Kojenecké lahvičky - skleněné či plastové?

adelina2
9. pro 2015

Maminky, prosím, poraďte, jsem v 7 měsíci a řeším otázku kojeneckých lahviček, zda plastové nebo skleněné. Jaké máte zkušenosti? Děkuji 😉

petrajurinova
9. pro 2015

záleží na tvých preferencích. Skleněné jsou těžší a je jednodušší je rozbít, zato ale i při vyvařování nebo sterilizaci zůstanou hezké, lesklé - průhledné a pokud je nerozbiješ ty, nebo dítě, vydrží i pro případného sourozence, v některých případech i třeba pro vnoučátko. Plastové jsou odolnější a lehčí, když se skutálejí z linky, nebo je dítě pustí na kachličky, tak se nerozbijí, ale po opakovaném vyvaření, mytí štětkou na nádobí, nebo sterilizování ztrácí lesk, jsou kalné a je třeba kupovat nové.

konidana
9. pro 2015

Lahvičky bych řešila až v případě, že by nějak nešlo kojení. Já je neřešila a pak nikdy nepotřebovala:D

kessa
9. pro 2015

Lahvičku bych řešila až v případě, že bude potřeba stejně jako @konidana . Lahvičky, odsávačky apod. je dobré pořizovat až pokud jsou potřeba, jinak jsou to vyhozené peníze úplně zbytečně. Pokud máš strach a potřebuješ být připravená, tak si vyhlídni, co by se ti líbilo a v případě potřeby to koupíš- dnes v době, kdy jsou lékárny, obchody otevřeny téměř pořád není nutné toto kupovat, odsávačku lze i půjčit a dokrmovta je stejně nejlepší alternativními způsoby a ne lahvičkou, aby se nekazilo kojení. Jinak já osobně bych do skla nešla- nikdy nevíte kde s tím dítě praští..

mafeska
9. pro 2015

moc toho nekupuj když ještě nevíš jestli je budeš potřebovat.
Do výbavičky jsem koupila jen jednu lahvičku pro případ nouze, plastový avent, nevýhoda je že postupem času ztrácí lesk a zmatní ale jsou plastové a nerozbitné. Skleněný jsou krásný ale těžký a rozbitný. To mě hodně odrazovalo.
Dcerka vyrostla na UM takže jsem pak přikoupila asi 3 lahve na střídačku a vydržely do doby než jsem je vyhodila sama. Obměňovala jsem jen savičky.

naturbabyshop
9. pro 2015

Taky doporučuji nedělat si velké zásoby, koupit popř. 1 nebo 2 kusy, které se dají využít i později, popř. jsou kombinovatelné s jinými nástavci - savičkami, jaké mají trénovací hrníčky například. Hlavně nekupovat zboží, které nemá certifikaci pro kojence a u kterého není jasné, že neobsahuje žádné škodliviny - BPA ! Předpisy v EU jsou teď mnohem přísnější než dříve. Jestli sklo nebo plast potom záleží jen na osobním vkusu 🙂.

lenkasubrtova
9. pro 2015

Skleněné určitě, plastové páchnou. I když třeba nevyužijete na mlíčko, tak na čajík se budou vždy hodit. Doporučuji lahvičky lifefactory www.pijemezeskla.cz můžete k nim koupit pítko a pak jednoduše za něj vyměnit savičku. Takže z ní dítě může pít ještě i ve školce. Z vlastní zkušenosti vím, že se lahvička dá krásně vypláchnout, nemusíte pořád dokola vyvařovat a sterilizovat, jdou fakt moc pěkně opláchnout. Plastová se vám rychle zabarví a pak páchne po tom co v ní bylo. Nepila bych z toho ani já 😉 🙂

hojda
9. pro 2015

Měla jsem za 17 korun ze sklárny v Sázavě male sklěněné, velká stála myslím 30,-

jbzirafa
9. pro 2015

Mně vyhovují skleněné z výše uvedených důvodů snadného myti ,vydrží i myčku. S váhou problém nemám, dítě s lahvickou nikam nechodí a moc nemanipuluje .s větší pravděpodobností rozbije talíř.
Dodala bych že ve skle se lépe chladí a ohřívá (voda na mléko) a dopředu stačí koupit 2 láhve nebo si půjčit.

luciamala1979
9. pro 2015

tak jako píše petrajurinova
ale pokiaľ by ste plánovala odsávačku, je dobré si to zladiť priamo s ňou (medela napr. má priamo dudlík na flašku, po odsatí, uskladnení..) zvážte čo od toho čakáte 😉