icon

Lze 8měsíční "vychovat", že příkrmy nebude prskat kolem?

jahodi
31. kvě 2016

Naše bejby když už se mu moc nechce jíst příkrm (ke konci), tak velmi ochotně přijme sousto do pusy a poté ho začne s pobaveným výrazem rozprskávat kolem. Lze jí to v tomto věku už nějak odnaučit nebo "sdělit" že toto teda ne? Ať už si nebere, když nechce, ale ne že se baví prskáním jídla... 😢

lv
31. kvě 2016

můžeš rázně říct NE, s příslušnou grimasou, další už nedat..jestli se to povede nevím..ale já nesnáším, když mi kdokoliv sahá na brýle na obličeji, u obou holek jsem to udělala a nesahaly a babičkám, ostatním je veseke rvaly z obličeje

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
lenula4
31. kvě 2016

Moje roční dcera to dělá taky, říkám jí to stále dokola, připomínám jí to neustále, s klidem, s citem, bez nervů ale dělá to neustále. Jakmile to začne dělat, ihned přestávám krmit, vysvětlím jí to znovu co a jak...ikdyž otevírá pusu tak jí nedávám abych jí v tom nepodporovala aby věděla že se to nedělá. Takže určitě vysvětlovat ale nečekala bych že se to takhle malé mimčo hned naučí.

lv
31. kvě 2016

@jahodi jako ne, že bych na ně zařvala, ale rázně, pevně, bez úsměvu..
(Jídlo prskaly obě, nevím co,měly za eadar, ale vždy to "nejvíc barevný" jako špenát, červenou řepu..)

veronika223
Odpověď byla odstraněná