třeba vanilku nebo maliny ještě nechutnala/nemaj zavedený, ale kaši s umělou příchutí dostávají...
Nase holka ( skoro 3 roky) jak jdeme do obchodu chce ananas 😂 Ze si nemuze vybrat ovoce s jednodussi pripravou 😁 A kluk (1 rok) uz ho pucuje taky.
@jade85 taky me to dost zarazilo ze se krome prvnich kasi v podstate zadne neochucene nedelaji...
@zelenaesmolda a tak ta prichut to je v podstate jen takove aroma, takze podle me je to uplne jedno, jestli mas cistou ryzovou nebo s “prichuti” vanilky nebo merunky.
Mimochodem ty kase Nomina, co tu jsou tak vychvalovane, jsou uplne obycejne instantni kase, ktere jsou stejne jako kase jinych znacek (napr. Extrudo, Natural Jihlava atd.), akorat jsou priserne a zbytecne predrazene a jeste je toho mnozstvi mnohem mene, nez u jinych kasi.
@zelenaesmolda ony ty neochucene jsou celkem ble, kukuricna mi osobne fakt bez dochuceni nechutna a ryzova je bez chuti....
@kejt29 no tak ja bych do nic primichala treba ovoce,mame zavarene boruvky tak se stavickou to bude mnamka
@kejt29 zkus tady tuhle. Je teda prislazovana, ale moc dobra. Obcas ji klukum udelam a moc jim chutna. http://www.extrudo.cz/cerealni-kase-obilne/1005...
Jde ji objednat i v nekterych lekarnach. Takze nemusis pres eshop.
Jinak jeste instantni kase bez prichuti dela Green Apotheke, ale ty mi prijde, ze uz taky pekne zdrazily.
Ja bych taky obycejnou instantni kasi bez doslazeni a bez mlika nepozrela. To je hnus. 😝
@zelenaesmolda tak pak se da koupit ve zdravych vyzivach ta neochucena...
@kejt29 diky,to me nenapadlo 🙂
@kejt29 tak jsem koupila v DM jahlovou kasi,je nemlecna ale da se udelat i s mlikem,je bio a bez prichute.me teda nechutna ale mala to zpucla 🙂

alcar, kejt29, zelenaesmolda … po mém prvním příspěvku jste se na mě slítly jak sršni a už to jelo! Nic fanatického, extrémního jsem tam nepsala/nenutila a hned jsem byla za extrémní (byť je názorově, a to ještě slovem "doporučuji) a od toho je kousek (hlavně zde) k urážkám o alternativních bio matkách (moje zkušenost s MK, s takovým odsuzováním jsem se nesetkala nikde jinde) … ve vaši smršti příspěvků jsem se už neorientovala co která píšete, proto špatné označení k obsahu knihy. Po takových příspěvcích kdy jste "v přesile" se byť jen trochu alternativního člověka stává dle vás fanatik a smetete sebelepší argument, i kdyby na to bylo 10 studií. A když mi v poště přistanou zprávy od lidí, kteří tady ani (raději už) nepřispěli, tak to o něčem vypovídá, ta potrefená se vždy ozve a řve nejvíc! kejt29 … ne, ten problém není u mě, ten hledej spíš jinde. Mám krásný spokojený život, 2 úžasné děti a suprovního manžela, jen jsem přehodnotila priority v životě a proto to tak skvěle jde, že fakt problém nemám, aspoň o něm nevím. Netuším z čeho jsi to vydedukovala ty. Já si jen říkám, že by bylo dobré "zachránit" byť jen jedno miminko před stereotypními radami pediatrů, protože v prvním roce života jde o hodně a může se nasekat dost chyb. Právě v tomto období nejvíce maminky spoléhají na pediatra, kterému to je ale celkem buřt, peníze až na prvním místě přece. A jo, to bude ten můj problém, nemám ráda doktory, a to dost! Po mých zkušenostech, které byly v 90% špatné a vidím jak se snaží "léčit a uzdravovat" některé mé členy širší rodiny, mám k nim až silnou averzi, jelikož jim nejde o zdraví pacienta, ale o peníze a body z pojišťovny! :-/