icon

Kolik vody nebo čaje má vypít sedmiměsíční dítě?

hanydve
15. zář 2021

Ahoj holky, budeme mít skoro ukončeny sedmý měsíc příkrmy na oběd každý den, sem tam dopolední nebo odpolední presnidavka a k večeru sem tam kaše. Mezitím kojím, jak si řekne, ale většinou jen ráno, odpoledne a večer a v noci. Kolik by měl prcek vypít vody nebo čaje? Bojím se, abych mu nedávala málo. Moc tomu totiž nedá ani že lžičky, ani z lahvičky. Sem tam večer ještě musím dokrmit UM, protože v prsou proste nic není..

sirinfirst
15. zář 2021

Žádnou, pokud opravdu kojíš na požádání.. I pocit, že v prsou nic není, by u kojení na požádání v 7 měsících být tedy neměl, to už je laktace dávno ustálená.

hanydve
autor
15. zář 2021

@sirinfirst Přijde mi to tak oddoby kdy jsme zavedli příkrmy, že už tolik mlicka nemám..

sirinfirst
15. zář 2021

@hanydve já jsem v rámci dlouhodobého kojení cca do roka vždy nejdřív kojila, pak přikrmovala, později už jsem to neřešila, mléko bylo vždy.. ale to záleží, jak dlouho máte v plánu kojit

bazarekprodeti
15. zář 2021

Ja kojila 4,5 roku a nikdy jsem neresila kolik ma dite vypít, vzdy si reklo samo. V jeho blízkosti jsem vzdy mela jeho flasku s cajem a bud si rekl o flasku nebo o prso.

hanydve
autor
15. zář 2021

@sirinfirst samozřejmě, že bych chtěla kojit co nejdéle, ale když dám mlíčko před příkrmy, nechce už prikm a po příkrmu si dá rád i mlíčko, ale zase tolik, že pak pořád blindi. Takže tak. Když mu prso seberu, řve. Proto poslední dobou už mlíčko po příkrmu nenabízím.. Dávám vodu

areh
15. zář 2021

@hanydve dávala jsem příkrm a mm třeba po hodině, až měl hlad, ne hned po příkrmu. Fungovalo to tak u 2 dětí. Krásně baští. Vodu jsem nabízela průběžně, ale než se naučili pít z lahvičky, tak to taky trvalo...

hanydve
autor
15. zář 2021

@areh to je fakt, z lahvičky je to masakr. Tak já to zkusím s rozestupem. Třeba si mrne vezme.

rejalin
15. zář 2021

Mně prcek v tomhle věku vůbec pít nechtěl. Takže měl tekutiny jen z kojení. Já jsem mu většinou nabízela třeba hoďku po jídle, nebo během uspávání. I teď jsou dny, kdy vypije 150ml vody/čaje a pak zas některý den skoro nic.. zkusila bych asi to kojení trochu více nabízet, aby měl možnost se napít... a pocit prázdných prsou jsem také měla (a mám i teď v jeho 14m), ale ono se to jenom zdá. Asi dva měsíce zpátky mi cca 4 týdny odmítal jíst a jenom se kojil, normálně prospíval, takže i když mám takový pocit, tak on si vytáhne kolik potřebuje.

cilkat
15. zář 2021

Zhruba do roka mi kluci vypili za den tak půl deci, možná decku. Pili z kojenecké láhve nebo z těch různých s pitkem ale bez silikonové membrány (má je třeba Kubík) - tu membránu dlouho "nepreprali". Zbytek tekutin bylo prso a nebo samotný příkrm (ty první pire jsou ředěné vodou všechny a dítě dopit vlastně nepotrebuje... Jiná situace jsou křupky, piškoty, rohlík do ručičky a pod...)