icon

Kdy obměnit umělohmotnou lahvičku?

sixtynka
6. bře 2016

Ahoj,
kdy obměnit umělohmotnou lahvičku na čajík? Vím, že ty umělohmotné po čase něco vylučují, ale nevím...

blahova_andrea
6. bře 2016

@sixtynka já tedy neobměňovala, normálně jsem prostě vyvařovala a sloužila dokud bylo potřeba 😅 že by po xy použitích měla něco vylučovat jsem nikde nečetla

petruska1977
6. bře 2016

Taky nevím nic o tom, že by byla plastová lahvička časem závadná 🙂 Takže zatím používám dvě pořád dokola, každý den vyvařuju...

sonaxoxo
6. bře 2016

Jako každý plast se má brzo obměňovat. Myslím v kuchyni.časem se třeba poskrabe a v tom zůstávají bakterie.používám jen skleněnou láhev a mám klid.🙂

sixtynka
autor
6. bře 2016

Já na mlíčko používám taky skleněný, ale lahvičku na čajík už si malá chce držet sama a ze skla by byla těžká
@sonaxoxo

blahova_andrea
6. bře 2016

@sonaxoxo tak my jsme teda asi čuníci, protože my neobměňujeme ani plastové pomocníky v kuchyni. dokud slouží, tak slouží 😅

merope
6. bře 2016

@sonaxoxo No, nevím, pokud se to vyvařuje, tak v tom baktérie nebudou. Naopak sklo mi spadne na zem a mám z něj jenom střepy (takže menší "trvanlivost" než u plasu, při mé šikovnosti).

feferka
7. bře 2016

Tak já hlásím, že my jsme asi taky prasátka, protože doma nic plastového nevyhazujeme dokud to není rozbitý 🙂 .... u lahviček to taky neřeším.

lucka662006
7. bře 2016

@sixtynka ahoj, obměňovala jsem jen savičky, lahvičku jsme měli kvalitní, která nic nevylučovala (Avent).

petruska1977
7. bře 2016

Měla jsem skleněnou lahvičku ze začátku, ale malej z ní příšerně hltal a pak u jídla řval, tak jsme přešli na anti-kolikovou plastovou MAM a od té doby měním jen savičky a lahvičky denně vyvařuju 🙂