icon

Kdy začít s příkrmy, když krmím dítě umělým mlékem?

mala18
15. pro 2019

S cim zacit a kolik toho

nazka
15. pro 2019

@mala18 od ukončeného 4m.ja začínala s těmi příkrmy hipp/Hami vhodné od 4m. Takže Mrkvička, brokolice, hrášek.. Vždy jsem dala tak třetinu skleničky a další den tu samou chuť, aby si malá zvykla.

slunickovm
15. pro 2019

@nazka ukončeny čtvrtý mesic je prosim jako v den, kdy ma pet měsíců? Nebo v den, kdy ma čtyři měsíce? Když se narodila 15.srpna, tak kdy je prosim ukončeny ten čtvrtý? Ja to nechápu. A proc kojene deti začínají s prikrmem pozdeji?

nazka
15. pro 2019

@slunickovm ano, na konci 4.mesice..asi na den přesně to být nemusí 😊 ale pokud je 15.srpna,tak bych začala v lednu..
Většinou se říká, že to mléko od maminky je nejlepší a je na matce, kdy začne dávat. Většinou dávají až kolem půl roku. Na druhou stranu (teď abych nekecala, říkala mi to kdysi pediatricka a budu se po tom pidit znovu), je období, kdy se dítěti vytváří protilátky na alergie (laicky řečeno) a je to právě nějak v tomto období. Takže já se snažila dát co nejvíc příchutí, aby na to malá pak reagovala dobre. Ale teď fakt nevím, kdy to bylo, aby mě tu neukamenovaly holky za špatné rady 😊😁

slunickovm
15. pro 2019

@nazka aha dekuji moc za odpověď

luj89
15. pro 2019

kdyby se narodil 1.1., tak ukončený 4. měsíc je 31.3./1.4.

zuzita15
15. pro 2019

Deti na UM zacinaji driv, aby se do roka UM zbavily a byly jen na pestre strave. Zacit mrkvi, bramborou, dyni apod. Bacha, brokolice od Hippu neni cista, je tam kukuricna mouka a ryzovy skrob a to fakt neee. Na zacatek 2-3 lzicky 2-3 dny po sobe, sledovat reakce, pak zavest dalsi druh atd.

vladienka
15. pro 2019

@luj89 to vychadza na ukoncene 3 mesiace nie? Leden unor a brezen

luj89
15. pro 2019

@vladienka jezis ja uz jsem vykojena a neumim pocitat 😀. Pardon, mate pravdu. Je to 30.4./1.5.

nazka
15. pro 2019

@zuzita15 naopak se doporucuje vydržet s um do 3let. Samozřejmě pak jako nápoj, ne strava. Ale je dobre dávat déle než do roka.

nazka
15. pro 2019

@luj89 😁

luj89
15. pro 2019

@nazka mam na to jiny nazor. UM co nejdrive nahradit jidlem. Mamila napr. tvrdi, ze pokud se nahradi jidlem, neni uz um od 6 mes. potreba. Ja bych asi byla opatrnejsi, tak do roka ano, ale pak uz max kravske. Je to neco jineho nez kojeni, tam ano, tam se doporucuje alespon do dvou let.

nazka
15. pro 2019

@luj89 já mám docela dobrou pediatricku, ta i zkoumá složení um a tak, chodí na různé semináře, zajímá se o to aktualne a byla hodně proti abychom přestali s um před 3.rokem. Ale to samozřejmě nikomu nevnucuju, jen říkám, jak jsem k tomu přišla a vlastně nám to vyhovovalo. Malá si o láhev před spaním říkala do těch 3let a pak sama přestala chtit a bylo 😊

puhelin
15. pro 2019

@nazka Ty seminare poradaji dealeri umeleho mleka?

puhelin
15. pro 2019

@luj89 Souhlasim. Umele je na hlad, nic navic prospesneho. Pestra strava da miminku vic.

nazka
15. pro 2019

@puhelin nene, reklama to není. Jsou to všeobecné semináře. Zdravotní sestra mé pediatricky je moje tchyně, tak to mám trochu jinak s tou doktorkou, je to rodinnejsi. 😊

puhelin
15. pro 2019

@nazka Prijde mi zvlastni, ze se rika, jak po 1. roce kojeni nema vyznam a na druhou stranu by umele melo byt podavano jeste po 3. roce.

nazka
15. pro 2019

@puhelin po 3.roce ne, do 3let.ale to je jedno, jen jsem napsala svou zkušenost. Vím, že s ní nejsem jedina. Jedna moje kamarádka dávala dokonce do 5ti.let,ale to je opravdu extrém a druhym dvoum taky bylo doporučeno do 3 let. Mají jiné pediatricky než já.
Každopádně chci říct, že kdyby to malá nechtěla už dřív, tak bych ji to rozhodně nenutila násilím.

nazka
15. pro 2019

@puhelin ještě mě napadá jedna otázka.. Mám dvě kamarádky, které kojily do roka a pak přešly na um. Brala jsem to nějak automaticky a nepidila se dal. Ale proč? Jedna má stejnou pediatricku co já, druhá ne..

puhelin
15. pro 2019

@nazka Mozna proste proto, ze uz kojit nechtely. A nechtely vstavat v noci k miminku, chtely treba jit nekam ven s jinou kamaradkou. Nic jineho me nenapada. Ani proc po kojeni daly umele. Obecne se doporucuje kojit do dvou let veku ditete, takze pokud to ukoncily uz v roce, asi kojeni za dulezite nepovazovaly. Ale opravdu jim do hlavy nevidim.

Ja uz kojim skoro 33 mesicu v kuse (pauzu jsem mela 2 tydny pred porodem druheho miminka, kteremu ted jsou 4 mesice). Za tu dobu jsem vecer nebyla ani jednou (pokud nepocitam operaci v tehotenstvi a porod), starsi dcera nikdy umele neochutnala, i kdyz uz se kojila jen rano na snidani, dala jsem ji radeji cerstve kravske plnotucne, nez umele. Syn-miminko doufam taky nikdy nebude muset umele ochutnat.

slunickovm
Autor odpověď smazal
zuzita15
17. pro 2019

@nazka prechazet po roce kojeni na UM je totalni kravina a vyzivove zverstvo, bohuzel to dela hodne maminek...

nazka
17. pro 2019

@zuzita15 já se po tom vůbec nepidila, proč to udělaly 😊 mám se zeptat?
Co měly teda dělat?

zuzita15
17. pro 2019

@nazka mne je to celkem jedno, proc to udelaly, ani se na to neptam 😉 mely normalne dite krmit pestrou stravou. Dite nepotrebuje nahradu mlika, to mu spis nechybi, chybi ten kontakt a prso, to umelohmotnou flaskou s dudlikem fakt nenahradi 🤣

nazka
17. pro 2019

@zuzita15 jasně, mě se taky nenapadlo po tom pidit, až teď jak to tu rozebíráme..

zuzita15
17. pro 2019

@nazka hodne maminek prestava po roce kojit, nekterym to vadi, nektere chteji chodit parit, nektere chteji davat dite na dyl hlidat, nektere si rikaji, ze bude dite lip jist, nektere chteji, aby dite spalo celou noc... ja to moc neuznavam, kdyz vidim, jak na moji 16m dceru funguje kojeni jako lek na vsechno a neni nemocna (coz samozrejme nemusi byt jediny duvod), tak nevidim duvod, proc prestavat. Taky je prd jedlik, mozna i kvuli kojeni a mozna taky ne, takze riskovat, ze sni to malo jidla, co sni, a navic nebude mit MM... to se mi teda nechce. A hlavne mne to nevadi 😉 ale nahrazovat MM po roce UM je proste blbost

puhelin
17. pro 2019

@zuzita15 Souhlasim s kazdym slovem. Ja jsem kojeni omezila az v 1. trimestru, kdy me to dost vysilovalo a zvracela jsem u toho. A mrzi me to doted, ze jsem to musela omezit. Neprestala jsem uplne, ale nocni a vecerni jsem zrusit musela.

lennus
17. pro 2019

@mala18 Když začne dávat najevo, že má zájem, což je individuální. Doporučuju BLW metodu, praktikovala jsem až u druhého a hodně mi to ulehčilo čas